VLADIMIRA I. (MIMIMI) ID 10009 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Moje pagáčiky s cesnakom medvedím.
[ recept č. 56367 zo dňa 5.3.2014 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g hladkej múky (ja používam špaldovú tak som dala 350g hladkej špaldovej Biomila a 150 g celozrnnej špaldovej), 2 žĺtka do cesta, 1 dcl kyslej smotany, 1 hera ( alebo iný tuk), soľ podľa uváženia, 1 zväzok listov cesnaku medvedieho, na kvások 30g droždia +1dcl mlieka a trocha cukru. 1 vajce na potretie, na posypanie syr alebo ako ja dávam mleté ľanové semiačka zmiešané s trochou rasce a otrubami.
POSTUP PRÍPRAVY
Najprv spravíme kvások v teplom mlieku s cukrom necháme napučať kvasnice. Medzitým umyjem listy cesnaku m. a posekám na jemno. Do misky dám múku, napučané kvasnice, soľ , tuk /trocha som ho zohriala v mikrovlnke aby sa mi ľahšie mixovalo/, smotanku, žĺtka a zmixujem buď rukami alebo špirálovým mixérom. Prenesiem na pomúčenú dosku a nechám odpočívať 20 min. potom rozvaľkám na nie veľmi tenko a cesto posypem polovicou nasekaných listov. Zrolujem do rolády a konce prehnem a nechám odpočívat zhruba 10 min, potom znova rozvaľkám a posypem druhou polovicou listov a znova zrolujem a prehnem, po 10 min. cesto rozvaľkám na zhruba 2 cm a potriem vajkom a posypem ľanovými semiačkami s otrubami a trochou rasce, alebo syrom. vykrajujem pagáčiky nie moc veľkou formičkou a trocha ich bokmi malíčkov "vyšúľam aby boli vyššie". Rúru je potrebné dobre vyhriať a pečieme , ja som piekla pri 200C. |
 | Andrea N. (ruzicka) ID 17646, mimibazar.sk/ruzicka (24.4.2014, 16:47) |
soľ podľa uváženia je asi koľko? Nemám odhad na toto množstvo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (25.4.2014, 11:23) |
asi tak 2 čL soli... teda minimálne... toľko dávam do 1/2 kg múky, keď pečiem bagety, žemle a tak.. Ak budú posypané soľou aj zhora, tak by to stačilo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |