Kristína K. (kemkk) ID 251735 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Torta s parížskou šľahačkou
[ recept č. 56424 zo dňa 11.3.2014 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 3 vajcia, 90 g kryštálového cukru, 3 lyžičky olej, 20 g kakaa, 80 g polohrubej múky, 5 g Solamylu, 6 g prášku do pečiva ********** Parížska šľahačka: 250 ml rastlinnej šľahačky, 100 g čokolády na varenie (52% z Lidl) ********** Šľahačka na vrch a boky: 200 ml rastlinnej šľahačky ********** Do vnútra: černicový alebo ríbezľový lekvár, 2 až 3 banány ********** Na vrch: strúhaná čokoláda
POSTUP PRÍPRAVY
Tortová forma s priemerom 26 cm.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Bielka vyšľaháme do tuha. Postupne zapracujeme kryštálový cukor, potom po jednom pridáme žĺtka a keď je už vajíčková hmota dobre vymiešaná pridáme aj 3 lyžičky oleja. V druhej miske si zmiešame múku, solamyl, kakao a prášok do pečiva a túto zmes už len pomaly preosievame a ručne primiešavame do vajíčkovej hmoty. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (s priemerom 26 cm) a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút (najprv pečieme na strednej mriežke (cca 15 min.), potom zložíme o jednu nižšie). Po upečení necháme vo forme trochu vychladnúť, potom vyklopíme a necháme vychladnúť celkom. Vychladnuté cesto zarovnáme a natrieme tenkou vrstvou lekváru. |
|
Aspoň 4 hodiny pred pečením koláča si pripravíme parížsku šľahačku. V hrnci zohrejeme šľahačku kým sa neobjaví prvá bublinka a rozpustíme v nej čokoládu. Poriadne rozmiešame, kým sa čokoláda krásne nespojí so šľahačkou. Prelejeme do misky, v ktorej potom budeme šľahať a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny. Poriadne vychladenú vyberieme a mixérom vyšľaháme. |
|
Pripravenú parížsku šľahačku rozdelíme na dve časti a z každej polovice odoberieme 1 lyžicu na zdobenie. Prvú polovicu parížskej šľahačky natrieme na lekvár a poukladáme na ňu na kolieska nakrájané banány. |
|
Na banány natrieme druhú polovicu parížskej šľahačky a dáme do chladničky kým si pripravíme bielu šľahačku. |
|
V miske vyšľaháme 200 ml rastlinnej šľahačky do tuha. Pripravenú šľahačku natrieme na vrch torty a tenkou vrstvou potrieme aj boky torty. Odobratou parížskou šľahačkou tortu ozdobíme a posypeme strúhanou čokoládou. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Kristína K. (kemkk) ID 251735 (13.3.2014, 8:32) |
Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (12.3.2014, 15:37) |
To musí byť mňamka . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Kristína K. (kemkk) ID 251735 (13.3.2014, 8:32) |
veru aj bola |
ODPOVEDAŤnahlásiť |