. .. .. .. .. .. .
. .

Torta s parížskou šľahačkou - RECEPT 56424

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 251735 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Torta s parížskou šľahačkou


[ recept č. 56424 zo dňa  ]


Torta s parížskou šľahačkou


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 3 vajcia, 90 g kryštálového cukru, 3 lyžičky olej, 20 g kakaa, 80 g polohrubej múky, 5 g Solamylu, 6 g prášku do pečiva ********** Parížska šľahačka: 250 ml rastlinnej šľahačky, 100 g čokolády na varenie (52% z Lidl) ********** Šľahačka na vrch a boky: 200 ml rastlinnej šľahačky ********** Do vnútra: černicový alebo ríbezľový lekvár, 2 až 3 banány ********** Na vrch: strúhaná čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

Tortová forma s priemerom 26 cm.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Bielka vyšľaháme do tuha. Postupne zapracujeme kryštálový cukor, potom po jednom pridáme žĺtka a keď je už vajíčková hmota dobre vymiešaná pridáme aj 3 lyžičky oleja. V druhej miske si zmiešame múku, solamyl, kakao a prášok do pečiva a túto zmes už len pomaly preosievame a ručne primiešavame do vajíčkovej hmoty. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy (s priemerom 26 cm) a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 minút (najprv pečieme na strednej mriežke (cca 15 min.), potom zložíme o jednu nižšie). Po upečení necháme vo forme trochu vychladnúť, potom vyklopíme a necháme vychladnúť celkom. Vychladnuté cesto zarovnáme a natrieme tenkou vrstvou lekváru.
Aspoň 4 hodiny pred pečením koláča si pripravíme parížsku šľahačku. V hrnci zohrejeme šľahačku kým sa neobjaví prvá bublinka a rozpustíme v nej čokoládu. Poriadne rozmiešame, kým sa čokoláda krásne nespojí so šľahačkou. Prelejeme do misky, v ktorej potom budeme šľahať a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 4 hodiny. Poriadne vychladenú vyberieme a mixérom vyšľaháme.
Pripravenú parížsku šľahačku rozdelíme na dve časti a z každej polovice odoberieme 1 lyžicu na zdobenie. Prvú polovicu parížskej šľahačky natrieme na lekvár a poukladáme na ňu na kolieska nakrájané banány.
Na banány natrieme druhú polovicu parížskej šľahačky a dáme do chladničky kým si pripravíme bielu šľahačku.
V miske vyšľaháme 200 ml rastlinnej šľahačky do tuha. Pripravenú šľahačku natrieme na vrch torty a tenkou vrstvou potrieme aj boky torty. Odobratou parížskou šľahačkou tortu ozdobíme a posypeme strúhanou čokoládou.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta s lienkou | Torta s parížskou šľahačkou | konik >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva M. (evita76) ID 15730 (12.3.2014, 19:10)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (^) (^) (^) (^) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (13.3.2014, 8:32)
Ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (12.3.2014, 15:37)
To musí byť mňamka . (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (13.3.2014, 8:32)
veru aj bola (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu