
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Helena B. (hela2) ID 37749 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KEČUP „HEINZ“[ recept č. 5652 zo dňa 5.6.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 2kg paradajky, 25dkg cibuľa, 3 mäsité červené papriky /môže byť aj feferónka/ 1 cvikla, 1 kúsok škorice, 4 klinčeky, 10ks nové korenie, 5ks čierne korenie, 3ks bobkový list, kúsok badiánu 2lyžičky sladkej papriky, 1,25dcl octu, 1 poliev.lyžica horčice, 1 lyžica solamyl, 2 kávové lyžičky soli, 20dkg cukor. POSTUP PRÍPRAVY Paradajky, cibuľu, papriku, feferónku a ošúpanú surovú cviklu pokrájame a dá- me variť. Škoricu, klinčeky, nové korenie, čierne korenie, bobkový list a badián dáme do gázy alebo do kúska plátna, zaviažeme a varíme spolu so zeleninou. Varíme asi 2hodiny. Uvarené okrem korením prepasírujeme, pridáme sladkú papriku a cukor. Dáme znovu variť. Keď sa varí a cukor je rozpustený pridáme nálev z octu, horčice, soli a solamylu. Necháme prejsť varom. Horúce dáme do pohárov, uzavrieme a sterilizujeme cca 10min. Tento recept mám osvedčený a takýto kečup robia takmer všetky moje kolegyne. Je veľmi chutný a cvikla mu dá peknú farbu. |
Alena B. (bosina) ID 47367 (8.8.2014, 19:25) |
vynikajuci recept na kecup, uz roky sa drzim tohoto receptu, lepsi som nenasla... Dakujeeeem ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Milada M. (markosko) ID 31422 (6.6.2008, 14:20) |
Ja dávam paradajky zmraziť.Rozmrazujem ich v cedidle,pustia šťavu a potom nie je potrebné ich dlho variť,stačí tak asi 15 minút.Nie je potrebné pridávať ani solamyl. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Helena B. (hela2) ID 37749 (6.6.2008, 15:22) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Milada M. (markosko) ID 31422 (7.6.2008, 23:28) | |
Mne ide hlavne o to,aby som z paradajok odstránila čo najviac vody.Rodičia ma každoročne zásobia takými 50 - 60 kilogramami paradajok,takže by som pri sporáku trávila príliš veľa času .Paradajky stačí dať do mrazničky aj na pár hodín,netreba ich tam dlho držať.Na rozdiel odo mňa kamarátka ich potom nechá rozmraziť ešte v sáčiku a zleje iba časť vody z paradajok.Ja pri tom obrovskom množstve sa potrebujem zbaviť ,čo najväčšieho množstva vody,tak ich rozmrazujem radšej na site. Mám takýto podobný recept na kečup ,iba s tým rozdielom,že tam ide ešte pol kila kyslastých jabĺk. |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |