
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Soňa K. (Wewerenka) ID 198592 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Mascarpone rez s pomarančmi[ recept č. 56652 zo dňa 20.4.2014 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY CESTO: 5 väčších vajec (ak sú malé 6), 5 PL prášk. cukor, 4 PL polohr. múka, 1/2 bal. prášok do pečiva, 2 PL kakao….. ZÁLIEVKA: 150 ml pomarančového dúsu (najlepšie s dužinou), 1 KL medu, 1 PL rumu …... PLNKA 1: 300 ml šľahačkovej smotany (klasické 250 ml balenie šľahačky sa môže pokojne doplniť mliekom), 250 g mascarpone, 1 bal. Krém Olé, 3 bal. vanilk. cukru …... PLNKA 2: 500 ml pomarančového džúsu (použila som Vitafit, pure sqeezed orange juice with bits z Lidla, čerstvý, nie tetrapak), 1 bal. Zlatý klas ……. Okrem toho: 4 pomaranče POSTUP PRÍPRAVY Pomaranče okrájať až na dužinu, ostrým nožom povykrajovať mesiačiky spomedzi membrán. CESTO: Bielky s cukrom vyšľahať do tuhého snehu. Po jednom zašľahávať žĺtky. Múku premiešať s prodopeč a kakaom, primiešať. Piecť na vyššom pekáčiku o rozmeroch 25x35 cm cca 20 min pri 180 Celzioch. Nechať vychladnúť, potom prekrojiť na polovicu, aby boli 2 približne rovnako hrubé pláty. ZÁLIEVKA: džús s medom zahrievať a zredukovať približne na polovicu. Do vychladnutého pridať rum. KRÉM 1: vyšľahať šľahačku s Krém Olé len toľko, čo zmes zhustne (asi tak minútku), zašľahať mascarpone a vanilk. cukor. KRÉM 2: Uvariť želé z džúsu a Zlatého klasu, bez cukru. BUDOVANIE: spodný plát položiť do pekáčika, dobre pokropiť polovicou zálievky. Navrstviť krém 1. Položiť druhý plát, pokropiť zvyškom zálievky. Ešte úplne horúce želé natrieť na vrchný plát, poukladať mesiačiky pomarančov. Uložiť do chladničky. Koláčik nepotrebuje nejako zvlášť dlhé odstátie, pretože je šťavnatý v podstate hneď po vychladnutí. Príjemné osvieženie a spokojné mlsanie :) |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (20.4.2014, 22:15) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |