
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
SLADKÉ JEDLÁ |
Barbora M. (soldi) ID 27619 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zdravá bábovka[ recept č. 5668 zo dňa 7.6.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY špaldova múka - 25 dkg, hnedý cukor- 25dkg, 5 vajíčok (najlepšie sú domáce čerstvé, lebo tie majú nízku hladinu cholesterolu, takmer žiadnu prvé tri dni), dcl rumu, dcl olivového oleja, prášok do pečiva, hrozienka, horká čokoláda. upozornenie: môžete kľudne použiť aj klasické prísady a nič sa nestane :) potom však múku polohrubu a rum môžete nahradiť obyčajnou prevarenou vodou. POSTUP PRÍPRAVY Vyšľaháme si bielka do tuhej peny, môžeme pridať trochu cukru, aby lepšie držali. Hrozienka dáme do šálky a zelejeme rumom, môžete ho skombinovať s horúcou vodou, pomer je len na vás :) ja zalievam len rumom a celé to potom zahrejem v mikrovlnke. Osve si vymiešam žĺtka s cukrom do penista, prilejem rumu z hrozienok a deci oleja. Múku a kypriaci prášok zmiešam dohromady a postupne prisýpam do zmesi. Pridám preliate hrozienka a rozlámanú čokoládu aj bielka vyšlahané do tuha. Čas prípravy: 25-30 minút Čas pečenia: 10 minút na 200 stupňov potom 30 minút na 150 stupňov. rúru neodporúčam otvárať počas pečenia. až minimálne 15 minút po dorobení. Bábovka je vážne výborná a zdraviu prospešná :) Dobrú chuť! :) |