
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
NÁTIERKY |
Zuzana M. (zumma) ID 214481 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Nátierka z foie gras (pečene kŕmenej kačky / husi)[ recept č. 57214 zo dňa 28.7.2014 ] POTREBNÉ PRÍSADY ... pečeň z kŕmenej kačice alebo husi, tokajské vínko - cca 3 - 5 dl podľa veľkosti pečene, maslo, soľ, korenie POSTUP PRÍPRAVY ... receptík je zo stránky http://lucylovetobake.blogspot.sk/2011/10/pasteta-z-kacacej-pecienky-alebo-foie.html ... a je skutočne výborný - málo surovín, aj keď nie práve lacných ... ale raz za čas sa dá ...jednoduchá príprava a výsledok famózny ... jemne som ho vytunovala podľa dostupnosti niektorých surovín - ale výsledok bol úúúžasný .... pečeň vložíme do zapekacej nádoby a do polovice zalejeme vínkom, prikryjeme, vložíme do väčšej nádoby naplnenej teplou vodou a pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 35-45 minút podľa veľkosti pečene - keď pichneme do pečene nesmie vytekať krv ... keď je upečená necháme trocha schladnúť ... pridáme cca 1 PL povoleného masla, pridáme soľ a korenie podľa chuti a vymixujeme na hladko ... preložíme do vhodnej nádoby a vrch potrieme brusnicovým džemom alebo zalejeme tukom aby paštéta neoschla, necháme stuhnúť ... a potom už len vychutnávame ... veeeeľkááá dobrota |
![]() | Lenka W. (Slenky) ID 302403 (15.5.2015, 14:52) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (15.5.2015, 19:56) |
... to je síce pravda, ale potom by sme nemohli jesť ani kurence chované stiesnené v klietkach, bravčový či hovädzí dobytok ... všetko je prikrmované kvôli váhe a mäsu a väčšina zvierat nie je tiež chovaná voľne v prírode ale uzavreté v kurínoch, kravínoch či ošipárňach, rovnako ako aj ryby chované na farmách ... treba to brať realisticky a uvedomiť si, že od dávnych čias sú tieto zvieratá chované ako zdroj potravy pre ľudí ... a v konečnom dôsledku aj väčšina produkcie ovocia a zeleniny je "týraná" umelými hnojivami či ožarovaním aby plody boli väčšie a skôr dozreté, a tiež to nie je prirodzené ... my máme takúto pečienku raz do roka alebo raz za viac rokov ... ale pochúťka je to úžasná | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |