
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Ingrid D. (ingridd) ID 12073 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) japonská marináda TERIYAKI po slovensky - s kuracím mäsom[ recept č. 57590 zo dňa 13.10.2014 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 tácka, asi 600g kuracie mäso- prsia, vykostené stehná- pokrájané na asi 1cm kocečky...olej na pečenie... MARINÁDA: 170ml sójová omáčka, 90g hnedý cukor alebo 2 PL medu, 2-3 PL vínneho octu /biely alebo červený/, 2PL vody, 2-3 stručiky cesnaku- roztlačiť alebo postruhať, sušený zázvor 1ČL- alebo čerstvý ked máte doma, mleté čierne korenie 1/2 KL , soľ 1/2 KL, kukuričný škrob Zlatý klas 3 ČL POSTUP PRÍPRAVY - všetky prísady marinády zamiešame spolu tak, aby maizena nebola hrudková - varíme za občasného miešania asi 5minut - necháme vychladnúť, vložime kusky mäsa, marinujeme pár hodín, najlepšie cez noc - na malom množstve oleja na rozpálenej panvici smažíme kusky mäsa vybraté zo štavy cedidlom- za stáleho miešania max 5minut, len aby zvonka chytili farbu- vtedy su kocečky také štavnaté a chrumkavé zároveň - mäso vyberieme z panvice napr. do jenského skla, na panvicu vylejeme scedenu marinádu, a necháme zovrieť za stáleho miešania, aby trochu zhustla - mäsko podávame preliate uvarenou marinádou, s ryžou alebo ryžovými cestovinami, so šalátom -chutí sladkoštiplavo, zaujímavo, tak inak -marináda je suprová aj s lososom, odporučam |