Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
Falošné francúzske zemiaky
[ recept č. 5828 zo dňa 17.6.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Zemiaky, 5-6 kúskov párkov /obyčajných stačia 3-4,/ alebo klobása, trvanlivá saláma, 4 vajíčka, 2,5 dl smotany na šľahanie /alebo kelímok kyslej smotany, alebo mlieko/, olej, soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Francúzske zemiaky pripravujem trošku jednoduchším spôsobom, očistené a nakrájané zemiaky nechám len chvíľku predvariť a obed je už potom hotový raz-dva.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
Očistené zemiaky nakrájam na tenšie (asi 2 mm) kolieska, uvarím v osolenej vode do mäkka, do ktorej pridám ešte trošku drvenej, alebo pomletej rasce. |
|
Párky prekrojím na štvrtinky a ešte na 2-3 mm kúsky a opražím na oleji do chrumkava (ak dávam klobásu, nakrájam ju na kolieska a dávam rovno do pekáča k zemiakom), vtedy vymažem pekáč olejom. |
|
Uvarené zemiaky zlejem, prehodím na pekáč, pridám celý obsah panvice, jemne premiešam, ak treba, dosolím, jemne okorením |
|
rozšľahám si vajíčka s kyslou smotanou, ak chcete diétnejšie, tak s mliekom, nalejem na zemiaky s párkami /môžete poliať aj troškou smotany na šľahanie - tentokrát som šľahala vajíčka rovno so smotanou na šľahanie a pridala som ešte opraženú loveckú salámu/, okorením ešte trošinku vrch. |
|
Tak a šupneme do rúry na 200° C zapiecť, cca 15 min. |
|
Dobrú chuť |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (24.4.2009, 21:45) |
Zbožňujem francúzske zemiaky a robím často takže mňam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (9.4.2009, 17:55) |
..toto vyzerá tiež mňamkovo.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.4.2009, 21:33) |
Ďakujem Silvi, treba skúsiť |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| miriam v. (mirocka1) ID 18717 (6.7.2008, 18:41) |
mali sme vcera na obed, pridala som este karfiol, bolo to vynikajuce, dakujeme |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.7.2008, 21:07) |
Mimka, aj ja ďakujem a teším sa, že chutilo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Margita U. (duskomatko) ID 50326 (2.7.2008, 23:27) |
Dobre to vyzerá dúfam že to bude chutiť mojim dvom chlapom. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.7.2008, 17:08) |
Gitka, ďakujem Chutilo? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Daniela Z. (dadulienkaVK) ID 50778 (1.7.2008, 17:55) |
čo je na tom falošné?????????? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (upravené 6.7.2008, 21:16) |
Danielka, keby som sa chcela hrdiť pravým názvom pri tejto príprave , asi by som si pohnevala všetkých gastroexpertov Ešte ani tie vajíčka nie sú uvarené natvrdo . To skôr mali byť Francúzske zemiaky lenivej gazdinky. Ale ja varím rada , tak preto ten názov. Moji ich majú radšej v tejto verzii |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Mária A. (amina557) ID 56541 (24.9.2008, 14:59) |
Francúzske zemiaky robím jedine takto,robila ich takto este moja mama,naučila som to aj dceru .Chutnejšie si robené týmto spôsobom.Nikdy som vajíčka nevarila a málokedy varím aj zemiaky.Jednoducho si dám surové zemiaky na vymastený pekáč,osolím,okorením ,dám vrstvu klobásiek a ďalšiu vrstvu zemiakov,ktoré tiež osolím a okorením.Napokom zalejem zmesou kyslej smotany,mlieka a vajíčok. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (25.9.2008, 10:24) |
Majka, vajíčka dávam tiež surové, predtým som dávala surové zemiaky rovno do pekáča, ale trvalo to dlho a bolo to suchšie. Takto mám zemiaky v tlakovom hrnci uvarené behom 7-ich minút a v rúre to zapekám už len chvíľku 10-15 min. A máme to raz-dva. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (20.6.2008, 11:41) |
toto by som zaradila do rubriky co dom dal ja som dnes uz naozaj nevedela co varit a preto vdakaaaaaa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (20.6.2008, 11:44) |
Martinka, ďakujem krásne , ono to v tej rubrike aj je A teším sa s Tebou |
ODPOVEDAŤnahlásiť |