Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
PLNENE PAPRIKY
[ recept č. 5855 zo dňa 18.6.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
12 Stredne velkych zelenych hrubych paprik, 500g mleteho masa, 500g nahrubo nastruhanych zemiakov, sol, vegeta, poper- podla chuti, 2 vajcia, 1 cibula normalnej velkosti
POSTUP PRÍPRAVY
Papriky z vrchu odrezeme,aby sme ich mohli naplit samozrejme umyjeme. Maso zmiesame s nastruhanymi zemiakmi a koreninami, vajciami. Naplnime papriky. Ak mame nahodou viac plnky,ked su papriky mensie, tak urobime gulky a dame spolu s paprikami na pomasteny plech. Ak menej tak nastruhame len zemiaky a naplnime zvyšnu papriku super su aj bez masa. Kazku papriku poleje lyzicou oleja a pecieme na 180stup asi 1,5hodky aby boli hore hnede. Su vynikaju ce same alebo ak chceme prilohu k masu tak plnime len zemiakmi tj.juhoslovansky recept. Ak papriky naplnime len struhanymi zemiakmi možme na pekač okolo uložit slaninku a fajnovo sa upečie.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
pred upečenim |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Eva N. (leskot) ID 98318 (6.3.2010, 22:04) |
Marianka, keď sa plní len zemiakmi, tiež pridávaš vajíčka? Veľmi ma tento recept zaujal, chcela by som vyskúšať aj s mäskom, aj bez mäsa keď sme chodievali s deťmi k moru - do Bulharska, do Juhoslávie, tak tí domorodí dovolenkári si denne opekali papriky a mne to tak pekne voňalo vždy som mala na to chute, ale u nás sa to nezvyklo robiť ........ pá |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (7.3.2010, 11:09) |
Ahoj davam jedno -dve vajicka,ked davam len zemiaky ale niektori to robia uplne bez vajec. Vies ved ked to naplnis,nemalo by to vytiect,tie vajcia su ,aby drzalo po kope. Niekedy dam niekedy nie a akurat opet peciem papriky a hore dam len na hrubsie slaninku hmmm basta Ja si papriky namrazim tie hrube,tu ich volaju Babura neviem ako u nas a potom ich len rano vytiahnem a do obeda popustia,kym pojdu do rury.Medzi pecenim zlievam tu vodu,lebo potom su ako varene. Hmmm a my cez sezonu tiez pecieme papriku na grile mam v receptoch a este milujeme ked grilujeme cele sampiony umyjem odrezem troska z nohy,ocitim okolo a len posolim a dam na klobik a su hotove ked celkom zmenia farbu,ale ked sa vyberaju davat pozor,aby ta vzniknuta voda vnich nevytiekla to je basta skus neolutujes |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | Eva N. (leskot) ID 98318 (7.3.2010, 11:48) |
Vďaka za dobré rady, určite vyskúšam aj tie sampiony, lebo tie veľmi ľúbim, aj teraz som dávala k mäsku ....... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (7.3.2010, 20:31) |
neni zac,rado sa stalo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (4.3.2010, 20:27) |
Marianka,oprav si gramáž-nie0,500g ,ale500g,aby to zbytočne niekoho nemýlilo.Ahoj. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (5.3.2010, 21:23) |
dakujem krasne a akurat pozeram,ako som na to prisla -cibula normalnej velkosti no to uz necham na kucharočky,aby zvažili aka asi je |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | melania l. (lararuby) ID 130989 (7.3.2010, 16:17) |
Marianka,u mňa cibuľa normálnej veľkosti asi kilo,u mojej polovičky asi gram alebo aj nič |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (7.3.2010, 20:31) |
nechame to na nahodu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| melania l. (lararuby) ID 130989 (4.3.2010, 8:21) |
Zaujala ma kombinácia so zemiakmi,v sezone vyskúšam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (4.3.2010, 20:05) |
odporucam ))) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |