 | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.12.2012, 1:33) |
Úplne rovnako robím rezance , len používam polohrubú múku, nedávam soľ vôbec, lebo soľ viaže vodu, tak aby nenavlhli ... a dávam troška oleja... tak za lyžicu na dve vajíčka. U mňa na strojku je najjemnejšie vaľkanie na 1 a každé cesto preženiem mašinou len 2 x... čiže to druhé je už to najtenšie. Najhoršie je sušenie to by mal niekto vymakať Btw. aby som nezabudla - pekne nafotené  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (6.3.2011, 11:03) |
super tiez robim domace nitovky a cestoviny-500g polohrubej muky-5 vajec-sol nedavam,cesto robim rucne ked treba dam za pol škrupinky vody |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia M. (molucia) ID 25475, mimibazar.sk/molucia (6.3.2011, 10:55) |
veľmi pekne ďakujem za tento skvelý receptík, síce som dala len polohrubú múku ako robí naša babka ale výsledok je fantastický robila som z dávky 3 vajcia a 300g pol. múky a mám tak na mes pokoj už aj obe prišli ochutnať aj ked ešte neuvarené .... nápad s mixérom nemal chybu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Denisa H. (denisa28) ID 23595 (31.5.2009, 10:31) |
SUPER , SKÚŠALA SOM A SÚ SKVELÉ A ĽAHKÉ !!!!!!!!! Denisa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Margita P. (gitusa77) ID 74851 (1.1.2009, 11:16) |
Zaujal ma tento recept, lebo samozrejme robím aj ja len domáce rezance, avšak ja používam len hrubú múku, 1 vajíčko a trošku soli. Všetko spracujem na tuhé cesto na pracovnej doske. Najkôr vidličkou, potom rukami. Po spracovaní cesta hneď vaľkám na doske valčekom, tak dlho, až sú vidieť letokruhy na doske. Musí byť tak tenké /to ma učila moja mama/. Cesto je hneď také, že môžeme krájať. Krájala som v mladosti aj ručne, ale teraz je šikovnejšie na strojčeku na niťovky. Takže cesto pokrájam na dlhé pásy a tieto dávam do strojčeka tak, že po každých asi 7 cm, cesto trošku potiahnem, aby sa odtrhlo a zas ďalej krájam vsunutím. Niťovky sú tak dlhé, ako dlho nepretrhnem plát cesta. Ponechám na doske obschnúť takto pokrájané. Potom preložím do krabičky a mám v pohotovosti kedy potrebujem. Avšak najlepšie sú čerstvé. Vtedy zaváram hneď do vývaru polievky a všetci ich máme radi. Z hladkej múky sa nám zdajú byť klzké. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta F. (Marfuska10987@.!) ID 336633 (7.12.2023, 22:29) |
Dobry den, konecne niekto kto pouziva hrubu muku, pouzivam ju aj ja . Velmi dlho som ich nerobila, ale zacala som, pretoze som si kupila strojcek na cestoviny. no a bojujem s cestom nakolko neviem odhadnut ako dlho treba uschnut cesto. Neviem z akeho dovodu ked je trosku dlhsie tak mi ho stroj nechce zobrat, doslova ho musim tam nadžgat aby to stroj zobral. Ale pokial je take cerstve tak ho berie v pohode, len byva v kope zlepene. Cesto pritom nepripada ze je suche. No skusam mam kratko ale nie je novy stroj, kupeny spod ruky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Emilia D. (filmuska) ID 25200 (1.1.2009, 15:35) |
moja mama ich robi z polohrubej |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (20.6.2008, 10:03) |
Super, dlho som hladala recept na domace rezance, tak to skusim.....en ich budem musiet robit rucne, lebo nemam strojcek na cestoviny , ale nevadi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |