. .. .. .. .. .. .
. .

Snickersky - RECEPT 5913

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 42443 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Snickersky


[ recept č. 5913 zo dňa  ]


Snickersky


POTREBNÉ PRÍSADY

1 cesto: 8 žĺtkov, 3 bielka, 3 lyžice vlažnej vody, 10 lyžíc kryštál. cukru, 15 dkg mletých orechov, 1/2 bal. kypriaceho prášku, 3 lyžice hladkej múky, 3 lyžice oleja, tortové oblátky 2 cesto: 15 dkg mletých orechov, 5 bielok, 5 lyžíc kryštálového cukru, 3 lyžice kukuričného škrobu Plnka: 1 Salko sladené ( uvarené 3 hodiny vo vriacej vode), 20 dkg masla čokoládova poleva, posekané arašidy

POSTUP PRÍPRAVY

v obrázkovom postupe....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme so 4 lyžicami cukru do peny. Pridáme 3 lyžice oleja a vodu a šľaháme asi dve minúty.
Z bielkov a zvyšného cukru vymiešame tuhý sneh.
Do žĺtkovej zmesy vmiešame orechy a v múke preosiaty prášok do pečiva. Premiešame spolu.
Opatrne vmiešame sneh.
Asi tak...:o) Príliš neplytváme energiou, aby sme sneh nezničili.
Oblátky uložíme na suchý plech a vymastíme iba boky.
Cesto číslo jedna vylejeme na oblátky a rozotrieme. Šupneme ho do rúry vyhriatej na 180° a pečieme do zlata.
Upečené necháme vychladnúť. Medzitým urobíme druhé cesto.
Tu ho máme...Bielka vyšľaháme s cukrom do tuha a primiešame orechy a škrob.
Cesto natrieme na papier na pečenie. Aby nám na plechu nebehal, spodok plechu trošku potrieme vodou. Vrch papiera môžme natrieť jemne olejom. Cesto sa nám dobre stiahne, keď sa upečie.
Tu je už upečené a chladne.
Plnka: 3 hodiny varené Salko vychladíme. Maslo vymiešame do peny a vmiešame karamel zo Salka.
Krém natrieme na 1 cesto. Oblátky musia byť hore a na ne natierame krém.
Na krém položime snehové cesto a stiahneme papier. Na vrch snehového cesta natrieme tenkú vrstvu krému.
Povrch koláča polejeme polevou a na trochu stuhnutú nasypene arašidy. Pokájame a papáme.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Karamelový medovník | Snickersky | Citrónový mramorový koláč >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (3.7.2009, 21:48)
co.ti budem pisat komentar.ku kazdemu tvojmu vytvoru..vsetko.je to nadhera..vsetko co si tu urobila a nafotila a vsetko co este urobis..drzim ti palce.nech sa ti dari..dakujem ti za recepty a inspiraciu..mam sa este vela ucit.. (F) (F) (F) (^) (^) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka C. (lciskova) ID 54955 (25.8.2008, 20:12)
tešim sa keĎ ho vyskúšam, mám veľmi rada koláče so salkom (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (20.6.2008, 11:47)
z toho salkového si trochu odložíš a potrieš vrch...netreba ho na ten vrch veľa iba trochu....a krému je ozaj dosť
ODPOVEDAŤnahlásiť
lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (20.6.2008, 11:27)
čiže ten karamelový krém treba rozdeliť na 2 časti?? či aký ďalší krém sa natiera na snehovú vrstvu? *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (20.6.2008, 11:19)
lenka nieee ,nie sú náročné ak vieš upiecť piškótu a dať do hrnca variť salko tak je to úplná malina :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (20.6.2008, 11:16)
...aj náročne... 8-| ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (20.6.2008, 10:50)
Zuzi...nielen vyzerá je super...najlepší je na druhý deň
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana K. (zuzkamaria) ID 49733 (20.6.2008, 10:22)
Ten koláč vyzerá dobre (Y) (Y) (clamp) (clamp) (wash) (wash) (zajic) (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu