
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Zuzana M. (zumma) ID 214481 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Výborné zemiačiky zapekané s bryndzou a slaninou[ recept č. 59156 zo dňa 6.1.2016 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY na okrúhlu koláčovú formu : cca 4 stredne veľké kusy nakrájané na kolieska hrubé cca 2-3 mm, 125 g bryndze, 2-3 plátky oravskej slaniny, na dozdobenie a dochutenie lahôdková cibuľka, 1 ČL oleja POSTUP PRÍPRAVY ... výborné jednoduché slovenské jedlo ... zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame na kolieska a varíme cca 15 minút ... medzitým pokrájame slaninu na pásiky a opražíme na oleji ... časťou výpeku vymažeme misu na zapekanie ... bryndzu rozmrvíme - môžeme premiešať časťou výpeku zo slaniny ... uvarené zemiačky poukladáme do zapekacej misy, posypeme bryndzou a opraženou slaninou a zapečieme v rúre vyhriatej na 200°C na strednej mriežke cca 10 minút ... na konci na 2 minútky zapneme funkciu gril, aby zemiačky získali zapečený vzhľad ... vyberieme, posypeme pokrájanou lahôdková (jarnou) cibuľkou a vychutnávame |