Zuzana M. (zumma) ID 214481 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Skvelý nepečený koláč ... banánovo-kokosový korpus, jahody a krém z bielej čokolády
[ recept č. 59639 zo dňa 22.6.2016 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
korpus : 2 zrelé banány, 120g jemnej kokosovej múčky (hrubšiu premixujeme), 80g mletých mandlí príp. vlašských orechov, 2 PL kakaa, ak robíme len pre dospelých môžeme pridať kvapku rumu alebo brandy ... krém : 1 smotana na šľahanie (180 ml), 1 a pol bielej čokolády (ja som použila Milku, ktorá je jemná a dobre sa rozpúšťa), 250g mascarpone (môžeme nahradiť mäkkým tvarohom), 3 plátky želatíny ... sekané pistácie na dozdobenie alebo čokoládové hoblinky
POSTUP PRÍPRAVY
... voňavý, jemný, lahodný koláčik ... banány roztlačíme vidličkou, pridáme ostatné prísady a dobre premiešame a dáme do tortovej alebo koláčovej formy (ja som použila s priemerom cca 24 cm) a dáme do chladničky stuhnúť ... pokiaľ korpus odpočíva v chladničke urobíme si krém - smotanu zahrejeme až pod bod varu a nalejeme na polámanú bielu čokoládu, miešame pokiaľ sa čokoláda úplne neroztopí ... necháme vychladnúť a potom po častiach ručne vmiešame mascarpone a želatínu, ktorú pripravíme podľa návodu ... nalejeme na vychladnutý korpus, uložíme jahody a dáme do chladničky stuhnúť (ja som nechala cez noc) ... pred podávaním ozdobím sekanými pistáciami alebo čokoládovými hoblinkami ... koláčik je úžasné voňavý a lahodne krémový |
| Martina P. (rikinka) ID 16490 (6.7.2016, 18:30) |
je v ňom všetko čo milujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana T. (janina) ID 290, mimibazar.sk/janina (24.6.2016, 19:32) |
Dobrý deň. Dnes som skúšala Váš recept, ale tá plnka je akási riedka, robila som presne podľa postupu, tak neviem, čo sa stalo. Je pravda, že som želatínu robila 1 x, zdalo sa mi, že je o.k. Akú by mala mať konzistenciu pred pridaním k ostatnej hmote? Ďakujem vopred za odpoveď. Jana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (24.6.2016, 22:56) |
...to ma mrzí, ja som ho robila prvý krát takto a podaril sa ... keď som krém dávala na korpus bol konzistencie asi ako redšie cesto na palacinky - dal sa liať, ale v chladničke (cez noc) stuhol tak, aby sa neroztekal keď som koláčik odkrojila - pekne držal ... neviem kde môže byť chyba, ibaže by želatína vrela keď sa rozpúšťala, vtedy vraj nestuhne ... alebo skúsiť dať viac plátkov želatíny alebo viac čokolády |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | Jana T. (janina) ID 290, mimibazar.sk/janina (25.6.2016, 22:23) |
Zuzka, potom som zistila, kde som to pobabrala. Ja som totiž urobila 3 plátky želatíny s takým objemom vody akoby som robila so 6 plátkami, čiže 0,5 ml, a bolo toho veľa. Keďže som mala už korpus urobený, rýchlo som musela vymyslieť nejaký plán B. A tak som urobila novú želatínu, na koláč som dala čerstvé jahody a kompótové ovocie a zaliala novou želatínou. Musím povedať, že to bolo super, fakt ten korpus je jednoduchý a fantasticky chutí. Ale aj tak sa chystám ešte raz spraviť tú verziu so spomínanou plnkou. Tak sa na to teším, keďže viem, ako to mám správne urobiť. Ďakujem za receptík, Vysoko chválim . |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (26.6.2016, 17:36) |
... som rada, že koláčik chutil ... a nabudúce sa určite podarí |
ODPOVEDAŤnahlásiť |