Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 40 návštěvníkov)
Bielkovo-čokoládový chlebíček
[ recept č. 6028 zo dňa 28.6.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 4 väčšie bielky, 80 g polohrubej múky, ½ prášku do pečiva, 1 lyžica vody, 1 lyžica oleja, 80 g práškového cukru, 2 lyžice postrúhanej čokolády na varenie***Krém: 4 dl mlieka, 1 Zlatý klas, 1 zarovnaná lyžica polohrubej múky, 3 mierne navŕšené lyžice kakaa, 175 g kryštálového cukru, 125 g obyčajného masla***
POSTUP PRÍPRAVY
Zvýšili mi vaječné bielky, tak som sa o niečo pokúsila.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Rúru si predhrejeme na 160° C. Formu na srnčí chrbát (alebo formu na chlebíček) vymažeme hrubšou vrstvou masla a poriadne vysypeme polohrubou múkou.
![]()
Bielky vyšľaháme s lyžicou vody (pridala som ešte 4 kvapky citrónovej šťavy - nemusí byť) a dvomi lyžičkami práškového cukru (odoberieme z uvedeného množstva) na tuhý sneh.
![]()
Pridáme zvyšný cukor, premiešať
![]()
lyžicu oleja, premiešať
![]()
múku zmiešanú s práškom do pečiva, premiešame,
![]()
vopred som si nastrúhala takýto kúsok čokolády
![]()
a zľahka premiešame.
![]()
Vylejeme do formy a dáme upiecť na cca 20-25 min. Keď je už vrch ružovkastý (asi v polovici pečenia), zakryjeme alobalom a necháme dopiecť. Ihlou zistíme, či je už cesto upečené aj vo vnútri.
![]()
Po upečení jemne príborovým nožom oddeliť od stien a vložiť celú formu do studenej vody (napr. do pekáča), nechať úplne vychladnúť – cesto sa dá potom krásne vyklopiť
![]()
Na podložku položíme papier na pečenie a vyklopíme naň cesto.
![]()
Prekrojíme na 3 rovnaké diely. Spodok bude rovný, zaoblená časť pôjde ako posledná.
![]()
Krém: 2 dl mlieka uvariť s cukrom a kakaom, do vriaceho pridáme rozmiešaný Zlatý klas s múkou vo zvyšnom mlieku.
![]()
Uvaríme na hustú kašu. Občas premiešať, nechať úplne vychladnúť.
![]()
Zmäknuté obyčajné maslo vymiešame šľahačom a *pridávame po troške do krému* a šľaháme.
![]()
Natrieme rovný diel, položíme stredný, natrieme a položíme zaoblenú časť cesta. Obtrieme krémom celý chlebík, aj po bokoch hrubšou vrstvou. Odložíme na chvíľu do chladničky. Keď už je krém trošku stuhnutý, ozdobíme vrch i boky vidličkou. Pofŕkame čokoládovou polevou (stačí jej máličko). Necháme stuhnúť. Ak by sa náhodou ťahal krém pri krájaní, nahriať si nôž nad plameňom a pokrájať na rezy.
![]()
Chuťou je ako doboška, a je s tým aj menej roboty. Do cesta nemusíte dávať postrúhanú čokoládu, môžete použiť miesto nej dve zarovnané lyžice pomletých orechov, kokosu, alebo nechať čistý korpus. Takisto môžete vynechať kakao v plnke a budete mať čisto vanilkový krém, alebo použiť jahodový puding, karamelový, alebo aký sa Vám zažiada.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
 | Mirka P. (mima 13) ID 58229 (28.5.2010, 22:50) |
Aďka, piekla som ho minulú nedeľu, piekla som ho v utorok, v stredu, dnes, t.j. piatok, akože už na nedeľu - to som sa len nádejala, že ostane, a furt mi zmizne z chladničky . Takže zajtra ho pečiem zas. Je skutočné úúúúžasný. Kľudne ďalej vymýšľaj takéto super a hlavne rýchle receptíky a ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Želka G. (dzaja26) ID 80145 (28.2.2010, 23:27) |
Aďka, piekla som a je fan-tas-tic-kýýýýýýýýý cestíčko je také mäkulinké ako moch /ako sa u nás vraví / škoda, že som nemala viac zvyšných bielkov vkladám aj foto, ale ten môj chlebíček nie je taký pekný ako tvoj, ty si proste profík no a ešte nebola poriadne stuhnutá plnka, keď som fotila http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=669942mobilom ale to nevadí - chuť je božská  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.3.2010, 11:16) |
Želka, ďakujem krásne za pochvalu , ale veď ho máš krásny , som veľmi rada, že vám koláčik chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (Archaa) ID 84161 (17.2.2010, 14:50) |
Adka nevedela som co s 2 vajecnymi bielkami, tak som urobila podla teba tento chlebicek.aj ked teda sa od tvojho ukazkoveho riadne lisi- kedze bol len taky polciak - na chuti mu neubralo a je vynikajuci,lepsi nez sama doboska,podla mojho nazoru mnaaaaaaaaaaam no ved posud sama,tu je moj POLCIACIK http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=665191  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.3.2010, 11:23) |
Si podarená, polčiak Slávka, teším sa, že vám chutil a máš pravdu, nevyzerá ako môj, vyzerá oveľa, oveľa krajšie Som rada, že si sa ho rozhodla vyskúšať, ďakujem krásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Blanka R. (blanka1007) ID 75456 (21.3.2009, 22:00) |
No tak konečne som sa dostala k pečeniu, a musím povedať, že je to vynikajúci zákusoček, krém je chuťovo perfektný a samozrejme aj celý chlebíček. Len jedna vec ma hnevá, že som neurobila hneď z 2 dávok. Fakt odporúčam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.3.2009, 13:55) |
Blanka, tak možno nabudúce, ak ostane aj viac bielok, upiecť korpus na plechu a pokrájať pozdĺžne na pásy, aj z plnky by sa potom zišlo urobiť viac, aby vyšla na celý koláčik. A ďakujem za veľmi milý komentárik Som veľmi rada, že chlebíček chutil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Blanka R. (blanka1007) ID 75456 (16.2.2009, 14:51) |
Vyzerá perfektne. Zo zvyšných bielok ako uliaty. Super nápad. Najbližšie urobím. Dík za recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (19.2.2009, 8:43) |
Blanka, ďakujem Rado sa stalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miriam J. (miriam1) ID 33244, mimibazar.sk/miriam1 (13.7.2008, 20:44) |
Adka ani nezostalo.Mala mi nepapa ziadne kolaciky,ale s tohoto spraskala 2 kusky.Takze dakujem za novy receptik.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (14.7.2008, 8:36) |
Mirka, keď to chutí aj detičkám, tak je to pre mňa najväčšia pochvala. Ď A K U J E M! Rado sa stalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Miriam J. (miriam1) ID 33244, mimibazar.sk/miriam1 (6.7.2008, 15:00) |
Dnes som ho robila a fakt vyborny.Dakujem za novy receptik.Mirka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.7.2008, 21:11) |
Mirka, som rada, že sa koláčik vydaril, a hlavne, že chutil . Aj ja ďakujem Ostalo z neho ešte niečo?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (30.6.2008, 8:08) |
Vyzerá to veľmi fajn a lákavo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.6.2008, 21:38) |
Ivka, ďakujem Plnku si robím podľa nás, takú jemnejšiu , čisto maslové ani nerobím. Tak už len vyskúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína T. (studiokatja) ID 26305, mimibazar.sk/studiokatja (28.6.2008, 14:41) |
Tak toto si urobím zajtra k poobednej kávičke Len neviem, či to dovtedy vydržím pridala som si do receptov. KATKA |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (28.6.2008, 14:59) |
Kati, dnes korpus, ráno krém a poobede ku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (28.6.2008, 13:59) |
o chvilu Adka budem mat plny album oblubenych rceptov od teba a toto vyzera uzasne zajtra idem na to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (28.6.2008, 14:04) |
Maťka, ďakujeeeeeem, a dáš vedieť? Že či mi to nevyšlo len náhodou Držím palce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra V. (Saha) ID 521, mimibazar.sk/saha (28.6.2008, 13:42) |
Pekny pokus. Vyzera mnamkovo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (28.6.2008, 13:54) |
Saška, ďakujem Ja som si uchmatla jeden, aby som vedela, či je jedlý a či to mám sem vložiť, alebo nie . Chodili naň do chladničky, ako maco na med Nemala by som sa chváliť, ale je fakt výborný.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |