
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Kuracie prsia na skaramelizovanej cibuľke s balzamikovo-smotanovou omáčkou.[ recept č. 60574 zo dňa 30.7.2018 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 4 kusy kuracích prs, 3 cibule, 2 ČL balzamikového octu, 1 ČL kryštálového cukru, 125 ml smotany 33%, 125 ml kuracieho vývaru, 1/2 ČL cesnaku v prášku, soľ, ml. čier. korenie, 1/2 Čl čerstvého tymianu, olej POSTUP PRÍPRAVY Kuracie prsia umyjeme, podľa potreby očistíme, osušíme, osolíme, okoreníme a posypeme sušeným cesnakom. Cibuľu nadrobno nakrájame. Olej rozpálime v panvici a sprudka opečieme kuracie prsia z oboch strán. Teplotu mierne znížime a opekáme ešte podľa potreby, aby neboli surové, do zlata. Odložíme na teplé miesto. Do výpeku vysypeme cibuľu, ktorú rovnomerne za občasného premiešania opekáme 10-12 minút na slabom plameni.Pridáme najemno nasekaný tymián, cukor a balzamikový ocot, 1-2 minúty povaríme a vlejeme teplý vývar. Teplotu zas zvýšime a varíme ďalšie 2-3 minútky, aby sme zredukovali šťavu. Potom teplotu znížime a pomaly za stáleho miešania prilievame smotanu /mala by byť izbovej teploty, aby sa nám nesekla/ a necháme prejsť varom. Nakoniec vložíme kuracie prsia, ktoré prelejeme omáčkou a necháme prehriať. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
anna b. (symbolia) ID 157940 (21.2.2025, 17:06) |
Vyzerá to chutne. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |