
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYŽA A CESTOVINY |
Zuzana M. (zumma) ID 214481 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Tekvicové krémové risotto[ recept č. 60599 zo dňa 25.8.2018 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Na 4 porcie potrebujeme : 250 g ryže určenej na risotto (Carnaroli, Arborio) 1 - 1,5 l zeleninový vývar 1 dl bieleho vína 1 cibuľu 1 strúčik cesnaku 3 PL olivový olej 300 g pyré z tekvice (uvarená a rozmixovaná tekvica - Hokkaido, muškátová), čerstvá chilli paprička 30 g strúhaného parmezánu alebo syra podobného typu 30 g masla šťava z 1/2 limetky alebo citróna soľ čerstvo zomleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY V širšom hrnci alebo vo vyššej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno pokrájanú šalotku alebo cibuľu, o čosi neskôr cesnak a opražíme do sklovita - cibuľa nesmie chytiť farbu. Pridáme ryžu (pozor NEOPLACHUJEME - škrob zabezpečí krémovú konzistenciu risotta), obalíme v olivovom oleji, pridáme víno, pár minút varíme aby sa odparil alkohol a následne po častiach pridávame vývar a miešame pokiaľ nie je ryža uvarená na skus. Pár minút pred dovarením ryže vmiešame pyré z tekvice (ja som použila Hokkaido Tekvicu), dobre premiešame a necháme pár minút variť. Pridáme pokrájanú čerstvú chilli papričku, limetkovú alebo citrónovú šťavu, parmezán, premiešame, odstavíme zo sporáka, navrch dáme pár kúskov masla, prikryjeme a necháme 5 minút odpočívať, premiešame a podávame. |
![]() | Jana Ch. (janica251) ID 82644 (26.8.2018, 21:03) |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |