končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
RYŽA A CESTOVINY |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Mac and cheese...[ recept č. 60663 zo dňa 28.10.2018 ] POTREBNÉ PRÍSADY Alebo cestoviny so syrom... taká Americká klasika, ktorú je fajn mať po ruke, keď dochádzajú nápady. 50g masla, 4 strúčiky cesnaku, 50g hladkej múky, 900ml mlieka /určite ho je toľko treba, nie je to preklep:) /, 1 PL kukuričného škrobu, soľ, korenie, prípadne bylinky podľa chuti, 1 kocka kuracieho vývaru, 150g nastrúhaného čedaru, 150g strúhaného parmezánu, 180g mozzarelly a samozrejme 500g suchých cestovín. Na krustu: 1 a 1/2 PL masla a 140g strúhanky. POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny uvaríme v osolenej vode do polomäkka a scedíme. Maslo rozpustíme a jemne na ňom opečieme cesnak, zasypeme múkou a zalievame postupne mliekom /odložíme si 1dl bokom/, aby sme získali hustejšiu kašu, pričom stále miešame. Vo zvyšku mlieka rozpustíme kurací vývar v kocke, kukuričný škrob, pridáme ku kaši, osolíme, okoreníme /prípadne pridáme bylinky/, chvíľu povaríme a odložíme bokom. Do omáčky pridáme čedar, 3/4 parmezánu a na kocky nakrájanú mozzarellu. Necháme všetky syry rozpustiť. Zmiešame cestoviny s omáčkou a preložíme do zapekacej misky. Pripravíme si suroviny na krustu: na masle opražíme strúhanku, odložíme bokom a primiešame zvyšný parmezán. posypeme cestoviny a zapekame pod grilom cca 10-15 minút, dozlata. |
Emília A. (Eliška Dochutená) ID 329041, mimibazar.sk/eliskadochutena (28.2.2019, 14:17) |
Tak toto je všetko iné, len Mac and cheese nie |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maria P. (teleflex) ID 105501 (upravené 1.3.2019, 20:34) | ||
Takto to mám opísané zo zahraničnej stránky... ale možno nahodíš lepšiu variantu. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |