končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Zuzana M. (Zush) ID 145478 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Bezvaječné a Bezlaktózové Medovníčky ®[ recept č. 60680 zo dňa 25.11.2018 ] POTREBNÉ PRÍSADY 160 g múky, 55 g práškového cukru, 85 g medu, 50 g rastlinného tuku, 1 čl sódy bikarbóny, 1 čl mletej škorice, 1/3 čl mletých klinčekov, kôra zo 1/4 citróna, bezlepková a 100% antialergická poleva POSTUP PRÍPRAVY Cukor rozmiešaj s tukom. K múke pridaj zvyšné, iba suché suroviny a dôkladne všetko spolu premiešaj. Potom spoj cukrovú a múčnu zmes a dôkladne premiešaj. Až teraz pridaj med a vareškou, alebo kuchynským hnietačom zhnieť do cesta. Pracuj rýchlo, aby sa z cesta nestala lepkavá masa. Cesto prelož na dosku a zmies do homogénnej masy. Vlož ho do kuchynskej fólie a vlož do chladničky minimálne na hodinku stuhnúť; najlepšie cez noc. Ak cesto nezahrievaš rukami príliš dlho, pracuje sa s ním veľmi ľahko.Po stuhnutí z cesta odkroj kúsok a len tento rozváľaj na hrúbku 5 mm. Zvyšok cesta vlož do späť do chladu, inak sa bude cesto pri práci nepríjemne lepiť. Formičkami z neho vykroj koláčiky a ulož ich na papierom na pečenie vyložený plech na pečenie. Koláčiky na plech ukladaj s odstupom, lebo pri pečení podrastú. Zvyšky zmies a proces opakuj až do spotrebovania všetkého cesta.Ak chceš mať medovníčky pekne lesklé, zmiešaj v miske 2 PL mandľového (lieskového, sojového, ryžového mlieka - nie kravského) mlieka a 1 PL javorového sirupu (alebo sirupu Agave, či bazového) a medovníčky touto zmesou potri. Zmes je určená pre potieranie pečiva u ľudí, citlivých na laktózu a vajcia. Rúru predhrej na 180°C. Medovníčky peč 10-12 minút, alebo až kým kraje pekne zhnednú. Po upečení ich prelož na mriežku a nechaj vychladnúť. Po vychladnutí ich ozdob bezvaječnou glazúrou. Neobsahuje sušené vajcia. Medovníčky po upečení na chvíľu stvrdnú, čo je prirodzená reakcia medu na zmenu prostredia. Ale po pár hodinách mäknú a ostávajú naozaj krásne a dlho mäkké. Uchovávaj ich vo vzduchotesnej nádobe, nie dlhšie než mesiac. |