
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
CHUŤOVKY |
Alena T. (činčila) ID 205017 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) kvašáky - kvasené uhorky[ recept č. 60945 zo dňa 25.8.2021 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY uhorky, voda, soľ - + čo vás napadne POSTUP PRÍPRAVY nechcem kopírovať, výborný nielen recept, ale aj vysvetlenie celého procesu kvasenia a jeho základných princípov nájdete na blogu Pavla Onderu. Pavel Ondera/recept z 1.7.2008. Mne začal spontánne kvasiť uhorkový šalát, ktorý stál pri izbovej teplote 2 dni. Podľa horeuvedených rád som nálev použila na naozajstné kvasenie uhorky, tentokrát zámerné. Už viac nebudem mať uhorkové blato ako kedysi - tomu verím. poznámka: ak kvasím v menšej než 4 litrovej nádobe, má menší otvor. Na zabránenie kontaktu hladiny slanej vody (nálevu) so vzduchom sa bude hodiť pohár od kečupu alebo veľký od jablkového pyré. Ak už mám kúpené kvasené uhorky a chcem si urobiť väčšie množstvo vlastnoručne, nálev z kupovaných môžem využiť. |