Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Fazuľová polievka s údeným a trhancami
[ recept č. 6119 zo dňa 4.7.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g údené rebierka, 200g veľkej tmavej fazule, zeler, mrkva, petržlen, kaleráb, zemiaky 2-3, posekaná petržlenová vňať, soľ, korenie,nové korenie 4-5 bobuľky, bobkkový list, cesnak, cibuľa, olej, mletá červená paprika
POSTUP PRÍPRAVY
Keďže som ako vždy nebola pripravená, že budem variť fazuľovú polievku, tak som nemala dopredu namočenú fazuľu a preto som polievku varila v tlakovom hrnci (TH), takže celý postup bude prispôsobený tomuto vareniu. Najprv so umyla rebierka a dala som ich variť do TH, nechala som od bodu varu 5 minút variť, potom som nechala vyfučať paru otvorila som ho a vsypala som fazuľu, cesnak a bobkový list, zatvorila som TH a varila 15 minút, potom som ho zase otvorila pozrela fazuľu , ale ešte potrebovala ďalších 10-15 minút. Zase som otvorila TH a fazuľa už dostala rozum , tak som pridala, koreňovú zeleninu, zemiaky, korenie a znovu som ho zatvorila na 5 minút, kým sa uvarila zelenina. Medzitým som na oleji popražila cibuľu, pridala som k nej lyžičku červenej papriky a naliala som do polievky. Nakoniec som pridala posekanú petržlenovú vňať, nechala prevrieť a basta. Podávala som ju s tarhankami zo zemiakového cesta. Kto nemá TH potrebuje viac času na prípravu polievky, musí si namočiť fazuľu deň vopred a si by mal začať najprv varť tú fazuľu a asi v polovici varenia pridať rebierka, ďalej je postup rovnaký
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
kým sa mi uvarila fazuľa s rebierkom, nabíjali sa mi baterky do foťáka, takže postup až odtiaľ |
![]() |
bobkový list a cesnak, korenie, nové korenie a nesolila som, lebo rebierka sú slané dosť |
![]() |
asi toľko zeleru |
![]() |
mrkvy |
![]() |
kalerábu |
![]() |
zemiakov |
![]() |
pridáme zeleninu do polievky |
![]() |
popražíme cibuľu |
![]() |
pridáme červenú papriku, rýchlo premiešame a hneď stiahneme z ohňa, aby nezhorkla |
![]() |
vlejeme cibuľovú zápražku do polievky a pridáme posekanú petržlenovú vňať |
![]() |
prevaríme a máme navarené |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Naďa D. (nadula2) ID 88352 (16.4.2013, 14:20) |
Super polievka,už som ju raz robila a synovi veľmi chutila tak zajtra uvarím znova idem namočiť tu úžasne veľkú fazuľu ,keď do nej zahryznete tak to ako keby do mäska ,vďaka za perfektný recept ,s tými trhancami je to niečo iné ako bežná fazuľovica je to proste polievočka delikatsa |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | sylvia r. (sisaxxl) ID 117702, mimibazar.sk/sisaxxl (28.10.2010, 0:14) |
tak takto nejako to robím aj ja  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |