
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Biely krem na tortu[ recept č. 6198 zo dňa 9.7.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Ahojte zenusky, viem, ze toto nie je diskusia, ale potrebujem surne pomoc... Dnes peciem tortu a neviem, ako sa robi krasny biely krem. Ked robim zo zlateho klasu, tak je taky zlty, ale chcela by som vediet recept na biely, ktorym potriem tortu. Budem velmi povdacna. Nerobi sa z Gustinu? POSTUP PRÍPRAVY Neviem si fakt dat rady a cas mi uteka... |
Helena L. (Helinka) ID 51598 (9.7.2008, 11:49) |
Ahoj, Janka ja robievam krem len z Hery, to mam odskusane a chutove to mne najviac vyhovuje, tento rastlinny margarin, ja ho povazujem za najkvalitnejsi a kazdy si pochvaluje, ze je to mnam... Teda moj recept na krem: zmaknutu Heru vymiesat do penista s cca 150-200 g praskoveho cukru + trosku rumovej esencie alebo rumu, Zvlast varim puding: 2,5 dl mlieka dam zohrievat s lyzicou krystaloveho cukru a v 1,5 dl mlieka si rozmiesam pudingovy prasok, aby neboli hrudky, potom to vlejem do tepleho mlieka a miesam az do zhustnutia. Odstavim z plynu a necham vychladnut, (od svagriny som sa naucila, ze kastrolik s pudingom prikryva mikrotenovym sackom, nevytvori sa tak "skrupina"...) Vychladnuty puding este slahacom prebehnem a potom zacinam primiesavat po mensich mnozstvach (kopcovitych lyziciach) do Hery s cukrom, a natieram na tortu, alebo cokolvek, co potrebujem... No a podobne robim kremy akejkolvek farby a prichute Heli |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena L. (Helinka) ID 51598 (9.7.2008, 10:30) |
ja robievam biely krem zo smotanoveho pudingu, z gustinu nemam odskusane, teda smotanovy puding namiesto zlateho klasu |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Andrea H. (jessie.31) ID 18276 (9.7.2008, 8:42) |
Janka, ja som robila krém z Gustinu a bol krásny biely. Pozri si tortu 60-ka v mojich rodinných fotkách. Ak by sa ti náhodou zrazil (lebo aj to sa stáva) tak treba rozpustiť trochu stuženého tuku CERA a po lyžiciach zašľahávať do zrazenej plnky a bude krásna hladká. ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 (9.7.2008, 9:24) |
Myslim prisady do plnky. Lebo korpusy aj plniaci krem uz mam hotove. Ide mi o ten biely krem. Davas do neho Ceru? | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 (9.7.2008, 9:23) |
Andrejka, dakujem pekne za radu. Ale mohla by si mi prosim ta napisat mnozstvo ingrediencii? Ta torticka je uplne uzasna. Velmi sa mi lubi. Z coho robis ruzicky? Klasicky susene mlieko? V akom pomere? Prepac za tie otazky, ale ja som chytila nejaku zalubu piect torty, tak zhanam informacie. Dakujem. ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea H. (jessie.31) ID 18276 (9.7.2008, 9:53) | |
Janka, Ceru dávam iba keď sa mi zrazí krém - ako som písala. Ružičky som robila z kupovaného fondanu od Wiltona. Potom na vybielenie krému existuje Beloba tiež od WIltona. http://www.wilton.cz/zbozi.php?nadpis_cislo=7&pocet=11 ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 (9.7.2008, 10:21) | ||
A kolko ide Gustinu, vody, cukru...hm? Ako sa dopracujem k takemuto kremu? ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea H. (jessie.31) ID 18276 (9.7.2008, 11:31) | |||
ja zvyknem robiť puding z Gustinu, mlieka, cukru - podľa návodu ale o niečo menej mlieka. Po vychladnutí zmiešame s maslom (Palmarin, stolový margarín) - presný recept nemám - maslo pridávam postupne podľa chuti. Dobré rady a inšpiráciu nájdeš tu: http://peceni.info/ , http://www.tortyodmamy.sk/ | |||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 (9.7.2008, 13:01) | ||||
Dakujem Andrejka velmi pekne.... Vsetky ste mi pomohli, super, vdaka...idem dorobit tu tortu... ![]() ![]() |
|||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Andrea H. (jessie.31) ID 18276 (9.7.2008, 13:12) | |||||
Janka, našla som na jednej stránke presný recept na bielu plnku s Gustinom: Krém s gustinem 500g másla, 1/2 l mléka, 80g gustinu, 110g cukru, 2 vanil. cukry Uvaříme gustin s mlékem a van. cukry podobně, jako puding a vychladíme. Našleháme máslo s cukrem a postupně zašleháme gustinový puding. Výborný krém na zdobení krémových dortů. |
|||||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (1.7.2009, 20:05) | ||||||
dakujem skusim aj ja | |||||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |