. .. .. .. .. .. .
. .

Biely krem na tortu - RECEPT 6198

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 42610 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)


Biely krem na tortu


[ recept č. 6198 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

Ahojte zenusky,

viem, ze toto nie je diskusia, ale potrebujem surne pomoc...

Dnes peciem tortu a neviem, ako sa robi krasny biely krem. Ked robim zo zlateho klasu, tak je taky zlty, ale chcela by som vediet recept na biely, ktorym potriem tortu. Budem velmi povdacna. Nerobi sa z Gustinu?


POSTUP PRÍPRAVY

Neviem si fakt dat rady a cas mi uteka...
<< MAKOVEC S CITRÓNOVÝM VITACITEM | Biely krem na tortu | Tip na zaváranie bez ooobrovskéého hrnca :-) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Helena L. (Helinka) ID 51598 (9.7.2008, 11:49)
Ahoj, Janka
ja robievam krem len z Hery, to mam odskusane a chutove to mne najviac vyhovuje, tento rastlinny margarin, ja ho povazujem za najkvalitnejsi a kazdy si pochvaluje, ze je to mnam...
Teda moj recept na krem: zmaknutu Heru vymiesat do penista s cca 150-200 g praskoveho cukru + trosku rumovej esencie alebo rumu,
Zvlast varim puding: 2,5 dl mlieka dam zohrievat s lyzicou krystaloveho cukru a v 1,5 dl mlieka si rozmiesam pudingovy prasok, aby neboli hrudky, potom to vlejem do tepleho mlieka a miesam az do zhustnutia. Odstavim z plynu a necham vychladnut, (od svagriny som sa naucila, ze kastrolik s pudingom prikryva mikrotenovym sackom, nevytvori sa tak "skrupina"...)
Vychladnuty puding este slahacom prebehnem a potom zacinam primiesavat po mensich mnozstvach (kopcovitych lyziciach) do Hery s cukrom, a natieram na tortu, alebo cokolvek, co potrebujem...
No a podobne robim kremy akejkolvek farby a prichute
Heli
ODPOVEDAŤnahlásiť
Helena L. (Helinka) ID 51598 (9.7.2008, 10:30)
ja robievam biely krem zo smotanoveho pudingu, z gustinu nemam odskusane, teda smotanovy puding namiesto zlateho klasu
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea H. (jessie.31) ID 18276 (9.7.2008, 8:42)
Janka, ja som robila krém z Gustinu a bol krásny biely. Pozri si tortu 60-ka v mojich rodinných fotkách. Ak by sa ti náhodou zrazil (lebo aj to sa stáva) tak treba rozpustiť trochu stuženého tuku CERA a po lyžiciach zašľahávať do zrazenej plnky a bude krásna hladká. (^) (C)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 (9.7.2008, 9:24)
Myslim prisady do plnky. Lebo korpusy aj plniaci krem uz mam hotove. Ide mi o ten biely krem. Davas do neho Ceru?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 (9.7.2008, 9:23)
Andrejka, dakujem pekne za radu.

Ale mohla by si mi prosim ta napisat mnozstvo ingrediencii? Ta torticka je uplne uzasna. Velmi sa mi lubi.

Z coho robis ruzicky? Klasicky susene mlieko? V akom pomere?

Prepac za tie otazky, ale ja som chytila nejaku zalubu piect torty, tak zhanam informacie. Dakujem. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea H. (jessie.31) ID 18276 (9.7.2008, 9:53)
Janka, Ceru dávam iba keď sa mi zrazí krém - ako som písala.
Ružičky som robila z kupovaného fondanu od Wiltona. Potom na vybielenie krému existuje Beloba tiež od WIltona. http://www.wilton.cz/zbozi.php?nadpis_cislo=7&pocet=11 (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 (9.7.2008, 10:21)
A kolko ide Gustinu, vody, cukru...hm? Ako sa dopracujem k takemuto kremu? :^) A vobec tam ide voda? Alebo mlieko?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea H. (jessie.31) ID 18276 (9.7.2008, 11:31)
ja zvyknem robiť puding z Gustinu, mlieka, cukru - podľa návodu ale o niečo menej mlieka. Po vychladnutí zmiešame s maslom (Palmarin, stolový margarín) - presný recept nemám - maslo pridávam postupne podľa chuti. Dobré rady a inšpiráciu nájdeš tu: http://peceni.info/ , http://www.tortyodmamy.sk/
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Ž. (anjelinka) ID 42610 (9.7.2008, 13:01)
Dakujem Andrejka velmi pekne....

Vsetky ste mi pomohli, super, vdaka...idem dorobit tu tortu... |:o) |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea H. (jessie.31) ID 18276 (9.7.2008, 13:12)
Janka, našla som na jednej stránke presný recept na bielu plnku s Gustinom:

Krém s gustinem

500g másla, 1/2 l mléka, 80g gustinu, 110g cukru, 2 vanil. cukry

Uvaříme gustin s mlékem a van. cukry podobně, jako puding a vychladíme. Našleháme máslo s cukrem a postupně zašleháme gustinový puding.

Výborný krém na zdobení krémových dortů.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (1.7.2009, 20:05)
dakujem skusim aj ja
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu