
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Lenka S. (mucika) ID 8567 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) KVASÁKY[ recept č. 6201 zo dňa 9.7.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY väčšie uhorky(nakladačky) 3PL soli 1dcl ocot kôpor paprika alebo feferonka 2x väčšia cibuľa konček chleba (lepší z bieleho) hroznový list POSTUP PRÍPRAVY Na dno 4 litrového pohára dáme na štvrťky nakrájanú cibuľu a ukladáme uhorky ktoré po dľžke narežeme,asi po druhej vrstve dáme kôpor,papriku alebo aj feferonku keď chcete pikantoš myslím tým normálnu čerstvú nie mletú,môžte aj tú rozrezať na polovicu lepšie sa uvoľní chuť.Ďalej pokračujeme uhorkami až na povrch dáme soľ,ocot a dolejeme do plna vodou na vrch dáme konček z chlebíka a skončíme hroznovím listom,ktorý to všetko vlastne zavrie.Celý pohár zatvoríme viečkom,ak nemáme stačí aj malý tanierik a dáme na balkón KVASIŤ!!! Nedávajte na priame slnko lebo uhorky nebudú mať peknú zelenú farbu.Hotové by mali byť tak za 5 dní,záleží aj od počasia treba okoštovať ak nie sú dobre vrátime koštovku naspäť a ešte čakáme. Moja rada: keď sú hotové uhorky dám do dózy vodu z nich precedím sez sitko zalejem ich v dóze a skladujem v chladničke aj do vianoc.Tento rok sme posledné jedli vo februári a boli stále super CHRUMKAVÉ,žiadne blato mňam-mňam. |
![]() | Iveta S. (yvett) ID 11052 (10.7.2008, 7:51) |
Kvašáky zbožňujem, vyrovnajú sa im len uhorky nakladané v kameninovom súdku. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |