Eva T. (evan0201) ID 34716 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 28 návštěvníkov)
Mramorova torta k promociam - moja prva potahovana :))
[ recept č. 6541 zo dňa 26.7.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
KORPUS podla Dáša V. (onasi) ID 9782 (cz MMB): 250g hladka muka, 1/2 prasku do pečiva , 4 vajicka, 240g praskoveho cukru, 150ml oleja, 100ml teplej vody, kakao (asi 2 lyzice ale podla toho ake tmave cesto chcete) PLNKA 1: 125g masla, praskovy cukor podla chuti, 1 vanilkovy puding, 350 ml mlieka PLNKA 2: 125g masla, praskovy cukor podla chuti, 1 cokoladovy puding, 350 ml mlieka, 1 varova cokolada, jahodovy kompot a jahodovy dzem, MARCIPAN: falosny marcipan podla Marcela P. (Arielll) ID 126509 (cz MMB): 20 dkg sušeného polotučného mléka, 20 dkg praskoveho cukru, 3-4 lyzice oleja, 3-4 lyzice bio sirup z agave (to som dala ja v povodnom recepte je ine..),trochu teplej vody (asi 30-50 ml)
POSTUP PRÍPRAVY
vid obrazkovy postup...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
navazime si a pripravime suroviny do misticiek aby sa nam rychlejsie pracovalo... do jednej si dame bielka s polovicou cukru (120g) a do druhej zltka s druhou polovicou cukru (120g), a do tretej zmiesame muku s praskom do peciva |
![]() |
Vyslahame zltka s polovicou praskoveho cukru (120 g) |
![]() |
vymiesame sneh z bielkov s druhou polovicou cukru (120g) |
![]() |
Ked mame vyslahane zltka s cukrom do peni tak pridavame olej a teplu vodu a muku(s pdp zmiesanu) a sneh z bielkov. Vymiesame vsetko spolu a nasledne si odobereme tretinu cesta do druhej misky a pridame kakao a premiesame. Formu si vylozime papierom na pecenie. Do formy striedavo po lyziciach davame cesto - do stredu dame najprv lyzicu tmaveho cesta a nato dve lyzice bieleho cesta, takto postupujeme kym neminieme vsetko cesto a dame piect na 180 stupnov na 50-55 min. |
![]() |
takto krasne sa pece.. pokusime sa aspon 40 min trubu zbytocne neotvarat aby torticka neklesla.... |
![]() |
uz upecena torticka, hned po vybrati z truby... trosku som ju moc popichala spajdloy ked som skusala ci je poriadne vsade upecena :) |
![]() |
tortu nasledne vyklopime a stiahneme papier na pecenie... |
![]() |
a dame vychladnut korpus.. |
![]() |
po vychladnuti korpus prerezeme.. |
![]() |
ja som chcela a aj sa mi podarilo prerezat 2x... |
![]() |
jednotlive platy si pokvakame stavou z kompotu.. |
![]() |
tie strany platov, kt. sme nepoliali stavou natrieme na tenucku vrstvu jahodovym dzemom (ja mojim domacim ) |
![]() |
pripravime si plnky: uvarime si puding - ten cokoladovy tak ze pocas varenia pridame do neho este celu varovu cokoladu, vymiesame si maslo s cukrom a do toho vmiesame vychladnuty puding.. obdobne si pripravime aj druhu plnku - vanilkovu - uvarime vanilkovy puding, ktory vychladnuty potom vmiesame do vymiesaneho masla s cukrom... |
![]() |
spodny plat mame natreny dzemom , nan pokladieme par jahod a natrieme vanilkovu plnku, polozime nan plat ktory naplnime obdobne cokoladovou plnkou... celu torticku potom potrieme trochou vanilkovej plnky a dame schladit do ladnicky... vypracujeme si marcipan - vyvalkame na tenko a potiahneme torticku - nasledne ozdobime ozdobami - ja som dala srdiecka zlte a cervene pretoze torticku som robila k promociam mojho priatela tak preto bola cela ladena do srdca.. niekde sami vytratili fotky ako som robila marcipan a tie srdiecka - no ked sami podari ich este najst tak doplnim aj to.. |
![]() |
z boku... |
![]() |
prekrojena... |
![]() |
na reze... bola straaasne dobrucka co som velmi tesila.. torticka nebola presladena a ani sucha - bola stavnatucka.. mnam :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Martina C. (chudaska) ID 25539 (5.3.2011, 14:43) |
to cesto davam do formy,tak ze kladiem jedno na druhe,alebo robite kruhy, okolo tmaveho svetle? Chcela by som tiez vyskusat take mramorove,len chcem mat zltkove -svetle a do druheho chcem pridat troska cerveneho farbiva. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika Čopjanová Č. (Erikson) ID 50837 (15.1.2009, 14:22) |
Nádhera, dnes som nasla odkaz na Vasu tortu pri Denisocke a tesim sa, ze som nasla recept, lebo moja slecna bude mat 28.1. 1 rok a tak som chcela nieco také skusit. Vdaka za inspiraciu, Verim, ze sa nejak podari. Pekny den. Erika z Presova |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Laurinka K. (Daniela59) ID 54745 (7.8.2008, 22:12) |
Evi torta nie len dobre vyzerá na fotke ale aj chutila supeeeeeeeer.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia A. (chelsy) ID 8751, mimibazar.sk/chelsy (30.7.2008, 7:37) |
Peknucke,ja sa tiez chystam robit prvu potahovanu a chcela by som aj to mramorove cesto.Krasne sa vam to podarilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dagmar V. (onasi) ID 28133 (27.7.2008, 14:33) |
krásně se Vám dort povedl!!!!!!! povedené mramorování i hezké zdobení!!! jste šikovná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (evan0201) ID 34716 (27.7.2008, 15:12) |
Dakuuuuuujeeeem!!!! Tesim sa.. Iny korpus uz nerobim !!! Tento je naj... najlepsi... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína K. (katana) ID 41442 (27.7.2008, 11:25) |
je velmi pekná...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (evan0201) ID 34716 (27.7.2008, 15:16) |
Dakuuuujeeeem !!! Neni dokonala a bez chybiciek ale to mi nevadi - hlavne ze chutila.. Velmi ma to bavilo tak pri dalsej vhodnej prilezitosti skusim vytvorit uz aj nieco tazsie.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |