Jana S. (Popka) ID 40159 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov)
◄ Zavárané mäsko na dovolenku ►
[ recept č. 6561 zo dňa 27.7.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
bravčové pliecko * soľ * rasca * cesnak * voda *
POSTUP PRÍPRAVY
Prázdniny ešte neskončili. Rozhodla som sa teda pridať tento recept. Ja som to pred našou dovolenkou nestihla nahodiť. Možno to niekomu bude užitočné, ak sa chystá na cesty až teraz.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. pripravíme si surové mäso, |
![]() |
2. nakrájame na väčšie kusy, |
![]() |
3. osolíme, |
![]() |
4. posypeme rascou, |
![]() |
5. potrieme pretlačeným cesnakom, |
![]() |
6. polejeme vriacou vodou a dáme dáme piecť do rozohriatej rúry, |
![]() |
7. mäso pečieme, pokiaľ nie je mäkké, priebežne oblievame výpekom, |
![]() |
8. po upečení naplníme do pohárov, zalejeme výpekom, |
![]() |
9. vložíme do zaváracieho hrnca a dáme sterilizovať na 100 stupňov celzia na 20 minút, aby nám chytili viečka |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Miriam P. (mimapa) ID 84018 (21.6.2015, 19:53) |
Maminy pomoc prosim. Zavarala som masko na dovolenku. Vcera som ho sterilizovala 2 hodinky, dala na plech hore dnom a nechala vychladnut pod dekou. Dnes som ho dala sterilizovat na 1 hodinku- kes som davala do hrnca, nic netieklo, ale po sterilizacii, ked som to davala na plech, tak mi flasa tiekla. Treba to maso vyhodit? Teraz sa bojim, ci budu dobre aj tie ostatne flase. Nerada by som, aby sme mali na dovolenke nejake traviace problemy ... Prosim stretli ste sa s takym niecim? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miriam P. (mimapa) ID 84018 (15.6.2015, 20:50) |
Dobry vecer, chcem sa Vas opytat, ako dopredu treba masko zavarit? Niekde som citala, ze minimalne 3 tyzdne, aby sa prejavilo pripadne pokazenie masa... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (18.6.2015, 19:57) |
Ja pripravujem masko 3 týždne vopred. Ešte nikdy sa mi našťastie nekazilo.Prajem príjemnú dovolenku.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (26.6.2013, 1:14) |
ja zavaram mäsko podobne,len ho nepeciem nadzgam do 7dcl flase surove kusky pliecka,dam 1 caj.lyz.soli a jednu polievkovu vody,potom na 1hodinu do pary,na druhy den znova na 1hodnku do pary a je hotovo potom ked ho pripravujem na dovolenke tak si len na troske oleja orestujem cesnak,supnem obsah pohara aj so stavou,dam trocha drvenej rasce,necham prebublat a je hotovo len teraz sa v nedelu chystame do HR a chcem urobit zaklad na seged.gulas a zabijackovu kapustu...doma sme to volakedy robievali,zda sa mi ze komplet aj s cibulou a nepokazilo sa...nemate niekto skusenosti s tymito vecami? pred mesiacom sme mali hosti a varila som v kotline na zahrade divinovy gulas,vela zostalo,bol komplet hotovy,cize vela cibule majoran atd...dala som do flias sterilizovla 2x30min. a je v poriadku nic nekysne a na chut je vyborny ani mäsko sa nerozvarilo...mna len trapi ze ked to bude robene bez cibule nebude to ono....cibula je cibula... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (29.7.2013, 16:43) |
Magdalénka, neboj sa cibule, veď keď to prežil v pohári divinový guláš,...Ak dobre chytí viečko pri sterilizácii, nemalo by sa to kaziť. Ďakujem za rozsiahly koment.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (26.7.2013, 11:14) |
Soni  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (24.6.2013, 0:47) |
Janka, už letím ....pre mäsko. ....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (9.8.2012, 22:11) |
Toto mäsko milujem aj na studeno s chlebíkom...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana H. (Kučera) ID 47767, mimibazar.sk/kucera (25.6.2012, 10:35) |
Ahoj Jani, tak toto idem určite vyskúšať . Vyzerá to super, my chceme ísť pod stan, tak sa chcem opýtať či máte niekto skúsenosť , či masko vydrzí aj v stane ked je veľká horúčava. A ďakujem za recept  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (28.6.2012, 15:15) |
Zuzi, mäsko vydrží bez chladničky, keď je vysterilizované a viečko nám chytilo. To je tá veľká výhoda.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Zuzana H. (Kučera) ID 47767, mimibazar.sk/kucera (28.6.2012, 21:00) |
Jani, ďakujem za odpoveť . Ešte nikdy som nezavarala mäsko , no toto idem isto vyskúšať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Henrieta M. (Henrietta77) ID 28173 (5.8.2011, 14:57) |
Vyskúšané,dakujem a odporúčam tento recept. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (7.8.2011, 20:21) |
Henrietka, som rada, že sa receptík vydaril.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (20.3.2011, 16:05) |
Monika, ďakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana S. (Popka) ID 40159 (13.7.2010, 19:50) |
Marika, ďakujem za milý komentár, potešil ma a som rada, že som Ťa inšpirovala. Myslím si, že tu na MMB by sme si mohli všetci tykať.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (2.6.2010, 16:57) |
tak aj toto je super na , dievčence ,mamičky , nemamičky , ktore idete na dovolenku ku to je super napad ,ja si ho určite nachystam ,aj ked ideme len do Bešenovej a pani Janke dakujem za receptik, prave teraz idu mat v kaufalnde akciu na bravčove kare bez kosti za 4€ tak si ho pôjdem kupit aj zo 4kg  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Magdalena S. (Magduss) ID 103329 (13.7.2009, 18:34) |
My to tiez robievame na dovolenku, ale tusim je o kusok insi recept, ale iba kusincok.. celkovo taketo masko moc mozeme, recept mame od mojej babky ktora to robiava ku knedlicke a kapuste. Na dovolenke sa ideme doslova zadrhnut za tym, vacsinou to tam robievam so zemiakmi a zeleninova obloha.. az sa mi slinky zbiehaju.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (14.7.2009, 18:50) |
Magdalenka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (upravené 13.7.2009, 19:34) |
Tiez som to robievala na dovolenku.Zavarala som aj kura, zajaca,krkovicku,rebierka,aj bocik. Neskor som to skusila aj s klobaskami.Do poharov som dala skoro upecene masko,zatvorila pohare a dala do pary na 1 hodku,Potom som pohare obratila hore dnom.....a zasa na druhy den som zopakla na 1 hodinu v pare.A bolo to uzasne jedle....a na dovke som roztopila maslo,trosku oprazila rozpuceny cesnak......a domacim a okoliu len tak nosy krutilo,co tak papkanica rozvoniavala.Dokonca si pani v Chorvatsku osvojila moj recept.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janett F. (zany644) ID 34323 (1.5.2010, 21:45) |
zdravím. Prosím TA ako si zavárala ten bočik aj kurča. potrebujem zavariť niečo iné ako bravčovinu. S mletým masom ako plnená paprika nemáš skusenosti. Dakujem JANETT |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (14.7.2009, 18:49) |
Boženka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (22.7.2009, 21:05) |
Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (13.7.2009, 17:12) |
Vyskusam to tento tyzden,dufam ze sa mi to nepokazí..ešte nikdy som to nerobila...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (14.7.2009, 18:44) |
Marti, budem držať palce a napíš, ako sa ti mäsko podarilo.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (13.7.2009, 10:53) |
My si takto "nazavárame" (keď treba) aj polievky - kapustnicu, gulášovú, slepačiu... Takisto mäsko, a podobne dokonca robíme "trenčianske párky s fazuľou". Sú to bašty  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janett F. (zany644) ID 34323 (1.5.2010, 21:48) |
Ahoj. Prosím ta ako sa zaváraju polievky. Zaujíma ma kapustnica. Dakujem JAnett |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.7.2009, 12:06) |
a recept na vaše dobroty a ich zaváranie by nebol? iste by sme boli viaceré veľmi vďačné  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (6.7.2009, 14:52) |
.....Teraz je čas na zaváranie, len škoda, že nejdem na žiadnu dovolenku. .......  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (14.7.2009, 18:13) |
Zlati, nebuď smutná. Dovolenkovať môžeš aj na chalupe.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (25.8.2008, 22:18) |
Jani ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana S. (Popka) ID 40159 (upravené 7.8.2008, 19:52) |
Marti, aj moja známa týmto spôsom zavára mäsko za surova, keď majú doma zabíjačku. Je to tiež chutné mäsko. Papala som to. Dík za komentár. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta K. (Marta44) ID 19398 (5.8.2008, 17:29) |
My sme kedysi zavárali mäso, keď ešet neboli tieto veľké mraznice asi takto: nakrájané, nasolené mäso sme napchali do pohára až po vrch, pridali za lyžicu obyčajnej vody, zavreli pohár a varilo sa to 2 hod. pri 100 °C. Pusí to takú šťavu, ale nedávaj len chudé, musí byť aj trochu prerastené.Chutilo to aj studené,dá sa k tomu hocičo pridať, je to v podstate len slané mäso |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.7.2009, 11:37) |
Jej, také som párkrát dostala od príbuzných. Bolo to náhodou vynikajúce. A tým, že to bolo iba osolené, mohlo sa to všeliako upraviť. Ale mne to aj tak chutilo najviac neupravené a studené. Bol v tom taký skvelý rôsol Ale bolo to skvelé napr. do rizota. Mňam, tečú mi slinky, keď na to spomínam.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |