. .. .. .. .. .. .
. .

◄ Zavárané mäsko na dovolenku ► - RECEPT 6561

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 40159 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 77 návštěvníkov)


◄ Zavárané mäsko na dovolenku ►


[ recept č. 6561 zo dňa  ]


◄ Zavárané mäsko na dovolenku ►


POTREBNÉ PRÍSADY

bravčové pliecko * soľ * rasca * cesnak * voda *

POSTUP PRÍPRAVY

Prázdniny ešte neskončili. Rozhodla som sa teda pridať tento recept. Ja som to pred našou dovolenkou nestihla nahodiť. Možno to niekomu bude užitočné, ak sa chystá na cesty až teraz.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. pripravíme si surové mäso,
2. nakrájame na väčšie kusy,
3. osolíme,
4. posypeme rascou,
5. potrieme pretlačeným cesnakom,
6. polejeme vriacou vodou a dáme dáme piecť do rozohriatej rúry,
7. mäso pečieme, pokiaľ nie je mäkké, priebežne oblievame výpekom,
8. po upečení naplníme do pohárov, zalejeme výpekom,
9. vložíme do zaváracieho hrnca a dáme sterilizovať na 100 stupňov celzia na 20 minút, aby nám chytili viečka


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Torta - Strašidelný zámok | ◄ Zavárané mäsko na dovolenku ► | ◄ Moje vynikajúce uhorky ► >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Miriam P. (mimapa) ID 84018 (21.6.2015, 19:53)
Maminy pomoc prosim. Zavarala som masko na dovolenku. Vcera som ho sterilizovala 2 hodinky, dala na plech hore dnom a nechala vychladnut pod dekou. Dnes som ho dala sterilizovat na 1 hodinku- kes som davala do hrnca, nic netieklo, ale po sterilizacii, ked som to davala na plech, tak mi flasa tiekla. Treba to maso vyhodit? Teraz sa bojim, ci budu dobre aj tie ostatne flase. Nerada by som, aby sme mali na dovolenke nejake traviace problemy ... :(
Prosim stretli ste sa s takym niecim?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Miriam P. (mimapa) ID 84018 (15.6.2015, 20:50)
Dobry vecer, chcem sa Vas opytat, ako dopredu treba masko zavarit? Niekde som citala, ze minimalne 3 tyzdne, aby sa prejavilo pripadne pokazenie masa...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (18.6.2015, 19:57)
Ja pripravujem masko 3 týždne vopred. Ešte nikdy sa mi našťastie nekazilo.Prajem príjemnú dovolenku. (plaz)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Magdalena H. (Majdalka) ID 166595 (26.6.2013, 1:14)
ja zavaram mäsko podobne,len ho nepeciem nadzgam do 7dcl flase surove kusky pliecka,dam 1 caj.lyz.soli a jednu polievkovu vody,potom na 1hodinu do pary,na druhy den znova na 1hodnku do pary a je hotovo potom ked ho pripravujem na dovolenke tak si len na troske oleja orestujem cesnak,supnem obsah pohara aj so stavou,dam trocha drvenej rasce,necham prebublat a je hotovo (pl) (pl)
len teraz sa v nedelu chystame do HR a chcem urobit zaklad na seged.gulas a zabijackovu kapustu...doma sme to volakedy robievali,zda sa mi ze komplet aj s cibulou a nepokazilo sa...nemate niekto skusenosti s tymito vecami?
pred mesiacom sme mali hosti a varila som v kotline na zahrade divinovy gulas,vela zostalo,bol komplet hotovy,cize vela cibule majoran atd...dala som do flias sterilizovla 2x30min. a je v poriadku nic nekysne a na chut je vyborny ani mäsko sa nerozvarilo...mna len trapi ze ked to bude robene bez cibule nebude to ono....cibula je cibula...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (29.7.2013, 16:43)
Magdalénka, neboj sa cibule, veď keď to prežil v pohári divinový guláš,...Ak dobre chytí viečko pri sterilizácii, nemalo by sa to kaziť. Ďakujem za rozsiahly koment. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Soňa T. (rexo) ID 108927 (24.6.2013, 9:10)
(hotdog) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (26.7.2013, 11:14)
Soni (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (24.6.2013, 0:47)
Janka, už letím (witch) ....pre mäsko. ,-).... (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (9.8.2012, 22:11)
Toto mäsko milujem aj na studeno s chlebíkom... ,-) ,-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana H. (Kučera) ID 47767, mimibazar.sk/kucera (25.6.2012, 10:35)
Ahoj Jani, tak toto idem určite vyskúšať (clamp) (clamp) (clamp). Vyzerá to super, my chceme ísť pod stan, tak sa chcem opýtať či máte niekto skúsenosť , či masko vydrzí aj v stane ked je veľká horúčava. A ďakujem za recept :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (28.6.2012, 15:15)
Zuzi, mäsko vydrží bez chladničky, keď je vysterilizované a viečko nám chytilo. To je tá veľká výhoda. (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana H. (Kučera) ID 47767, mimibazar.sk/kucera (28.6.2012, 21:00)
Jani, ďakujem za odpoveť :-) :-) :-). Ešte nikdy som nezavarala mäsko ,-) ,-), no toto idem isto vyskúšať (plavec) (plavec) (plavec)
ODPOVEDAŤnahlásiť
bianka m. (fifito) ID 140190 (8.3.2012, 19:10)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (27.3.2012, 17:37)
:-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Henrieta M. (Henrietta77) ID 28173 (5.8.2011, 14:57)
Vyskúšané,dakujem a odporúčam tento recept.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (7.8.2011, 20:21)
Henrietka, som rada, že sa receptík vydaril. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
monika p. (beybusko) ID 175240 (11.1.2011, 21:15)
(Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (20.3.2011, 16:05)
Monika, ďakujem. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (13.7.2010, 19:50)
Marika, ďakujem za milý komentár, potešil ma :-) :-) :-) a som rada, že som Ťa inšpirovala. Myslím si, že tu na MMB by sme si mohli všetci tykať. (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (2.6.2010, 16:57)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)tak aj toto je super na (plaz), dievčence ,mamičky , nemamičky , ktore idete na dovolenku ku (plavec) (plaz)to je super napad (Y) (Y),ja si ho určite nachystam ,aj ked ideme len do Bešenovej ,-) ,-) ,-)a pani Janke dakujem za receptik, prave teraz idu mat v kaufalnde akciu na bravčove kare bez kosti za 4€ :-) :-) (H)tak si ho pôjdem kupit aj zo 4kg (radost) (radost) (radost) (radost) (smich) (smich) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Magdalena S. (Magduss) ID 103329 (13.7.2009, 18:34)
My to tiez robievame na dovolenku, ale tusim je o kusok insi recept, ale iba kusincok.. :) celkovo taketo masko moc mozeme, recept mame od mojej babky ktora to robiava ku knedlicke a kapuste. Na dovolenke sa ideme doslova zadrhnut za tym, vacsinou to tam robievam so zemiakmi a zeleninova obloha.. az sa mi slinky zbiehaju. ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.7.2009, 18:50)
Magdalenka (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (upravené 13.7.2009, 19:34)
Tiez som to robievala na dovolenku.Zavarala som aj kura, zajaca,krkovicku,rebierka,aj bocik. Neskor som to skusila aj s klobaskami.Do poharov som dala skoro upecene masko,zatvorila pohare a dala do pary na 1 hodku,Potom som pohare obratila hore dnom.....a zasa na druhy den som zopakla na 1 hodinu v pare.A bolo to uzasne jedle....a na dovke som roztopila maslo,trosku oprazila rozpuceny cesnak......a domacim a okoliu len tak nosy krutilo,co tak papkanica rozvoniavala.Dokonca si pani v Chorvatsku osvojila moj recept. :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janett F. (zany644) ID 34323 (1.5.2010, 21:45)
zdravím.


Prosím TA ako si zavárala ten bočik aj kurča. potrebujem zavariť niečo iné ako bravčovinu. S mletým masom ako plnená paprika nemáš skusenosti.

Dakujem

JANETT
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.7.2009, 18:49)
Boženka (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (22.7.2009, 21:05)
Ďakujem :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (13.7.2009, 17:12)
Vyskusam to tento tyzden,dufam ze sa mi to nepokazí..ešte nikdy som to nerobila... (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.7.2009, 18:44)
Marti, budem držať palce a napíš, ako sa ti mäsko podarilo. (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (13.7.2009, 10:53)
My si takto "nazavárame" (keď treba) aj polievky - kapustnicu, gulášovú, slepačiu... Takisto mäsko, a podobne dokonca robíme "trenčianske párky s fazuľou". Sú to bašty :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Janett F. (zany644) ID 34323 (1.5.2010, 21:48)
Ahoj.
Prosím ta ako sa zaváraju polievky. Zaujíma ma kapustnica.

Dakujem


JAnett
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.7.2009, 12:06)
a recept na vaše dobroty a ich zaváranie by nebol? iste by sme boli viaceré veľmi vďačné :-$ :-$ :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (6.7.2009, 14:52)
(Y) (Y) (Y).....Teraz je čas na zaváranie, len škoda, že nejdem na žiadnu dovolenku. (child12)....... (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (14.7.2009, 18:13)
Zlati, nebuď smutná. Dovolenkovať môžeš aj na chalupe. (K) (K) (K)
ODPOVEDAŤnahlásiť
janka m. (jmacejovska) ID 38867 (25.8.2008, 18:01)
^o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (25.8.2008, 22:18)
Jani ďakujem.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana S. (Popka) ID 40159 (upravené 7.8.2008, 19:52)
Marti, aj moja známa týmto spôsom zavára mäsko za surova, keď majú doma zabíjačku. Je to tiež chutné mäsko. Papala som to. (Y) Dík za komentár.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marta K. (Marta44) ID 19398 (5.8.2008, 17:29)
My sme kedysi zavárali mäso, keď ešet neboli tieto veľké mraznice asi takto: nakrájané, nasolené mäso sme napchali do pohára až po vrch, pridali za lyžicu obyčajnej vody, zavreli pohár a varilo sa to 2 hod. pri 100 °C. Pusí to takú šťavu, ale nedávaj len chudé, musí byť aj trochu prerastené.Chutilo to aj studené,dá sa k tomu hocičo pridať, je to v podstate len slané mäso
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (13.7.2009, 11:37)
Jej, také som párkrát dostala od príbuzných. :-) :-) :-) Bolo to náhodou vynikajúce. A tým, že to bolo iba osolené, mohlo sa to všeliako upraviť. (wash) Ale mne to aj tak chutilo najviac neupravené a studené. Bol v tom taký skvelý rôsol :-p :-p :-p
Ale bolo to skvelé napr. do rizota. Mňam, tečú mi slinky, keď na to spomínam. ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 23 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu