
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Jana S. (Popka) ID 40159 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov) ◄ Moje vynikajúce uhorky ►[ recept č. 6562 zo dňa 28.7.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY uhorky * nakladač * cukor * ocot * voda * kôpor * mrkva * cibuľa * POSTUP PRÍPRAVY Tento recept som si obľúbila pre jeho jednoduchosť a rýchlosť. Na chalupe pravidelne zaváram. Veľmi ma to baví, lebo všetky práce vykonávam na dvore. Môžem špliechať, prskať a pritom sa opaľovať. Myslím tým vykúpanie uhoriek v detskej vaničke priamo pod studňou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
![]() | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (9.8.2012, 22:08) |
Najlepšie na svete aj s kúskom feferónky. ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (14.8.2012, 15:18) |
Zlati, zatiaľ som zavarila 80 pohárov. S pridaním feferónky, alebo čili papričky sú jemne pikantné. Máš pravdu. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (19.8.2012, 13:40) | |
Si šikulka. ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (16.7.2011, 17:59) |
![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | jana s. (janka256) ID 66443 (14.7.2011, 21:52) |
dnes som skusila uhorky zavarit takymto sposobom tak som zvedava ci vydrzia a ake budu ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Anna I. (anna1) ID 15757 (28.7.2010, 13:21) |
Januška uhorky robím už iba podľa tvojho receptu ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (30.7.2010, 17:36) |
Anka, tak to sa teším, že som inšpirovala. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana K. (Kekona) ID 64146, mimibazar.sk/kekona (2.8.2009, 13:59) |
Ja si robím tiež dopredu nálev a sú výborné - 1a pol litra vody, pol litra octu, 35 dkg cukru, 1 deko, kus soli a bobkový list. A len zaliať. Na spodok dávam krúžok cibule a nezabudnem na kôpor. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (4.8.2009, 23:07) |
Jani, každému vyhovuje niečo iné. Pri tohtoročnej mizernej úrode uhoriek a zaváraní po 7 fliaš za týždeň mi nezostáva aspoň prebytočný nálev.Ďakujem za komentárik ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana K. (januscha23) ID 104163 (1.8.2009, 13:15) |
už 30 rokov zaváram uhorky s popred uvareným nálevom,vydržia mi aj dve zimy.teraz som vyskúšala pár pohárkov (10 ) podľa tvojho receptu a polovička mi nevydržala ani týžden. Neviem kde som spravila chybu. Ďakujem za radu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (4.8.2009, 22:31) |
Jani to ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana K. (januscha23) ID 104163 (4.8.2009, 22:55) | |
Janka viečka mi chytili dobre, lebo som dávala úplne nové, vyvarené, suché, aj poháre v poriadku. Sterilizujem v takom istom hrnci ako Ty. Vyhnala som teplotu na 100 stupňov asi na 1 minútu a nechala vychladnúť do druhého dňa v tom hrnci. Ale aj tak ma to neodradilo, včera som spravila 9 pohárov ale som ich sterilizovala na 100 stupňov asi 5 minút. Dúfam žre budú OK. Ďalšiu várku budem robiť zasa na takýto spôsob. Pá... ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (4.8.2009, 23:04) | ||
Jani, to som rada, že si sa nedala odradiť.Teším sa, že ťa recept zaujal. ![]() ![]() ![]() |
||||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Renáta I. (Dobrota) ID 41578 (13.7.2009, 10:50) |
Tieto uhorky ma naučila moja mama pred 13 rokmi, takže odvtedy robievam tiež len tak ![]() Človek sa nemusí potiť s nálevom... ![]() Keď som tento recept hovorila kolegom ešte v bývalej robote dávno-dávno, tak mi neverili - že ako to bez nálevu chutí, to nemôže byť ono... Až kým nevyskúšali! ![]() ![]() Akurát idem jedny presne také otvoriť k obedu ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (14.7.2009, 18:56) |
Renátka, presne tak, je to jednoduché a veľmi chutné ![]() ![]() ![]() Musíme si prácu zjednodušovať a neostáva nám prebytočný žiadny nálev ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lubica a. (lenka28338) ID 44574 (6.7.2009, 15:21) |
a ked nemam hrniec a zavaram v rure, kolko minut to tam mam nechat????????????? ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (10.7.2009, 18:39) |
Ľubka, treba to priviesť do bodu varu a potom vypnúť a nechať v rúre vychladnúť, aby chytili viečka. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | lubica a. (lenka28338) ID 44574 (22.7.2009, 17:59) | |
dakujem,prave idem na to ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (6.7.2009, 15:03) |
Janinka, tieto Tvoje uhorečky sú ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (10.7.2009, 18:31) |
Zlati, dík za pochvalu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jaroslava K. (YARINA) ID 25289 (7.8.2008, 11:08) |
![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (10.8.2008, 22:07) |
Ahoj Jarka, teším sa, že môj receptík využiješ.Ja takto po víkendoch zaváram postupne. Už mám 64 pohárov. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
. () ID 0 (3.8.2008, 21:29) |
ahoj Janky tieto tvoje oharečky robim už roky su vyborne ![]() |
ODPOVEDAŤ | UPRAVIT KOMENTÁŘnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (7.8.2008, 19:55) |
Gabika, ďakujem za komentár. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Estera L. (saxinka) ID 14692 (1.8.2008, 22:55) |
Janka, štamplik octu mysliš :0,5 dl ? alebo mini štamplik ? -0,2 dl ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (4.8.2008, 15:23) |
Včera som robila na chalupe novú várku uhoriek. Odmerala som si štamplík a je to 0,5 dcl. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Estera L. (saxinka) ID 14692 (4.8.2008, 20:47) | |
dakujem, zaujal ma Tvoj recept ![]() ![]() ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana M. (tisha) ID 37753, mimibazar.sk/tisha (1.8.2008, 22:47) |
tiež robím takýto nevarený nálev - akurát dávam len 1 čajovú lyžičku nakladača, jednu polievkovú cukru a 1/2 dcl octu a tiež sú super a lacnejšie ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (3.8.2008, 23:11) |
Zuzka, môže byť. Koľko ľudí, toľko chutí. Tie moje sú vyslovene sladko-kyslé. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (1.8.2008, 11:43) |
Krásne poukladané, ako vojaci. ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Jana S. (Popka) ID 40159 (4.8.2008, 22:54) |
Ďakujem Zlati. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |