Lívia C. (brouk) ID 18788 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 52 návštěvníkov)
šunkovo-chrenová roláda
[ recept č. 6688 zo dňa 5.8.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
9 plátkov štvorcovej šunky, 1/8 masla, 200 g syra, 2 ks na tvrdo uvarených vajec, soľ, vegeta, 3-4 lyžice čerstvo nastrúhaného chrenu
POSTUP PRÍPRAVY
Chcem sa s vami podeliť o môj veľmi obľúbený recept. Naša rodina ho robí už niekoľko rokov a naozaj zatiaľ nebolo jedného komu by nechutil a rozdali sme tento recept už kde-komu. Ak radi pripravujete tzv. studenú kuchyňu, tak neváhajte a skúste urobiť túto roládu. Je naozaj dobrá a veľmi elegantne vyzerá ako súčasť pekne ozdobenej misy. Misu, ktorú som robila, som zabudla odfotiť, tak som odfotila aspoň posledné zbytky, ktoré sme dojedali na raňajky.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
tak toto sú suroviny. |
![]() |
na dostatočne veľký alobal porozkladáme šunku (3x3), tak aby sa z každej strany prekrývala asi 1 cm. Tú ukladáme od seba smerom hore, aby sa nám nerozpadla, keď ju budeme rolovať. Ja som nemala obdĺžnikovú šunku, tak som použila 12 plátkov štvorcovej. |
![]() |
syr, maslo, postrúhaný chren, vajcia, soľ a vegetu dobre vymiešame. Iný, ako čerstvý chren, nepoužívajte. Naozaj si dajte tú námahu a postrúhajte si ho. |
![]() |
na šunku rozotrite plnku a pekne zrolujte |
![]() |
zabalte do alobalu a dajte do chladničky na pár hodín. Potom roládu krájame ostrým nožom šikmým rezom. |
![]() |
Prajem dobrú chuť. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Silvia Z. (silunka) ID 82925 (2.9.2013, 9:35) |
robila som včera, bola super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka L. (jankalo) ID 108253 (5.11.2012, 17:18) |
Robila som na pohostenie pre návštevu. Bola fantastická, všetkým chutila. Niečo iné ako klasické chlebíčky. Výborná roládka a jednoduchá na prípravu i suroviny.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava M. (Miamac) ID 53831 (29.8.2008, 10:03) |
...mala som strach, kde zozeniem chren, ale maju ho v Tescu, tak som vcera vecer spravila roladu a dnes je mnamkova Krasne sa mi zatocila aj stuhla. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.8.2008, 20:35) |
mna zaujima tiez to co Julianku a este sa chcem opytat ci sa aj vajicka nemaju tiez nastruhat dakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lívia C. (brouk) ID 18788 (5.8.2008, 20:37) |
ja som vajíčka rozmixovala a stačilo. Ale raz som chcela aby tá roláda bolo úplne ukážková tak som bielka pretláčala cez lis na cesnak a žĺtka som rozmixovala. Vtedy bola plnka úplne bez chyby. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lucia H. (gupka) ID 9968 (5.8.2008, 20:39) |
vdaka za bleskovu odpoved, vyskusam a dam vediet mnam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lívia C. (brouk) ID 18788 (5.8.2008, 20:34) |
no čerstvý preto lebo po ňom je chuť výraznejšia a po zaváranom je roláda je mäkká (to od tej šťavy)a zle sa krája. Skúšala som aj zaváraný chren ale naozaj nebolo to ono. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (5.8.2008, 20:42) |
ja to vyskusam tiez pri najblizsej prilezitosti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (5.8.2008, 20:31) |
lucka, prosim ta, preco iba cerstvy chren? inak nestuhne plnka? lebo my mavame vacsinou doma len ten so smotanou, taky by nemohol byt?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |