končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZAVÁRANINY |
Viktória F. (toria) ID 8619 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Broskyňový džem - marmeláda[ recept č. 6722 zo dňa 7.8.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY potrebujeme naň: 35 minút času a ďalej tieto ingrediencie: je to na hrnčeky, pričom jeden hrnček sa rovná 2,5 dcl, takže: 4 hrnčeky broskýň (asi 2 kilá) 2 hrnčeky želírovacieho cukru 1/2 lyžičky kyseliny citrónovej a trošku vody - fakt trošku (pol deci) POSTUP PRÍPRAVY Dáme si vrieť vodu (ja si dávam taký veľký 4 litrový hrniec), do vretej ponoríme na minútu broskyne a vyberieme ich do studenej vody. Broskyne ošúpme z kože - po tom sparení to ide ľahulinko. Broskyne nakrájame a odkôstkujeme. Dáme do hrnca trošku ich zmixujem ponorným mixérom aby tam neboli veľké hrče - lebo sa to nerozvarí úplne!!! do trošky vody nasypeme kyselinu citrónovú a rozmiešame ju tak, aby sa rozpustila. Potom do hrca pridáme želírovací cukor (ja ppoužívam Dr. Oetker) a kyselinu citronovú rozpustenú vo vode. Pustíme horák a necháme prevrieť asi tak 5 minút - stále miešame!!!! Po 5 minútach odstavíme a vyberieme vrchnú penu - tú ja po ochladení hneď dávam na chlieb s maslom :-) MŇAM!!!. Džem dáme do horúcich fliaš - ja ich ohrejem vo vode. Fľaše uzavrieme a prevrátime hore dnom. Po 10 minútach ho pekne prevrátime a necháme vychladnúť. No a potom len DOBRÚ CHUŤ!!!! Ak sa Vám pri varení zdá, že je riedky nebojte sa - on zhustne. Z tejto dávky Vám výndu 3 trojdecové fľašky. |
Marcela Č. (stvura) ID 65960 (7.7.2012, 15:45) | |
tak dnes som robila dzem podla vas, dufam ze bude dost husty, lebo i mne sa zda riedky...ale vonia krasne. este uvazujem a zvazujem ci tam nedat klincek alebo troska vanilky pre chut | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |