
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Iveta P. (narcis26) ID 42855 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) ZAVÁRANÉ LEČO VARENÉ[ recept č. 6805 zo dňa 12.8.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY paprika, rajčiny, pomôcka na konzervovanie Dr.oetker - jednoduchá príprava a v zime super POSTUP PRÍPRAVY v obrázkovom postupe OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Anna M. (datelina) ID 58171 (28.7.2018, 14:28) |
Ešte dodám robím koncom augusta, keď je paprika vyzretá, zamiešam aj červenej lečo je sladšie a chutnejšie. Paradajky dám do dusenie pozdnejšie, lebo sa rýchlejšie udusia. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (datelina) ID 58171 (28.7.2018, 14:22) |
Rokmi osvedčený recept,robila som aj iné recepty, žiaden sa neujal. Trocha oleja do hrnca +cibuľu podusíme. Pridáme papriku dusíme , potom pridáme paradajky a dusíme nakoniec osolíme. Plníme fľaše sterilizujeme 30 min.je to potravina. Ak je dobre vysterilizované nikdy sa nepokazí. Nešupem paradajky, robím cca 50 fliaš. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Natalia N. (nataly2013) ID 330059 (27.7.2018, 14:12) |
Tento víkend chcem ísť konečne na zavarane leco po domácky. Dávate všetci aj cibulu tak, ako tu: http://www.foodfest.sk/zavarane-leco/ Či predsa aj cibuľku? ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrejka K. (andrejjkaa) ID 265095 (20.8.2013, 9:58) |
![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrejka K. (andrejjkaa) ID 265095 (20.8.2013, 9:58) |
![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Darina B. (danda3) ID 104195 (17.9.2009, 17:37) |
Presne takto robím lečo aj ja, len rajčiny dám do hrnca skôr a keď začnú vrieť, šupnem tam paprika, konzervant nedávam žiadny, ešte sa mi nikdy nepokazil ani jeden pohár. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (18.9.2009, 7:25) |
Darinka, mi takto zavárame lečo čo si pamätám aj moja mama aj babka a tiež sa nikdy nepokazilo až raz a celá dávka tak odvtedy dávam radšej konzervant ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
anna t. (annaT.) ID 89985 (17.9.2009, 15:41) |
ja do toho ešte dam pasirovane paradajky 500g.tie v papierovev krabičke ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (17.9.2009, 21:24) |
![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Gabriela B. (Gabika10) ID 40716 (11.9.2008, 12:43) |
SUPER OSKUSALA SOM.GABA |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Maria L. (mery 1777) ID 7859, mimibazar.sk/mery1777 (13.8.2008, 14:27) |
ahojky ja robím také isté ale vôbec nedávam ten prášok na konzerváciu. Stále dávAM DO FLIAš ROVNO S HRNCA VRIACE, FLAšU UZAVRIEM DáM POD DEKU A NECHáM V DEKE VYCHLADNÚŤ. Už 5 rok to praktizujem a ani raz sa mi nepokazilo ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (13.8.2008, 20:15) |
ahojky, mojej mame raz skyslo niekoľko fliaš tak sme si zvykli to tam dávať, ale nemusí sa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Valeria R. (Val) ID 2061, mimibazar.sk/val (13.8.2008, 14:12) |
Len zavickujeme a nesterilizujeme? | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (13.8.2008, 20:14) |
zabudla som napísať áno, ja sterilizujem cca 15min ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Daniela H. (Češka) ID 23282 (12.8.2008, 18:56) |
Ja ho robím tiež, ale aj s tým olejom aj s tou cibuľou, a je super a ešte dávam aj sol 1kg rajčín - 1,5 papriky - 5 cibúl - pol lyžičky soli - olej 2 PL ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana F. (Toluf) ID 5651, mimibazar.sk/Toluf (12.8.2008, 18:41) |
a kolko tam ide paradajky? A ziadna cibula? | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (12.8.2008, 20:22) |
ááá idem doplniť paradajok minimálne tak ako papriky ale je lepšie dať o kilo viac...takže ja som mala 6kg papriky a 7kg rajčín. Cibuľa tam nejde žiadna. Takto pripravené lečo môžte použiť do gulášu, na mäso alebo potom ho zvyknem dať na osmaženú cibuľku a klobáskou alebo špekáčkou nechám povariť 5min ochutím soľou, cukrom, pretlakom a papáme s chlebíkom. Je to výborné. ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (12.8.2008, 16:49) |
Takto to robi aj moja babka.Leco bez oleja a vydrziiiiiiiiiiiiiiiiiii dlho,dlho.Hlavne tam necitit stary olej asi po 2-3 rokoch.Vyborne len tak,s vajickom,alebo pod maso. | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |