Lubica L. (lubica007) ID 19881 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
Paradajkovo-cesnaková pasta
[ recept č. 6816 zo dňa 13.8.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g očisteného cesnaku*1 kg paradajok*50 g soli
POSTUP PRÍPRAVY
Paradajky možme spariť a olúpať /nemusíme,ja som nelúpala a šupky tam volajako nie sú/.Paradajky pomelieme na masovom mlynčeku.Cesnak pretlačíme,zmiešame so soľou.Paradajky a cesnak zmiešame spolu.Zmesou naplníme suché poháriky a uzavrieme viečkom.Viečko može byť aj z plastu.Tato zmes sa nemusí sterelizovať a vydrží hodne dlho.Ja som teraz objavila v komore túto dobrotu z roku 1995 a je super,ako čerstvá.Pridávame ju do hotových jedál,na hrianky,na maso,alebo na pizzu.Ja som to použila na Taliansku pizzu od Romany N. ID 3383.Výýýborné a šťavnaté.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
. |
![]() |
. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (13.9.2011, 21:05) |
domaci cesnak by nemal ozeleniet aj mne uz ostal zeleny ale len cinsky ked som kupila, ked sa minul z vlastnej zahrady  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (22.9.2009, 14:19) |
No baby ja fakt neviem Cesnak som mala domaci zo zahrady a paradajky tiez.teraz som robila susene paradajky a tam som dala spanielsky cesnak a ten uz je tyrkysovy.Ale vraj to tam ma tak byt.Uvidime,kam to az dospeje  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (hoska) ID 31567 (10.9.2009, 14:17) |
pripajam sa k tym, ktorym to zozelenelo...skoda ale na super chuti to neubralo a pri vareni sa zelena strati. Zahada je, ze trochu pasty som si nechala v otvorenej miske v chladnicke a zatial co ta v spajzi uz bola "tyrkysova" ta v chladnicke bola krasne cervena... hm...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (22.9.2009, 14:19) |
no vyznaj sa v tom teraz  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Irena W. (irmuska) ID 105511 (11.9.2009, 20:11) |
ja som to dala hneď do chladničky a dosť dlho, tuším aj tri týždne, bola pasta červená a teraz je pomaličky zo dňa na deň tyrkysovejšia, tak čakám kam to až dôjde  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (9.9.2009, 23:14) |
práve som si vygooglila, že to zelenenie je vlastnosť niektorých odrôd cesnaku a nie je na závadu. asi sa teda dá pasta jesť aj taká zelená, len tá estetická stránka ak poznáte odrody, ktoré nezelenejú prezraďte mi ich prosím. predsa len by som chcela pastu červenú  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (upravené 11.9.2009, 20:12) |
 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Adka M. (Amaxi) ID 107825 (5.9.2009, 21:13) |
Môžem vrelo doporučiť,robievam ju niekoľko rokov, nikdy sa mi nič nepokazilo a veľa krát mi "kryla chrbát" táto pasta ,keď mi doma došiel cesnak.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (26.8.2009, 20:26) |
Cesnak sa veľmi dobre šúpe, keď ho namočíte do studenej vody, a túto pastu určite vyskúšam, lebo som dnes dostala kopec rajčín. Zaraďujem do svojej zbierky, ahoj!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Martina P. (rikinka) ID 16490 (27.8.2009, 20:18) |
ja mam tento receptík už asi 2 týždne vytlačený , no furt mi paradajky miznú postupne a keď ich dokúpim, zisťujem, že cesnaku ubudlo . Ale slinky sa zbiehajú....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.8.2009, 20:34) |
asi mate doma skriatka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (26.8.2009, 20:29) |
tesim sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (27.8.2009, 19:00) |
Hlásim, že pastu mám už hotovú, trošilinku som skúsila, tá má teda grády, ináč mala som ju veľmi rýchlo hotovú, lebo cesnak mi ošúpal domáci robot - manžel xixi  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.8.2009, 19:02) |
grady ma,ano.................ved je tam kopec cesnaku a ta chut sa zachova dlho,dlho,ako cerstvy. Sikovny manzel...............  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (25.8.2009, 12:33) |
Ak som to spravne pochopila, tak všetko sakum-prask pomlete ide do flasky? cize aj ta stava co vytecie z rajcin? potom tam prelisujem cesnak a dam este sol? No to je gol Tak dufam, ze mi to nezozelenie ako jednej mamicke tu. Inak vsimla som si, ze ked som nechala stat prelisovany cesnak (pri robeni langosov) dlhsie na vzduchu, zozelenelo to. Mozno to treba ihned, ihned supnut a zavriet do flasiek.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (26.8.2009, 20:16) |
presne tak.Paradajky zomelieme,hned dame cesnak,sol,premiesame a sup do flasticiek.Sup,sup.Aj so stavou. Mne to teda este nezozelenelo .Je to take stavnate.Niekomu moc slane,ale sol konzervuje .Inak pozor,aj viecka musia byt cele,nehrdzave............aj ked sol tej hrdze napomoze. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (25.8.2009, 10:35) |
v sobotu som robila túto pastu, je úžasná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.8.2009, 21:10) |
presne tak,ako je v komentari podomnou.Konkretne tato flasticka bola zabudnuta v komore a ahaho,bola z roku 1995 zakonzervovana iba soľou a je ako cerstvaaaaaa. Baby dajte vediet ako ste dopadli. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | hana h. (hankazk) ID 90615 (14.8.2009, 15:49) |
hladám ako využiť rajčiny a aj tento recept vyzerá dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Júlia K. (babi75) ID 105533 (14.8.2009, 15:45) |
Verte tomuto receptu , ja sama to robím už asi osem rokov, nič sa nevarí, všetko surové. Rajčiny a cesnak pomlieť, pridať soľ, dať do čistých pohárkov, zaviečkovať odložiť. Nikdy sa mi s tým nič nestalo a dávam to všade kde sa dáva cesnak s rajčinami. Dobrú chuť. Robievam každý rok 3-4 dávky Júlia |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Slavka H. (hoska) ID 31567 (14.8.2009, 14:34) |
No dnes idem na to  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katka S. (lakra) ID 16404, mimibazar.sk/lakra (26.3.2009, 18:28) |
Dobry den,ja cesnak milujem robila som tuto pastu uz druhy krát ale stale mi zozelenie fofo mam vo svojom albume . Zeby do tretice vsetko dobre  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.3.2009, 20:24) |
pozerala som sa,na fotku a fakt rtomu nerozumiem.Nedavali ste viec cesnaku?Alebo soli?Aky mate cesnak?Nejako to zoxidovalo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.3.2009, 20:22) |
zozelenie????????????????????? No mne sa to este nestalo ja ju mam po otvoreni v chladnicke,stale ma krasnu cervenu farbu.Ani to nesterilizujem,no neviem.Ozaj neviem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Katka S. (lakra) ID 16404, mimibazar.sk/lakra (27.3.2009, 21:35) |
Nie, isla som podla receptu,druhu davku som dala pre istotu hned do chladničky a stalo sa to iste po par dnoch.Ta prva davka mi zozelenela do rana na kuchynskej linke.Ale pasta je super,aj som ju vyskusala ked som ju spravila.Vyskusam aj do tretice.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.8.2009, 21:14) |
este ma dnes napadlo,ake pouzivas viecka....su nove,nie su trosilinka hrdzave? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lenka D. (laugaricio) ID 11298, mimibazar.sk/laugaricio (10.12.2008, 9:54) |
Ľubka, včera som to skúšala a je to naozaj výborné Na noc som to musela dať do chladničky, lebo už sa mi nechcelo ísť do pivnice pre poháre a perfektne mi to zhustlo. Vďaka za typ Lenka |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Radka M. (kaka123) ID 7459, mimibazar.sk/kaka123 (21.8.2008, 10:48) |
ja som to vyskúšala, presne podľareceptu ale zdá sa mi to veľmi riedke. Má to také byť? ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Radka M. (kaka123) ID 7459, mimibazar.sk/kaka123 (21.8.2008, 10:47) |
ja som to vyskúšala, presne podľareceptu ale zdá sa mi to veľmi riedke. Má to také byť? ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Radka M. (kaka123) ID 7459, mimibazar.sk/kaka123 (21.8.2008, 10:47) |
ja som to vyskúšala, presne podľareceptu ale zdá sa mi to veľmi riedke. Má to také byť? ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (21.8.2008, 15:33) |
uhm,je to riedke a take to ostane,nezhustne to.Na pizzu akurat,aj pod masko.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.8.2008, 8:51) |
Ahoj Ľubka, aj ja robievam túto pastu. Mám ten istý recept a tiež nedávam sterilizovať. Zakonzervuje to soľ, takže to naozaj nie je potrebné. Ja si len vysterilizujem poháriky s viečkami. Ostatnú dobu paradajky blanšírujem, pokrájam na menšie kúsky a mixujem polku dávky rovno už aj s 1/2-kou dávky cesnaku a soli, potom ešte raz a hotovo. Potom to už iba premiešam v jednej nádobe. Je to ozaj rýchle. Úplne nám postačuje jedna várka. Aj ja to dávam k mäsu, aj na grilovanie, potieram ňou cesto na pizzu (síce tam to ešte miešam s kupovanými pasírovanými paradajkami) a keďže tú môžeme vždy a všade, tak nám to dlhšie, ako jednu sezónu nevydrží.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (21.8.2008, 9:02) |
Je tak to ma velmi tesi ,ze sa ozvala mamina,ktora to tiez nesterelizuje.Niektore maminy mi na zaciatku diskusie neverili .Tak konecne aj dalsi nazor.Uz som si myslela,ci nemam vypadok pamate .Flase nesterelizujem a viecka vyvarim vo vriacej vode a sup s horucimi na flasu.Tak to mam po babke.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.8.2008, 9:09) |
Viečka sterilizujem vždy, ale tu poháriky len pre istotu, keďže to už potom nesterilizujem. V recepte bolo, že netreba sterilizovať, povedala som si, že veľa škody nebude, kdyby něco , a ono to zatiaľ funguje. Klop, klop, klop  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea N. (ruzicka) ID 17646, mimibazar.sk/ruzicka (20.8.2008, 17:46) |
Super, už viem , čo s paradajkami. Andrea |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (21.8.2008, 8:47) |
ono je velmi pohodlne a prijemne v zime zajst do spajza,naciahnut sa po flasticku a mas to.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |