. .. .. .. .. .. .
. .

Paradajkovo-cesnaková pasta - RECEPT 6816

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 19881 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)


Paradajkovo-cesnaková pasta


[ recept č. 6816 zo dňa  ]


Paradajkovo-cesnaková pasta


POTREBNÉ PRÍSADY

300 g očisteného cesnaku*1 kg paradajok*50 g soli

POSTUP PRÍPRAVY

Paradajky možme spariť a olúpať /nemusíme,ja som nelúpala a šupky tam volajako nie sú/.Paradajky pomelieme na masovom mlynčeku.Cesnak pretlačíme,zmiešame so soľou.Paradajky a cesnak zmiešame spolu.Zmesou naplníme suché poháriky a uzavrieme viečkom.Viečko može byť aj z plastu.Tato zmes sa nemusí sterelizovať a vydrží hodne dlho.Ja som teraz objavila v komore túto dobrotu z roku 1995 a je super,ako čerstvá.Pridávame ju do hotových jedál,na hrianky,na maso,alebo na pizzu.Ja som to použila na Taliansku pizzu od Romany N. ID 3383.Výýýborné a šťavnaté.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

.
.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< LEČO S KLOBÁSKOU | Paradajkovo-cesnaková pasta | Zmzlina - Míša >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Eva V. (Eva Vadrnová) ID 144441 (13.9.2011, 21:05)
domaci cesnak by nemal ozeleniet aj mne uz ostal zeleny ale len cinsky ked som kupila, ked sa minul z vlastnej zahrady :´(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (22.9.2009, 14:19)
No baby ja fakt neviem (6) (6) (6) :^)
Cesnak som mala domaci zo zahrady a paradajky tiez.teraz som robila susene paradajky a tam som dala spanielsky cesnak a ten uz je tyrkysovy.Ale vraj to tam ma tak byt.Uvidime,kam to az dospeje 8-| 8-| 8-|
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (hoska) ID 31567 (10.9.2009, 14:17)
pripajam sa k tym, ktorym to zozelenelo...skoda (6) ale na super chuti to neubralo a pri vareni sa zelena strati. Zahada je, ze trochu pasty som si nechala v otvorenej miske v chladnicke a zatial co ta v spajzi uz bola "tyrkysova" ta v chladnicke bola krasne cervena... hm... :-o
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (22.9.2009, 14:19)
no vyznaj sa v tom teraz 8-|
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (11.9.2009, 20:11)
ja som to dala hneď do chladničky a dosť dlho, tuším aj tri týždne, bola pasta červená a teraz je pomaličky zo dňa na deň tyrkysovejšia, tak čakám kam to až dôjde :-(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (9.9.2009, 23:14)
práve som si vygooglila, že to zelenenie je vlastnosť niektorých odrôd cesnaku a nie je na závadu. asi sa teda dá pasta jesť aj taká zelená, len tá estetická stránka ;-) ak poznáte odrody, ktoré nezelenejú prezraďte mi ich prosím. predsa len by som chcela pastu červenú :-@
ODPOVEDAŤnahlásiť
Irena W. (irmuska) ID 105511 (upravené 11.9.2009, 20:12)
;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adka M. (Amaxi) ID 107825 (5.9.2009, 21:13)
Môžem vrelo doporučiť,robievam ju niekoľko rokov, nikdy sa mi nič nepokazilo a veľa krát mi "kryla chrbát" táto pasta ,keď mi doma došiel cesnak..
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (26.8.2009, 20:26)
Cesnak sa veľmi dobre šúpe, keď ho namočíte do studenej vody, a túto pastu určite vyskúšam, lebo som dnes dostala kopec rajčín. Zaraďujem do svojej zbierky, ahoj! :-p
ODPOVEDAŤnahlásiť
Martina P. (rikinka) ID 16490 (27.8.2009, 20:18)
ja mam tento receptík už asi 2 týždne vytlačený , no furt mi paradajky miznú postupne a keď ich dokúpim, zisťujem, že cesnaku ubudlo :-D. Ale slinky sa zbiehajú.... *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.8.2009, 20:34)
asi mate doma skriatka :-D :-D :-D :-D
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (26.8.2009, 20:29)
tesim sa :-) :-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Darina B. (danda3) ID 104195 (27.8.2009, 19:00)
Hlásim, že pastu mám už hotovú, trošilinku som skúsila, tá má teda grády, ináč mala som ju veľmi rýchlo hotovú, lebo cesnak mi ošúpal domáci robot - manžel xixi ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.8.2009, 19:02)
grady ma,ano.................ved je tam kopec cesnaku a ta chut sa zachova dlho,dlho,ako cerstvy.
Sikovny manzel............... ;-) ;-) ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (25.8.2009, 12:33)
Ak som to spravne pochopila, tak všetko sakum-prask pomlete ide do flasky? cize aj ta stava co vytecie z rajcin? potom tam prelisujem cesnak a dam este sol? No to je gol (Y) (Y) (Y) Tak dufam, ze mi to nezozelenie ako jednej mamicke tu. Inak vsimla som si, ze ked som nechala stat prelisovany cesnak (pri robeni langosov) dlhsie na vzduchu, zozelenelo to. Mozno to treba ihned, ihned supnut a zavriet do flasiek. :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (26.8.2009, 20:16)
presne tak.Paradajky zomelieme,hned dame cesnak,sol,premiesame a sup do flasticiek.Sup,sup.Aj so stavou.
Mne to teda este nezozelenelo |:o).Je to take stavnate.Niekomu moc slane,ale sol konzervuje :-$.Inak pozor,aj viecka musia byt cele,nehrdzave............aj ked sol tej hrdze napomoze.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (25.8.2009, 10:35)
v sobotu som robila túto pastu, je úžasná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.8.2009, 21:10)
presne tak,ako je v komentari podomnou.Konkretne tato flasticka bola zabudnuta v komore a ahaho,bola z roku 1995 zakonzervovana iba soľou a je ako cerstvaaaaaa.
Baby dajte vediet ako ste dopadli.
ODPOVEDAŤnahlásiť
hana h. (hankazk) ID 90615 (14.8.2009, 15:49)
hladám ako využiť rajčiny a aj tento recept vyzerá dobre :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Júlia K. (babi75) ID 105533 (14.8.2009, 15:45)
Verte tomuto receptu , ja sama to robím už asi osem rokov, nič sa nevarí, všetko surové. Rajčiny a cesnak pomlieť, pridať soľ, dať do čistých pohárkov, zaviečkovať odložiť. Nikdy sa mi s tým nič nestalo a dávam to všade kde sa dáva cesnak s rajčinami. Dobrú chuť. Robievam každý rok 3-4 dávky Júlia
ODPOVEDAŤnahlásiť
Slavka H. (hoska) ID 31567 (14.8.2009, 14:34)
No dnes idem na to (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katka S. (lakra) ID 16404, mimibazar.sk/lakra (26.3.2009, 18:28)
Dobry den,ja cesnak milujem robila som tuto pastu uz druhy krát ale stale mi zozelenie *-) fofo mam vo svojom albume . Zeby do tretice vsetko dobre (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.3.2009, 20:24)
pozerala som sa,na fotku a fakt rtomu nerozumiem.Nedavali ste viec cesnaku?Alebo soli?Aky mate cesnak?Nejako to zoxidovalo.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.3.2009, 20:22)
zozelenie????????????????????? *-) *-) *-)No mne sa to este nestalo *-)ja ju mam po otvoreni v chladnicke,stale ma krasnu cervenu farbu.Ani to nesterilizujem,no neviem.Ozaj neviem. *-) *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Katka S. (lakra) ID 16404, mimibazar.sk/lakra (27.3.2009, 21:35)
Nie, isla som podla receptu,druhu davku som dala pre istotu hned do chladničky a stalo sa to iste po par dnoch.Ta prva davka mi zozelenela do rana na kuchynskej linke.Ale pasta je super,aj som ju vyskusala ked som ju spravila.Vyskusam aj do tretice. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (14.8.2009, 21:14)
este ma dnes napadlo,ake pouzivas viecka....su nove,nie su trosilinka hrdzave?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka D. (laugaricio) ID 11298, mimibazar.sk/laugaricio (10.12.2008, 9:54)
Ľubka, včera som to skúšala a je to naozaj výborné (L) (clamp) (clamp) (clamp) Na noc som to musela dať do chladničky, lebo už sa mi nechcelo ísť do pivnice pre poháre ;-) a perfektne mi to zhustlo. Vďaka za typ (L) (hello) Lenka
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (27.3.2009, 20:20)
(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Radka M. (kaka123) ID 7459, mimibazar.sk/kaka123 (21.8.2008, 10:48)
ja som to vyskúšala, presne podľareceptu ale zdá sa mi to veľmi riedke. Má to také byť? ďakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Radka M. (kaka123) ID 7459, mimibazar.sk/kaka123 (21.8.2008, 10:47)
ja som to vyskúšala, presne podľareceptu ale zdá sa mi to veľmi riedke. Má to také byť? ďakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Radka M. (kaka123) ID 7459, mimibazar.sk/kaka123 (21.8.2008, 10:47)
ja som to vyskúšala, presne podľareceptu ale zdá sa mi to veľmi riedke. Má to také byť? ďakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (21.8.2008, 15:33)
uhm,je to riedke a take to ostane,nezhustne to.Na pizzu akurat,aj pod masko. (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.8.2008, 8:51)
(Y) (Y) (Y) Ahoj Ľubka, aj ja robievam túto pastu. Mám ten istý recept a tiež nedávam sterilizovať. Zakonzervuje to soľ, takže to naozaj nie je potrebné. Ja si len vysterilizujem poháriky s viečkami. Ostatnú dobu paradajky blanšírujem, pokrájam na menšie kúsky a mixujem polku dávky rovno už aj s 1/2-kou dávky cesnaku a soli, potom ešte raz a hotovo. Potom to už iba premiešam v jednej nádobe. Je to ozaj rýchle. Úplne nám postačuje jedna várka. Aj ja to dávam k mäsu, aj na grilovanie, potieram ňou cesto na pizzu (síce tam to ešte miešam s kupovanými pasírovanými paradajkami) a keďže tú môžeme vždy a všade, tak nám to dlhšie, ako jednu sezónu nevydrží. (jidlo) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (21.8.2008, 9:02)
Je tak to ma velmi tesi ,ze sa ozvala mamina,ktora to tiez nesterelizuje.Niektore maminy mi na zaciatku diskusie neverili :'( :'( :'(.Tak konecne aj dalsi nazor.Uz som si myslela,ci nemam vypadok pamate 8-|.Flase nesterelizujem a viecka vyvarim vo vriacej vode a sup s horucimi na flasu.Tak to mam po babke. ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (21.8.2008, 9:15)
(dance) (dance) (dance) (dance)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.8.2008, 9:21)
:-) (flower) (flower) (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.8.2008, 9:09)
:-) Viečka sterilizujem vždy, ale tu poháriky len pre istotu, keďže to už potom nesterilizujem. V recepte bolo, že netreba sterilizovať, povedala som si, že veľa škody nebude, kdyby něco ;-), a ono to zatiaľ funguje. |:o) Klop, klop, klop (H)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea N. (ruzicka) ID 17646, mimibazar.sk/ruzicka (20.8.2008, 17:46)
Super, už viem , čo s paradajkami. (Y) Andrea
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (21.8.2008, 8:47)
ono je velmi pohodlne a prijemne v zime zajst do spajza,naciahnut sa po flasticku a mas to. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Celkom: 26 (zobrazuje sa 1-20)1, 2 ďalšie >>
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu