
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYBY A DARY MORA |
Jana L. (jani55) ID 3214 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | RYBACIA POLIEVKA + ŠALÁT S FILÉ[ recept č. 7058 zo dňa 30.8.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Asi 70g filé, 2-3 zemiaky, nové korenie - stačí jedna gulička, je aromatické, čierne korenie podľa chuti, soľ, bobkový list, menšia cibuľa, zápražka s paprikou alebo hotová tmavá zápražka. Na šalát ešte: cibuľu, dve mrkvy, 3-4 nakladané uhorky, pochúťková smotana, majolka, ocot. POSTUP PRÍPRAVY Do 2 litrov vriacej vody vložíme celé filé, koreniny a soľ a uvaríme. Filé vyberieme, roztlačíme vydličkou, trošku necháme do vývaru a ostatné do misky, to bude na šalát. Do vývaru nakrájame zemiačky, uvaríme. Potom pridáme trochu toho odloženého filé a zahustíme zápražkou. Ja na záver posypem polievku buď vňaťkou alebo majoránkou, pažítkou - podľa chuti, ale v recepte pôvodne nie je nič iné. Šalát - pripomína tresku - do roztlačeného filé pridáme polievkovú lyžicu octu a necháme postáť, nadrhneme nahrubo surovú alebo uvarenú mrkvu, najemno cibuľu, uhorky, majolu a smotanu. Dochutíme soľou, korením a cukrom podľa chuti. |