Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 304 návštěvníkov)
Maďarský guláš
[ recept č. 7270 zo dňa 11.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
600g bravčového pliecka, 3-4 veľké cibule, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice mletej sladkej papriky, 2 paradajkové pretlaky, 1 lečo, 1 lyžica kryštál. cukru, voda, soľ, mletá rasca,
POSTUP PRÍPRAVY
v obrázkovom...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
potrebujeme |
![]() |
Cibuľu pokrájame...nemusíme príliš na jemno,lebo sa rozvarí...dáme na horúci olej a restujeme |
![]() |
Keď je cibuľa orestovaná do stredne hneda, pridáme pokrájané mäso....pri guláši je dôležité práve mať orestovanú cibuľu tak na tmavo, lebo dodá jedlu tú pravú chuť!!! |
![]() |
Keď sa mäso zatiahne a trochu opraží pridáme soľ a rascu...restujeme až kým sa neodparí voda ,čo pustilo mäsko. |
![]() |
Potom pridáme paradajkový pretlak a cukor....restujeme....opražením stratí pretlak kyslosť... |
![]() |
keď zmes zhustne pridáme cesnak |
![]() |
cesnak chvíľu porestujeme a pridáme mletú papriku...zalejeme vriacou vodou |
![]() |
pridáme lečo a dusíme |
![]() |
podávame s knedľou...je výborný a nepotrebuje zahusťovať |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 109 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |
Eva S. (esi) ID 32080 (28.8.2019, 15:21) |
guáš navarený z dvojitej dávky. Len neviem koľko tam malo ísať toho pretlaku. Sú rôzne veľkosti. Ja som dala 500 gr. na 2dávky a myslím si, že to bolo veľa. Prosím o udanie veľkosti toho pretlaku. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia S. (lucyncek) ID 6074 (16.4.2015, 6:38) |
Osobne som maďarský guľáš moc nemusela, ale tento recept je top, rýchly, jednoduchý, a chuťovo skvelý ....už robievam len tento a má doma veľký úspech  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Beata B. (Bea36) ID 240236 (14.2.2015, 16:13) |
robila som ,dobre bolo....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Emília J. (misiak76) ID 172788, mimibazar.sk/misiak76 (10.7.2014, 20:09) |
Na tomto recepte nie je potrebné naozaj nič meniť. Je vynikajúci., chutný. Dakujem Gabika za recept a pozdravujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína M. (BimbiShop) ID 156738, mimibazar.sk/bimbishop (26.4.2014, 13:25) |
Dovarené... ide sa obedovať. Určite si všetci pochutia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Š. (jajka20) ID 119034 (26.4.2014, 10:46) |
Práve som dovaril, je perfektný....aj deti sa zalizujú a nevedie sa dočkať.....receptik ukladám  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana O. (lancome26) ID 62506 (10.8.2013, 15:34) |
je suprový , ale ja ho robím úplne bez cukru, nám to tam nepasuje, raz som vyskúšakla a potom už len bez.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina V. (vendzuro) ID 65865 (11.7.2013, 6:48) |
Výborný guláš, robila som ho aj bez leča a bol naozaj super. Ďakujem za výborný recept. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína E. (katuska305) ID 62875 (3.4.2013, 20:26) |
Prave som na vymennom pobyte a rada by som uvarila tento gulas svojim kamaratom zo zahranicia, vedela by si prosim upresnit kolko gramov toho paradajkoveho pretlaku a leča ? aj je ten cukor tam naozaj potrebny ? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea K. (Andi07) ID 248304 (28.2.2013, 14:03) |
Fakt bombový! Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mariana P. (Nika 010) ID 217679 (25.1.2013, 13:28) |
JE UPLNE ZE MNAMKOVY LEN POPROSIM MENSIU RADU?KED SA MI ZDA ZE JE DOST SLADKY?CO Z NIM UROBIT?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Hana K. (ba80) ID 49047 (29.1.2013, 9:33) |
menej cibule, prisolit a pridat cesnak...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (19.1.2013, 14:47) |
Je super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabika K. (Aderiarleen) ID 42443 (22.9.2012, 19:30) |
som rada ak toľkým človiečikom chutí ďakujem za komentáriky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MAJA B. (barny) ID 2295 (22.9.2012, 7:43) |
fantasticky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Vera V. (Vera79) ID 167125 (21.9.2012, 6:39) |
... robila som tento guláš 1x v živote, a bol vynikajúci. Muž mi povedal, že lepší ešte nejedol Ďakujem za skvelý receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (29.8.2012, 16:39) |
vyzerá velmi dobre.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 109 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2, 3, 4, 5, 6 ďalšie >> |