Jana A. (janeinka1) ID 54349 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov)
Úžasne ľahká, šťavnatá a jednoducho skvelá jahodová torta!
[ recept č. 7354 zo dňa 15.9.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na piškótový korpus do formy 26 cm: -120 g hladkej múky - 80 g Solamylu - 2 zarovnané káv. lyž. kypriaceho prášku - 6 vajec - 3-4 pol. lyž studenej vody - štipka soli - 180 g kryštálového cukru - 1 vanilínový cukor.
Na pudingový krém: -7 dl mlieka -2 balíčky Zlatého klasu - 1 Hera -150 g práškového cukru -1 vanilínový cukor - rum podľa chuti.
Ešte k tomu: - 2 balíčky mrazených jahôd (ak máte čerstvé, ešte lepšie) -červená želatína - kokos
POSTUP PRÍPRAVY
Viď obrázkový postup :) Torta je naozaj skvelá do každého ročného obdobia, nie len na leto. Nie je vám z nej ťažko, ani neviete, že ste si niečo dali, taká je ľahká! Vôbec tiež nie je suchá :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Najprv teda korpus, ktorý by sme mali pripraviť skôr, keďže by mal odstáť aspoň 6 hodín pred krájaním.
- Preosejeme spolu múku, Solamyl a kypriaci prášok. |
![]() |
- Oddelíme žĺtka od bielkov |
![]() |
- Z bielkov vyšľaháme s troškou vody a štipkou soli tuhý sneh a postupne pridávame polovicu kryštálového cukru. |
![]() |
- Žĺtky s druhou polovicou kryštálového cukru a vanilínovým cukrom vymiešame dopenista a vmiešame do toho tretinu vyšľahaného snehu.
Striedavo pridávame zvyšný sneh a zmes múky so Solamylom a kypriacim práškom tak, že múku preosejeme na povrch snehu a zľahka zamiešame. |
![]() |
- Cesto nalejeme do formy a dáme do rúry predhriatej na 180 C. Potom pečieme asi pri 160 C 40 - 50 minút a asi 25 - 30 minút nesmieme rúru otvoriť. Čas aj teplota sú orientačné, podľa druhu rúry, treba sledovať. |
![]() |
- Kým sa torta pečie, môžeme si pripraviť krém.
Heru vymiešame s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom. |
![]() |
- Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme puding. Keď vychladne, nalejeme ho k maslu s cukrom a vymiešame na krém. |
![]() |
- Krém môžeme dať zachladiť do chladničky.
Medzitým vyberieme prvé vrecúško jahôd a nakrájame ich nadrobno (pôjdu spolu s krémom do torty). Druhé vrecúško jahôd nakrájame na polovičky (pôjdu na vrch torty). |
![]() |
- Odstatý korpus dva krát rozkrojíme a začneme plniť. Natrieme krémom, posypeme polovicou nasekaných jahôd, dáme druhý plát, opäť potrieme krémom, posypeme jahodami, dáme vrchný plát, ktorý taktiež natrieme krémom. Boky torty taktiež natrieme. |
![]() |
- Hotovú tortičku nachvíľu dáme do chladničky, kým si uvaríme červenú želatínu. |
![]() |
- Tortičku vyberieme a obložíme jahodami. Kto chce, nemusí už tortu zalievať želatínou. |
![]() |
- Torta zaliata želatínou. Boky natreté krémom ešte môžeme obaliť v kokose. Je to ešte lepšie! |
![]() |
- V priereze. Krém pekne vsiakne a torta sa tým stáva šťavnatou :) |
![]() |
- A opäť prierez :) Mňam, mňam :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Martina H. (Holcina) ID 36093, mimibazar.sk/holcina (2.12.2013, 12:00) |
Názov pod akým je táto torta je úúúúplne presný a výstižný ! Robila som tento víkend a nezostal ani kúsok. Nabudúce z dvojitej dávky a na veľký plech  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Martina H. (Holcina) ID 36093, mimibazar.sk/holcina (30.11.2013, 18:34) |
Ahoj, formu treba vymastit, nie? Radsej som vymastila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna K. (Annia) ID 34740 (29.4.2013, 21:42) |
Robila som ju teraz na synove prvé narodeniny a vysla skvele. Je výborná, jednoduchá....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava D. (Mirina333) ID 141212 (23.10.2012, 8:05) |
Vyskusam, dakujem za tip  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana b. (zunan) ID 7297 (27.5.2011, 12:10) |
idem vyskusat zajtra s cerstvymi jahodami, potom dam vediet, ale vyzera skvele  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna K. (oso) ID 70428 (24.6.2010, 13:12) |
L  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
libor z. (darko26) ID 146369 (31.5.2010, 20:28) |
dobry den zajtra ju idem piect ale z cerstvych jahodieek,,a tesim,sa na nu mnamky,,,,,,  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
michaela č. (miníček) ID 64010 (29.11.2009, 10:39) |
Janka,robila som vašu tortičku synovi k 10 narodeninám-a bola výýýýýborná,zožala velikánsky úúúúspech. výborný návod-ĎAKUJEM robila som s mrazenými jahodami-nechala som ich stiecť.Naozaj odporúčam všetkým-skvelá.Dokonca aj môj manžel,ktorý sladké velmi nemusí-bol unesený. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (20.6.2010, 22:21) |
Tak to som naozaj šťastná Aj moja sestra nie je príliš na sladké, ale túto tortu si vždy rada dá...je osviežujúca a neuveriteľne mňam...dá sa robiť ako z čerstvých, tak aj mrazených jahôd...ten krém v spojení s jahodami je úžasný...tak som rada, že chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (19.7.2009, 12:04) |
Super! Dala som si k obľúbeným Škoda, že som ju neobjavila, keď bola jahodová sezóna. Dala by sa robiť aj s mrazenými jahodami? Alebo urobiť nejaký krém z jahodového pyré? Dík za radu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (21.10.2009, 21:01) |
Áno, dá sa robiť aj s mrazenými, len čerstvé sú lepšie, pretože mrazené pustia šťavu a tortička môže trošku tiecť, ale nie je to nič hrozné a pokiaľ nestojí niekde dva týždne, tak sa nič nestane A to sa u tejto torty nemôže stať  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (15.9.2008, 20:17) |
Bola pre babku Máriu k meninám a po oslave ostal už len maličký trojuholníček Vrelo odporúčam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.9.2008, 20:10) |
mňaaaaaaaaam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |