Eva S. (kao) ID 1893 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Domáce pletenky
[ recept č. 739 zo dňa 21.12.2006 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
250 g polohrubej múky, 20 g droždia, 1 lyžica masla, 1 vajce, 1 lyžička cukru, žĺtok na potretie, soľ, mak
POSTUP PRÍPRAVY
Z mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Múku preosejeme do misy, pridáme soľ, rozpustené maslo, vajce a kvások. Vypracujeme hustejšie cesto, podľa potreby pridáme mlieko. Necháme ho v teple hodinu kysnúť. Potom ho vyklopíme na pomúčenú dosku, uvaľkáme valček, ktorý rozdelíme na 12 kúskov. Z každého kúska urobíme pletenku (stačí dvojitá), poukladáme na plech, potrieme žĺtkom, posolíme a posypeme makom. Necháme ešte 20 minút podkysnúť a potom upečieme v predhriatej rúre na 180°C dozlatista. |
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (17.6.2013, 22:25) |
Prosím ťa a koľko mlieka ide do receptu? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana V. (drobizg) ID 70702, mimibazar.sk/drobizg (30.5.2009, 12:23) |
Tak som to dnes skusila s tou slaninkou a syrom... ...skvele!!! Jana. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lýdia Podobná (LyPo) ID 6282, mimibazar.sk/lyduska (6.2.2008, 20:51) |
Dobrý večer Evka, ja robím niečo podobné, ale urobím z toho len obyčajné rožky a navrch dám plátok oravskej slaninky a tvrdého syra a tak to zapečiem. Ešte aj švagor k nám chodí kvôli tým rožkom  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |