. .. .. .. .. .. .
. .

Vynikajúce sladkokyslé uhorky (ako ich robím ja). - RECEPT 7512

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 60221 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)


Vynikajúce sladkokyslé uhorky (ako ich robím ja).


[ recept č. 7512 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POTREBNÉ PRÍSADY

Nálev : ** 2 litre vody * 1 nakladač * 0,5 l octu * 0,5 kg cukru **

POSTUP PRÍPRAVY

Nálev si pripravím obvyklým spôsobom. Dám variť vodu, po zovretí pridám cukor , ocot, nakladač a odstavím z plynu. Zalejem už naplnené fľaše uhorkami. Samozrejme môžme pridať mrkvičku porezanú na kolieska, cibuľu, cesnak a kôpor. Zatvorím a sterilizujem. Sú veľmi chutné. Aspoň podľa mojich detí. Iné ani nechcú. A to ich robím až do 100 fliaš každý rok.
<< Rychlodárek | Vynikajúce sladkokyslé uhorky (ako ich robím ja). | Rýchle dvojfazuľové čili >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Elena V. (kasper13) ID 40076 (21.7.2018, 15:34)
Našla som tento tvoj recept tak tento rok zatial idem podla neho,len ma trocha zneistil muž,že 0,5kg cukru je vela,že to bude strašne sladké? Bibi Ja mam rada také sladkokyslé nie také kyslé tak preto som si z množstva receptou vybrala tento tvoj, dufam teda,ze budú vyborne???
ODPOVEDAŤnahlásiť
Julia T. (julina25) ID 38343, mimibazar.sk/julina25 (29.7.2018, 22:54)
Ja tento recept zavaram už asi štvrtý rok aj tento rok idem zase, recept nesklamal, uhorky sú výborné, môžem len odporučiť
ODPOVEDAŤnahlásiť
Monika J. (ma3ch) ID 101714 (7.8.2009, 10:55)
Bibi, robím to skoro podobne a sú super. Ja ale zaváram vo veľkom, takže robím nálev 3,5 litra vody, 2 nakladače, 1 lyžička soli, 1 lyžička 4-farebného korenia, 1-2 bobkové listy, 1kg cukru, 1 l octu. Nálev netreba ani variť, stačí rozmiešať, aby sa rozpustil cukor a potom doliať ocot. A prečo dávam soľ a koreniny? Pamätáš si, že kedysi v nakladači bývali aj klinčeky a korenie? Teraz tam už nie je skoro nič a takto sú tie uhorky lepšie. Robím vždy z dvoch dávok a nalievam ho do plastových fliaš. Je to potom pri návale uhoriek rýchlejšie. Vydrží mi niekedy (ak naň zabudnem) v komore aj do budúcej sezóny, kedy ho tam objavím a absolútne nič mu nie je. Občas ho precedím v zime do kapustových šalátov a je to super.
Monika
ODPOVEDAŤnahlásiť
Radmila P. (ralanka) ID 25085 (17.7.2009, 19:36)
bibi presne klasika je klasika ja ho tiež takto robím po starej mame a mame a nášmu susedovi chutili len tie moje a nie jeho manželky ;-) sú akurát a báječne chrumkavé (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lenka N. (zelva) ID 963 (24.9.2008, 13:31)
ja robím taký istý nálev, mám ho od mamy a je naozaj ten najlepší. Ochutnala som už niekoľko spôsov nálevov, ale ten nám chutí najviac.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu