Bibiána H. (Bibi36) ID 60221 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 21 návštěvníkov)
Vynikajúce sladkokyslé uhorky (ako ich robím ja).
[ recept č. 7512 zo dňa 24.9.2008 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
Nálev : ** 2 litre vody * 1 nakladač * 0,5 l octu * 0,5 kg cukru **
POSTUP PRÍPRAVY
Nálev si pripravím obvyklým spôsobom. Dám variť vodu, po zovretí pridám cukor , ocot, nakladač a odstavím z plynu. Zalejem už naplnené fľaše uhorkami. Samozrejme môžme pridať mrkvičku porezanú na kolieska, cibuľu, cesnak a kôpor. Zatvorím a sterilizujem. Sú veľmi chutné. Aspoň podľa mojich detí. Iné ani nechcú. A to ich robím až do 100 fliaš každý rok. |
 | Elena V. (kasper13) ID 40076 (21.7.2018, 15:34) |
Našla som tento tvoj recept tak tento rok zatial idem podla neho,len ma trocha zneistil muž,že 0,5kg cukru je vela,že to bude strašne sladké? Bibi Ja mam rada také sladkokyslé nie také kyslé tak preto som si z množstva receptou vybrala tento tvoj, dufam teda,ze budú vyborne??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Julia T. (julina25) ID 38343, mimibazar.sk/julina25 (29.7.2018, 22:54) |
Ja tento recept zavaram už asi štvrtý rok aj tento rok idem zase, recept nesklamal, uhorky sú výborné, môžem len odporučiť |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Monika J. (ma3ch) ID 101714 (7.8.2009, 10:55) |
Bibi, robím to skoro podobne a sú super. Ja ale zaváram vo veľkom, takže robím nálev 3,5 litra vody, 2 nakladače, 1 lyžička soli, 1 lyžička 4-farebného korenia, 1-2 bobkové listy, 1kg cukru, 1 l octu. Nálev netreba ani variť, stačí rozmiešať, aby sa rozpustil cukor a potom doliať ocot. A prečo dávam soľ a koreniny? Pamätáš si, že kedysi v nakladači bývali aj klinčeky a korenie? Teraz tam už nie je skoro nič a takto sú tie uhorky lepšie. Robím vždy z dvoch dávok a nalievam ho do plastových fliaš. Je to potom pri návale uhoriek rýchlejšie. Vydrží mi niekedy (ak naň zabudnem) v komore aj do budúcej sezóny, kedy ho tam objavím a absolútne nič mu nie je. Občas ho precedím v zime do kapustových šalátov a je to super. Monika |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Radmila P. (ralanka) ID 25085 (17.7.2009, 19:36) |
bibi presne klasika je klasika ja ho tiež takto robím po starej mame a mame a nášmu susedovi chutili len tie moje a nie jeho manželky sú akurát a báječne chrumkavé  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lenka N. (zelva) ID 963 (24.9.2008, 13:31) |
ja robím taký istý nálev, mám ho od mamy a je naozaj ten najlepší. Ochutnala som už niekoľko spôsov nálevov, ale ten nám chutí najviac. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |