Katarína P. (Catrina) ID 9486 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)
PLNENÉ ZEMIAKY MASOM
[ recept č. 7846 zo dňa 11.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
bravč.pliecko alebo stehno-cca 600g,šampiony/čerstvé alebo konzervované/,stredne veľké zemiaky- počet kusov podľa potreby,slanina,cibuľa,šľahačková smotana,soľ.
POSTUP PRÍPRAVY
Milé dámy, ponúkam vám strašne dobrý recept,myslím,že ani nie náročný na prípravu,len potrebujete k tomu jednu vecičku,bez ktorej nemôžete začať:-)Je to kovová tyčka so špirálkou na dlabanie zemiačikov,pozrite foto v obrázkovom postupe:-)))Myslím,že zoženiete v domácich potrebách...ale treba asi hľadať.... Postup prípravy nech sa páči v obrázkovom postupe:o) Tak poďme na to:-)))))
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1.Veľmi dôležitá vecička,bez ktorej nemôžete začať:-))))Kovová tyčka na vydlabanie zemiačikov...Dostať kúpiť len vo vychytených domácich potrebách:o))))
Keď máte toto čudo,môžte hravo začať!!!! |
![]() |
2.Ošúpeme a umyjeme zemiačiky,počet kusov závisí od vás-podľa potreby a apetítu vašej rodiny:-))Doporučujem stredne veľké zemiaky,tie sa najlepšie dlabú.... |
![]() |
3. Pomelieme mäsko/originál by malo byť pomleté/,ja režem na malé kúsky....a posolíme.... |
![]() |
4. Pripravíme si všetky ingrediencie: cibuľu,šampiony/ja používam čerstvé,ale môžu byť aj v konzerve/, kúsok slaninky....Všetko nakrájame na malé kúsky..... |
![]() |
5. ....a dáme na trocha oleja všetko pražiť na panvicu....smažíme asi 10 minút..... |
![]() |
6. Po upražení,vystelieme týmto pekáč....na ktorý pôjdu neskôr poukladať plnené zemiaky.... |
![]() |
7. No a teraz príde na rad dlabanie zemiačikov s kovovou tyčkou...je to veľmi jednoduché...zo zemiakov vypadávajú špirálky,ktoré budeme tiež zapekať.... |
![]() |
8. Takto vyzerajú zemiaky po vydlabaní....začneme posolené mäsko do nich vtláčať.. |
![]() |
9. Naplnené zemiaky aj so špirálkami poukladáme do pekáča na vysmaženú zmes....mne ostalo mäso,tak som ho naukladala navrch.... |
![]() |
10. Nalejeme na to asi deci vody,zakryjeme alobalom..... |
![]() |
11....a dáme piecť vo vyhriatej rúry....ja pečiem na najvyššej teplote....cca 30-40 minút.... |
![]() |
12. NAJDOLEŽITEJŠÍ BOD!!!! Vypiť si studenú kávu:-)))))) |
![]() |
13. Po zhruba 30-40 minútach,pekáč vyberieme a dolejeme šľahačkovú smotanu....ja vylievam trocha šťavy,ktorá je v pekáči a potom nalejem šľahačkovú smotanu....dopekáme asi 30 minút pod alobalom a potom ho odkryjeme a necháme piecť asi 10 minút,aby sa zvrchu zemiačiky upiekli do zlatista:-)))
Mne vždy vybublá smotana do rúry,takže dymu na celé mesto,takže BACHA na to:-))))Odporúčam na menšej teplote!!! |
![]() |
14. A HOTOVO!!!!
My papáme s tatarskou omäčkou a moje baby s kečupom/bez kečupu ani na krok!!!/:-)))
DOBRÚ CHUŤ DIEVČATÁ!!!!! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Eva B. (evikuk) ID 136451 (25.3.2011, 11:09) |
Výborný recept, chutí celej rodine. Tú vecičku na zemiaky mi daroval kolega a tiež ju kúpil na trhu, ale už veľmi dávno. Dík za recept!!!!!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (6.2.2010, 9:28) |
drahe zienky,ja som tu vecicku na bandurky kupila na trhu ked este chodili rusi a uktajinci,ked pamatate,mali na svojich autach ladach deky a rozne cacky. Vtedy som to kupila,este som chodila do ZS. No kupila som to mame na MDZ a aj koli tomu,aby nam to vydlabavala a piekla ako hranolky bolo to takepekneeeeeeeeeeeee. A plnene zemiaky vydlabam malym nozom. Vznikne mi vanicka-lodicka ako ked vytisnete pomaranc. Drzim prstiky vsetkym,ktore ju zhanaju  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Kristína K. (kalakajka) ID 15461 (4.3.2009, 11:31) |
Naozaj skvelý recept .Ja tu vecičku nemám ,(ale zoženiem),tak som to dlabala škrabkou na zeleninu.Vyšli také valčeky.Nevyzeralo to tak super,ale chutilo skveleeeeeeee...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
lubica s. (marnaty) ID 53484 (8.2.2009, 10:48) |
Robila som, len potvrdím, že je to fantasticé, veľmi dobré. Tu vecičku na zemiaky mám už dávno a aj som na to pozabudla. Dakujem za receptík. veľmi chutilo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarina K. (katarina218) ID 25412 (16.11.2008, 13:19) |
tak tento recept nma chybu, bol fantasticky v sobotu som si kupila tu vecicku na zemiaky a dnes som ju varila. Ja som sice masko urobila ako klobaskove ale bolo to suprove. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (10.1.2009, 16:40) |
Katka, prosím ťa kde si zohnala tú vecičku na zemiaky neviem to zohnať a všade na mňa pozerajú, že čo od nich chcem Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | lubica s. (marnaty) ID 53484 (8.2.2009, 10:52) |
Ivetka, predáva sa to aj v obchodíkoch s kuchynskými potrebami, nemal by to byť problém, lebo je to myslím SK výrobca. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (8.2.2009, 12:32) |
Ľubka, práveže v obchodoch to nikde nie je a ešte na mňa predavačky pozerali že čo to vlastne od nich chcem o takom že ešte nikdy nepočuli ale budem hľahať dalej  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Katarína P. (Catrina) ID 9486, mimibazar.sk/catrina (23.1.2009, 17:01) |
Ivetka,aj ja som to kúpila na jarmoku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Katarina K. (katarina218) ID 25412 (10.1.2009, 17:43) |
Ivetka kupila som to na jarmoku, aj ja som to všelikade zhanala, ale bola som si ista ze na jarmoku to urcite u remeselmikov kupim. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Katarína P. (Catrina) ID 9486, mimibazar.sk/catrina (3.12.2008, 21:40) |
Kati,tak som rada že chutilo a mäsko mohlobyť super aj klobáskové  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |