Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Filety plnené pomarančom + ryžový pomarančový šalát
[ recept č. 787 zo dňa 2.1.2007 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
ŠALÁT: vrecko sáčkovej ryže * trocha olivového oleja * soľ * 2 pomaranče * kyslá smotana * citrónová šťava * ak chcete, aj sparené hrozienka * lyžica medu - nemusí byť * FILETY: rybie filetky * soľ * hladká múka * korenie na ryby * citrón * olivový olej * pár plátkov pomaranča * VERCAJCH: špáradlá
POSTUP PRÍPRAVY
Medzi sviatkami som robila aj toto v našej zemepisnej šírke netradičné vianočné jedlo, ale kombinácia ryže, rýb a ovocia nám naozaj sekla. Recept som "čmajzla" z jedného zahraničného časopisu, trocha som sa ho pravdupovediac obávala, ale nakoľko sme doma ochutnávači všetkého možného, tak som sa do neho pustila. Z vlastnej skúsenosti odporúčam sladké pomaranče zbavené bielej dužiny, ktorá býva dosť horká a do mäkka uvarenú ryžu.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
1. Rozmrazené filety zbavte prebytočnej vody, rozložte si ich na tácku a na jednu stranu dajte tenký plátok pomaranča. |
![]() |
2. Oba konce spevnite špáratkom. |
![]() |
3. Osoľte morskou soľou. |
![]() |
3. ... a pofŕkajte citrónom. |
![]() |
4. Plnené filetky obaľte v hladkej múke zmiešanej s korením na ryby a vysmažte na olivovom oleji. K týmto rybkám sa výborne hodí ryžový šalát s pomarančami, tu je recept: |
![]() |
5. Uvarený sáčok ryže polejte trocha olivovým olejom a nechajte vychladnúť. Ryža by mala byť sypká, kyprá, mäkká a nemala by sa lepiť. |
![]() |
6. Na ryžu postrúhajte umytú pomarančovú kôru, |
![]() |
7. pokrájajte 2-3 pomaranče, |
![]() |
8. Zmiešajte ryžu s kôrou, pomarančami, kyslou smotanou a ochuťte. |
![]() |
9. .... osoľte morskou soľou .... |
![]() |
10. ... ocitrónujte..... |
![]() |
11. ... a ja som pridala aj lyžicu medu - pomaranče boli trocha kyslasté, tak som ich zjemnila medom. Nechala som ho odstáť asi hodinku pri izbovej teplote a potom sa celý SÁM zjedol :-)) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |