Monika D. (monicka888) ID 268678 (8.10.2013, 17:52) |
javascript m(´ ´) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Barbora B. (buenko) ID 204486 (3.10.2013, 15:59) |
Keď chcem zavárať v rúre, na koľko stupňov a aký čas odporúčate? Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (9.10.2012, 17:08) |
zajtra idem na to...chcela by som si takto spraviť cca 25 sklíčok...mám čo robiť no potešila som sa, že ich netreba šúpať- a toho som sa najviac obávala , naši majú veľa jabĺčok a nemajú ich ako a kde dobre uskladniť, tak idem skúsiť takýto spôsob- potom kompótik a detskú výživu, aby sme spotrebovali čo najviac a potom v zime bude bruško plné dobrôt  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
anna m. (zena77) ID 137555 (7.9.2012, 8:14) |
Janka moc ďakujem - včera som to už vyskúšala - prvá dávka 7 pohárov nakoľko máme dosť vodové jablká šťavu som "vystískala" a decká potom mali 100% džús tak sa vytešujem a dnes skúsim zasa lekvár DDDDDDDD  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana V. (rusalka9) ID 9329, mimibazar.sk/rusalka9 (28.8.2012, 8:58) |
Janka vcera som zavarila 6 poharov,aspon som naplno vyuzila svoj robot,bolo to hotove sup sup ale nevedela som ci tu stavu z jablk ktora sa tvorila pri vytlacani toho vzduchu vylievat alebo nechat tak,tak som z jedneho pohara vytlacila a z ostatnych len co islo na povrch,tak neviem,lebo moja mama ma strasila ze jej to stale skyslo tak to prestala robit,tak dufam ze moje preziju :D |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (28.8.2012, 15:40) |
Adrianka, teší ma, že si skúšala môj receptík. Ja som prebytočnú šťavu lyžicou dávala preč a len na vrchu som nechala trošku šťavy. Potom vysterilizujem. Mamine odkáž, že pokiaľ viečko správne chytí, nemá sa čo pokaziť. Ja tak zaváram aj polovičky sliviek a v zime je to to super na slivkový osúch.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Bozena M. (bombiska) ID 79911 (11.1.2012, 16:27) |
Presne takto robím na zimu jablká aj ja ....a celú zimu máme na štrúdlu a iné jablkáče  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (16.1.2012, 8:17) |
Boženka ďakujem za komentárik  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (16.1.2012, 8:16) |
Alenka ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (28.9.2009, 10:50) |
Neodporúčam používať nahnité jablká tak, že vykrojíte nahnilú časť. Aj keď to nevidieť, jablko je už celé napadnuté spórmi. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (28.9.2009, 14:02) |
Andulka, ja napadnuté jabĺčko ihneď zahadzujem. Pleseň je v celom jabĺčku. TDík za komentárik.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alzbeta Ž. (alzbetkaz) ID 22022, mimibazar.sk/alzbetkaz (28.9.2009, 10:26) |
juj tak idem nato mám 2 tašky jablk super recept, že bez cukru konečne niečo inteligentné neviete zhruba ako dlho to vydrží? ešte otázočka. Kolko vody do hrnca, aspoň do pol flašiek alebo viac? nemám teplomer tak nechám zovreť a hned vypnem? a hotovo? Ďakujem Nemáte recept zdravý aj na marhule, slivky a tak? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (28.9.2009, 13:55) |
Alžbetka, vyskúšaj, je to naozaj bez cukru. Ja dávam do hrnca vodu až po okraj viečka, aby dobre chytilo. Vydrží to celú zimu, mám ušetrené aj z minulej sezóny a sú v pohodičke.V zime oceníš.Uvidíš. Čo sa týka iného ovocia, bežne robievam bez cukru slivky.Vykôstkované ich kladiem pekne na seba vypuklou stranou hore. Do pohára sa ich veľa zmestí. Zaviečkujem a sterilizujem. V zime sú úžasné. Používam na kysnutý koláč -slivkový osúch. Ocukrujem, posypem škoricou. Mňam. Koláčik je ako z čerstvých.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (29.9.2009, 20:03) |
Alžbetka, iba vykôstkované ovocie. Šťavu si pustí ovocie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana Ď. (zuzkazBA) ID 81932, mimibazar.sk/zuzkazba (17.9.2009, 12:52) |
Ahojky, prosím ťa a to bez nejakého nálevu alebo cukru???? len samotné nastrúhané jablčka??? ešte som nikdy nezávarala tak preto tolko otázok Dík Zuzana |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (17.9.2009, 13:12) |
Zuzi, presne tak.Bez cukru a bez nálevu.Natlačiť do pohára, zaviečkovať a sterilizovať. Tento rok som tak robila aj hrušky. V zime je to ako poklad.Polotovar do koláčov, na žemlovku a pod. Smelo do toho.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Dagmar K. (dadakan) ID 227271 (25.8.2012, 9:22) |
Jani, čítam, že aj hrušky. Mám prisľúbený prísun hrušiek od mojej sestričky. Napíš, prosím ako na to! Tiež som neverila, že bez vody a cukru sa dá zavárať, tak som dala pre moje uspokojenie do 7 dl pohárov 1 polievk.lyžicu vody. Naozaj ju tam netreba, bo jablká si pustia šťavu. Napíš, prosím ako si postupovala pri hruškách. Vopred ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela K. (Kubaláčka) ID 54261 (25.8.2009, 12:46) |
ahojky robila som podla tvojho receptu hrušky ako si mi poradila velice super napad  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (29.8.2009, 21:30) |
Gabika, teším sa. Uvidíš, ako sa Ti v zime zídu na koláčik, alebo aj žemlovku.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Elena Š. (*ela*) ID 4972 (13.10.2008, 14:28) |
Aj ja zaváram strúhané jabĺčka bez cukru a so šupkou. Vydržia ozaj dlho, aj pár rokov. Ak máte obavy zo šupky, nemajte, po nastrúhaní sa šupka "stratí". V šupke a pod ňou je najviac vitamínov. To nešúpanie má nesporne ešte jednu výhodu, ušetríte čas. Tú časť jablka, ktorá je poškodená (pozor, nie zhnitá!), vykrojím. Jani, výborný recept na spracovanie úrody. Aj ja sa už teším ako budem v zime vyťahovať pripravené poháre.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (13.10.2008, 12:35) |
Jablká sa veľmi dobre strúhajú aby boli bez bez šupky tak, že ich rozkrojíte na štvrtky, vyberiete jadrovník, dáte si šupkou smerom k dlani. a začnete strúhať rozrezanou plochou.Šupka Vám zostane takmer celá ako odpad. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dagmar K. (dadakan) ID 227271 (25.8.2012, 9:26) |
Možno niektorej z vás poradím. Jablká strúham aj so šupkou na kuchynskom robote na veľké slížiky, stačí vybrať jadovník. Šup šup a je hotovo. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (13.10.2008, 14:27) |
takto jabĺčka aj ja strúham je to super netreba sa zdržovať šúpaním jabĺk a potom strúhaním  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Elena V. (Helusska) ID 50090 (13.10.2008, 11:05) |
Čítala som všetky komentáre. Myslím si však, že jablká na výživu a taktiež strúhané jablká sa používajú poškodené, preto tá šupka nie je dobrá. Ja dávam jablká iba horšie a preto šupku bielim dole. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (13.10.2008, 16:12) |
no jasne,to da rozum,ze ked je jablko poskedene,ze sa olupe.Inak by to cele zacalo kvasit. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (13.10.2008, 9:48) |
šupky tam nevadia.moja babka to uz takto robi roky rokuce,mame ich stale v zime po ruke.Do kolacov vyborne.Snad len pocukrovat a hotovo.A teraz dokonca robila so skoricou a cukrom,tak az mi to posle,vyskusam.Ale uz teraz viem ,ze budu dobre.Ozaj a tie zavarene jablka vydzia dlho,dlho. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 (12.10.2008, 20:17) |
S tým mrazákom je to výborná vec. Ja tam tiež dávam nastrúhané jablká, tento rok som tam dala aj marhule na štvrťky. Dnes som ich dala na koláč a boli výborné, ako z čerstvých . Aj šťava z jabĺk je vynikajúca, tiež nás v mrazničke počká až do Vianoc.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (14.10.2008, 15:56) |
Gabika, ty mrazíš jablkovú šťavu? To som ešte nepočula Ako to potom používaš? Pijete to ako džusík? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Gabriela K. (gabikaKa) ID 58190 (23.10.2008, 13:22) |
Jani, prepáč, ale nebola som dlho na nete. Ja každý rok na jeseň odšťavujem jablká, ktoré sa musia skôr skonzumovať alebo sú padané, poškodené. Zaberie to dosť času , ale za ten výsledok to rozhodne stojí. Hotovú šťavu nalejem do plastových fliaš a dám zamraziť. Je to fantastické pitie . Vždy tajne dúfam, že vydrží aspoň do Vianoc, väčšinou však zmizne veľmi skoro. Vyskúšaj, napíš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (12.10.2008, 19:45) |
práve som dosterilizovala 4 sedmičky, babrala som sa s tým možno aj viac ako tri hodiny , nedeľa v keli , kuchyňa sa celá lepí a ešte z ďaleka som nespracovala všetky jablká, ale ďalšie vyskúšam nelúpať, len dúfam, že sa mi neskazia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (14.10.2008, 14:13) |
Evka, to mi je ľúto, že si s tým zabrala toľko času. Keď nebudeš šúpať, pôjde to rýchlejšie. Nám to doma ide od ruky. Manžel mi pri zaváraní pomáha a nastrúha to za nás elektrický robot. Moje gélové nechty by ručné strúhanie nevydržali. V sobotu sme zavarili 19 fliaš sedmičiek.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia H. (Luc2) ID 5741, mimibazar.sk/luc2 (12.10.2008, 19:50) |
Evka, skús nastrúhať a šupnúť do mrazáku. AJ my tak robíme a sú super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (12.10.2008, 20:10) |
Lucka, takto som to robieval doteraz, ale tie rozmrazené jablká sú také iné a ja sa pamätám, že moja maka ich sterilizovala, s tým rozdielom, že jej sa nikdy neskazili, mne raz sterilizovné všetky a potom som začala dávať do mrazničky, teraz , ale chcem skúsiť zavariť a keď ma prejde trpezlivosť zbytok skončí v mrazáku mám plný balkon jablk a vobec z nich neududlo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (12.10.2008, 19:21) |
super nápad už viem čo s jabĺčkami díky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (13.10.2008, 15:37) |
Ivetka, teším sa, že som Ťa inšpirovala.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | fghztgv h. (babka46) ID 40960 (12.10.2008, 19:09) |
ahoj popka, mam tiez viac jablcok...a idem ich zavarit... ale netreba tam dat nejaky cukrovy nalev? vies, aby sa nepokazili a neboli suche..nemam teplomer, stací ak mi bude voda vriet v hrnci 10 minut? paaa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Jana S. (Popka) ID 40159 (13.10.2008, 8:16) |
Ahoj! Netreba dávať žiadny cukor. Suché nebudú, to sa neboj, pustia si šťavičku. Stačí, ak budú vrieť 10 min. a nechaj ich potom do rána v hrnci vychladnúť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | fghztgv h. (babka46) ID 40960 (13.10.2008, 9:21) |
ok, dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana S. (Popka) ID 40159 (12.10.2008, 18:07) |
V zime postupne vyťahujeme zo špajze a používame na koláčiky, ako je napríklad môj HRUŠKOVO- JABLKOVÝ KOLÁČ S BISKVITOM http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5081&user=40159 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |