Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Zemiakova pita
[ recept č. 8173 zo dňa 23.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Je to juhoslaovansky recept origoš sa vola Pita od krompira-krompirača.
Potrebujeme štrudlove cesto,lebo u nas neni dostat to origoš, 1kg zemiakov, 2 vajcia, vegeta, sol,poper, olej,kysla smotana, jogurt biely slany
POSTUP PRÍPRAVY
Vid ....****
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
surove zemiaky nastruhame na hrubšie, pridame vajcia korenie a premiešame |
|
taketo potrebujeme listy-cesta |
|
každy naolejujeme,spravne by sa malo ohriatym olejom,ale ja davam normalny z flaše |
|
takto navrstvime na listy,možte aj viac ja som mala pat listov v baličku,ale zemiaky neboli eno-nuno,tak som dala menej,ale na posledne dve viac,treba si od oka určit asi kolko dame na jeden list,lebo kolko listov tolko plnky |
|
rolujeme |
|
naolejujeme aj pekač |
|
pokladieme na pekač,hore naolejujeme len tak akurat, aby nebola priliš mastna |
|
po upečeni natrieme kyslou smotanou alebo jogurtom,pokryjeme alobalom,aby sa uparila aby zmekl a potom rezeme na kusky,o je uz len pol pekača,moji papklai na obed,kym som prišla z robotky 2 popapali polku:) |
|
je vynikajuca a pečieme 1hodku na 180st aj kus menej preba aby sa piekla a nie zhorela zhorela z zhora ja pečiem 1hod na 180' 160' my si na vrch dame ešte jogurt al kyslu smotanku,papame samu a možte podavat k masku ved su to banduročky a cesto:) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
| Martina P. (bambudža) ID 11372, mimibazar.sk/bambudza (7.11.2009, 21:52) |
.... jáááj prebúdza to moje chuťové bunky o chvíľku mi začnú slinky tiecť hneď by som sa zakusla do jedného . |
ODPOVEDAŤ |
| | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (14.11.2009, 18:46) |
tak ako urobila si? |
ODPOVEDAŤ |
| | | Martina P. (bambudža) ID 11372, mimibazar.sk/bambudza (10.1.2010, 22:36) |
Marianka skúšala som no fantastikuš isto to ešte spravím len keď si spomeniem hneď sa mi slinky zbiehajú |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (14.1.2010, 16:39) |
dakujem krasneeeeeee som velmi rada,že chutilo my sme vcera mali po dlhsom case,tak nam chutilo ja pitu robim aj z tekvice je vyborna na sladko alebo na slano |
ODPOVEDAŤ |
| Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (24.10.2008, 21:46) |
hmmm vyzera lahodne |
ODPOVEDAŤ |
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (24.10.2008, 19:27) |
Už sa teším. |
ODPOVEDAŤ |
| | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (25.10.2008, 16:53) |
uz je tam ako BUREK pa a par videii aby bola lepšia predstava ako sa to cesto robi atd papapapapa |
ODPOVEDAŤ |
| | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (24.10.2008, 19:55) |
Len ho preložim a hodim ho tu ok lebo ja ho kupujem viac mi chuti,nie som majster na to a nie je drahy,ale ak chces lahšiu variantu tak mam vreceptoch syrnicu a to je podobne ako burek len ma to iny tvar tak idem na to pa |
ODPOVEDAŤ |
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (23.10.2008, 20:06) |
Marianka, výborný recept, a takto náhodou recept na burek syrový nevieš? Tiež veľká a vynikajúca špecialita. |
ODPOVEDAŤ |
| | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (23.10.2008, 20:12) |
Hmmmm viem aj na masovy,jablkovy to su fajnovky čo????Pridam??? |
ODPOVEDAŤ |
| lucia Ď. (lucka001) ID 4368 (23.10.2008, 18:44) |
marianka, tvoje recepty vyzerajú skvele... tento určite vyskúšam |
ODPOVEDAŤ |
| | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (23.10.2008, 19:17) |
Dakujem za velmi pekny komentar snažim sa vložit aj juhoslovanske,lebo su zaujimave pre mna a ine ako u nas budem rada akskusis papapapapa |
ODPOVEDAŤ |
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (23.10.2008, 18:17) |
Zemiaky idú do plnky surové? Vyzerá super. |
ODPOVEDAŤ |
| | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (23.10.2008, 18:28) |
ano surove sa nastruhaju na hrubšie a v rure sa uvaria či upeču či čo sa snmi stane |
ODPOVEDAŤ |