Marianna S. (Marijanna) ID 49716 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
BUREK
[ recept č. 8202 zo dňa 24.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 0.5kg muky polohrubej a z toho 200gr hladkej, hladkej može byt aj viac alebo cele pol kilo,voda, olej *****PLNKA MASOVA:0.5kg až kilo mleteho hov.mas, 2 cibule, vegeta, poper..PLNKA SYROVA: =0.5kg tvarohu, 2 vajcia, 2velke lyžice kyslej smotany, sol-PLNKA JABLKOVA: nastruhane jabka, cuker, škoricaPLNKA POROVA: por na kolečka popraženy na rychlovku
POSTUP PRÍPRAVY
Muku zmiešame s vodou, vody dame tolko,aby vzniklo makke cesto ako na chlebik,vytvorime z neho 3 bochniky,alebo menšie aj 5). To yvtvorime z vymieseneho cesta. Bochničky naolejujeme a nechame 30min postat. Potom si dame na stol obrus na ktory dame bochnik, ktory rozvalkame skoro do priesvitna,potom ho hrbtom ruky natahuje,až kym nepukne. Naolejujeme každy vytiahnuty list cesta. Navrstvime plnku a pomocou obrusa stočime ako štrudel. Dame do okruhleho naolejovaneho pekača.Bud vytvorime taky burek,že každy 'štrudel' dame naokolo začneme zvonka skončime z vnutra,alebo si urobime z každeho po 1 burek a to tak,že urobime slimaky. Dame na plech naolejujeme a pečieme v dobre vyhriatej rure na max asi 25min.Po upečei ho trošku zalejeme vodou zmiešanou s olejom,ale len tak akurat aby zmeklo zvrhu cesto,ktore sa osuši pri pečeni a dame ešte na max5min spat do rury.. My ho po upečeni natrieme kyslou smotanou a zakryjeme pekač alobalom, tak sa zapari pod tym a zmakkne.PLNKA MASOVA: maso, nakrajanu cibulu,veget a poper zmiešame a SUROVU davame na cesto pri pečeni sa uvari,upečie....PLNKA SYROVA:všetky suroiny zmiešat a ochutnat,aby to bolo slane a navrstvimena list cestaPLNKA JABLKOVA:nastruhame jabka,pocukrime, škoricu pridame a vytisneme štavu a dame na list cesta rolujeme.Dole do komentarov dam link na foto ako to jedna žienka nafotila,ako robi to cesto ok a oni domaci burek volaju aj pita, lebo že vraj original je len masny burek ostatne bureky su pity:) PS: foto prevzata, lebo ja ho nikdy neurobim taky pekny tak ho robim na plech ako kolač ako masovu pitu vid recept sorry:)) |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (17.1.2014, 20:23) |
|
ODPOVEDAŤ |
Miroslava M. (muriel21) ID 258276 (7.1.2014, 15:51) |
PRAVY BUREK SA NIKDY NEROBI Z POLOHRUBEJ MUKY.... LEN Z HLADKEJ !!!!!!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Eleonóra K. (deniseee) ID 1443, mimibazar.sk/deniseee (25.10.2008, 16:23) |
Babyyyy, ja tak luuuuubim burek, ze no oblizujem sa az za usami, toto urcite vyskusam . Inak, toto cesto origos na burek ci na pod. veci je obcas dostat kupit aj v madarsku |
ODPOVEDAŤ |
jarmilocka j. (jarmilocka) ID 43161 (25.10.2008, 11:43) |
no draha, ja viem burek len z listkoveho cesta tzv. kore za pitu, a tu mas aj recept na cesto....Pekne |
ODPOVEDAŤ |
| | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (25.10.2008, 12:51) |
vidiš kto hlada najde kore sa u nas na Sk kupit nedaju,tak kto chce origoš nech hnetie a kto nie nech kupi štrudlove cesto v Kauflande |
ODPOVEDAŤ |
| | Oľga T. (olca) ID 7662, mimibazar.sk/olca (24.10.2008, 20:35) |
Dobrý večer, nerozumiem tomu množstvu múky: 500g polohrubej, z toho 200g hladkej - znamená to, že 300polo a 200hladkej? A ešte mám otázku, či tých 5kg tvarohu nie je preklep. Inak máme burek radi, tak by som rada vyskúšala. Ďakujem za odpoveď |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (24.10.2008, 20:52) |
tak je t.j 300gr polohrubej a 200gr hladkej ale može byt aj viac hladkej len tej polohrubej je max 300gr. A preklep je diiiiiiiiiikk |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Oľga T. (olca) ID 7662, mimibazar.sk/olca (24.10.2008, 21:03) |
Vďaka, vyskúšame |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (24.10.2008, 21:11) |
skus mrknut moj recept na syrnicu,alebo pita od masa,alebo zemiakova pita je to podobne ako burek a vyyyyyyyyyyybornnnnnnnnnneeeeeeeee ako burek |
ODPOVEDAŤ |