. .. .. .. .. .. .
. .

Štrúdľa z pivového cesta - RECEPT 8396

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 9968 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)


Štrúdľa z pivového cesta


[ recept č. 8396 zo dňa  ]


Štrúdľa z pivového cesta


POTREBNÉ PRÍSADY

45 dkg hladkej múky špeciál, 2dcl 12°piva, 1palmarin, na plnku: 2kg jabĺk, kr.cukor, 40dkg maku

POSTUP PRÍPRAVY

Tento víkend bola u nas moja krstna mama, vďaka ktorej mám recept na rýchle rožkové pirôžky a robila nám túto famóznu štrúdľu, najlepšiu akú som zatiaľ ochutnala, z tých čo sa nemusí cesto ťahať, tak tu ju máme....

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

z muky, piva (musí mať 12°) a zmäknuteho margarinu urobime cesto, ktore musi 12 hodin odpocivat zakryte na linke, čiže je ho dobre urobit vecer a na druhy den piect, alebo opacne, podla toho kedy mate cas a chut piect:o)minimum oddychu je 5 hodin, ale samozrejme cim dlhsie, tym sa lepsie valka...to pivo tam po upeceni nie je citit a zabezpecuje mierne podkysnutie, preto ten dlhy cas na oddych.
mame teda casu dost na očistenie množstva jablk
pomelieme si mak
cesto rozdelíme na 4 časti
na tenko rozvaľkáme na dĺžku plechu tak, aby sa nám štrúdľa zmestila na plech, budú tam všetky štyri vedľa seba
dobre pokvapkáme buď olejom, alebo roztopeným maslom
najprv dáme na cesto časť pomletého maku, ktorý sme celý zmiešali s asi desiatimi lyžicami cukru a rozdelili na štyri časti, takže nám vychádza na každú štrúdľu 10dkg maku a 50dkg jabĺk, na jednu dáme najprv časť maku+jablka+ďalšia časť maku ( z tých prvých 10dkg)
och zabudla som....jablká treba postrúhať a nechať postáť a potom riadne vyžmýkať
navrstvené jabĺčka a zase pokropiť maslom
jablká posypeme škoricou a cukrom, môžme celé množstvo jabĺk najprv zmiešať s cukrom a škoricou a tiež od oka rozdeliť na štyri časti, zasypeme makom (z tých prvých 10dkg)a z troch strán ako vidíte zahnúť
štrúdľu zavinieme, potrieme maslom a dáme na plech
tu sú nachystané a potreté olejom/maslom, budú pekne zlatavé, keď ich natriete aj žĺtkom (tieto ale nie sú žĺtkom potreté)
po upečení ich ešte potrieme maslom, tým budú vláčne....čerstvé sú zvrchu chrumkavé, ale po dôkladnom vychladnutí zvláčnejú ( teplovzduška 150st.asi 40 min. potom zvýšiť teplotu na 180st.dopiesť a sledovať povrch)
toto si naložil ešte horúce môj mladší syn, ktorý raz dávnejšie vyhlásil že je koláčotarián a ešte z toho zjavne nevyrástol, aj keď je vyšší odomňa.....dnes ráno ma ubezpečil po mojej otázke, či mu z tej štrúdle tak neskoro večer nebolo zle, že nie práve naopak bolo mu móóc dobre:o)))
takto vyzerala ráno a bola vláčnejšia a mňam, samozrejme, že môže byť orechove-jablková alebo višňovo-maková.
k čajíčku, či kávičke-dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Zapekané cestoviny so slivkovým lekvárom a orechami | Štrúdľa z pivového cesta | Jednoduchý MAKOVNÍK >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (11.9.2015, 16:11)
(Y) (C)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (26.9.2020, 12:58)
(L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Helga M. (helma) ID 184874 (10.3.2013, 17:25)
Dnes som piekla a je fakt fantastická, ďakujem za receptík (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (7.11.2023, 9:25)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alexandra P. (alebat) ID 55021, mimibazar.sk/alebat (18.10.2009, 12:25)
Lucka práve som dopiekla túto skvelú štrúdlu (Y) (Y) (Y) trošku som sa obávala toho (B) ale všetko dobre dopadlo :-) cesto je chrumkavučké (zajic) výborné (clamp) . Dva kúsky som plnila makom a jablkami podľa tvojho receptu a do ostatných dvoch som dala mleté orechy, mandle, kúsky horkej čokolády a štipinku rumu ... (zajic) (zajic) (zajic) fantááázia.
Ideme na návštevu tak im zoberiem a verím že každému bude chutiť.
Opäť ďakujem za skvelý receptík. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (18.10.2009, 20:01)
Alexka moja zlatá [A] (F) (F) (F)veľmi sa teším Tvojmu komentáriku a že štrúdľa nesklamala (zajic)ďakujem aj za tip na tú druhú variantu, skúsim (zajic)mňam, orechy a rum...hmmm..... (zajic) (zajic) (zajic)rado sa stalo, ja ďakujem (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Denisa N. (Desynka) ID 58857, mimibazar.sk/desynka (15.10.2009, 10:45)
mňam,mňam,mňam |:o) |:o) |:o) dnes ráno mužíček protestoval,keď musel strúhať jablká.ja si už pochutnávam na mojej 1. štrúdle :-) a je (Y) a verím, že bude chutiť aj mojim chlapom.
ďakujem za recept a pridávam sa do skupiny koláčotariánov :-D
denisa
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.10.2009, 13:08)
Deniska, tak vitaj v klube ;-)som veľmi rada, že chutila a verím, že chutila aj chlapom (zajic)Ďakujem za milý komentárik (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
yveta m. (študentka) ID 90145 (13.7.2009, 9:06)
Luci, štrúdľu som piekla včera. Bola výborná (L). Všetci sme si dali ku kávičke.Kedže som nemala doma všetky suroviny, tak som som miesto 12 piva použila 10 a miesto palmarínu maslo, takže bola trošku drahšia, ale stálo to zato.Aj náš synátor, ktorý hoci čo nezie veľmi chválil a (zajic) na posedenie štyri kúsky. Odkazuje Ti, že bola fakt dobrá. Ďakujem za recept. Určite som ju nepiekla naposledy a skúsim aj iné varianty, aj keď neviem či prekonajú mak s jablkami. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (16.7.2009, 23:43)
Yvetka, ´dakujem za pekný komentárik a teším sa že tak chutila |:o) |:o) |:o) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Sláva S. (ssmolkova) ID 46286, mimibazar.sk/ssmolkova (10.11.2008, 9:07)
Super receptík (clamp) (Y). Iba občas pečiem, ale odkedy som objavila šikovné maminky s receptami na MMB, je to častejšie a častejšie. Tento recept som si pridala so obľúbených.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.11.2008, 11:16)
Slavi, tesim sa, ze sa ti receptiky pacia |:o)som zvedava, ci bude strudla chutit, pa (hello) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Anna S. (Anka S.) ID 63807 (9.11.2008, 16:28)
Je to naozaj dobrá štrúdľa, výborná je aj s makom a jablkami
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (10.11.2008, 11:16)
Anka dakujem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (5.11.2008, 18:07)
no takze strudla je hotova, len ja som to trooska poplietla, a cesto som dala z polovicnej davky, a plnku zo stvrtinovej (smich) ale cesto je krehucke, plnky sa mi zda aj tak dost...no som to ja za kucharku (H) ale raz ju urcite spravim original. Aj takto je ale super... (X)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (6.11.2008, 13:39)
(Y)sikovna si (Y)hlavne ze chutila (Y)Klaudinka, dakujem (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (4.11.2008, 19:36)
8o| teraz som si precitala ze cesto musi stat (6) tak si ho idem teda len zamiesit a zajtra sa bude piect-a co sa stane ked dam pivo 10 ? nemam 12 .....muz pije len 10 (child4)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.11.2008, 21:59)
Ahoj Klaudi, neviem ti povedat, co urobi desina, mam podobny recept na inu strudlu a aj to musi stat aspon tri hodiny, tusim na vsetky strudle je to tak *-)aj ten moj, ked si nahodou pivo da, tak len desinu a na toto sme museli kupit zvlast, mozno sa nic take nestane, len krstna mi prizvukovala, ze to musi byt dvanastka (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.11.2008, 20:02)
ahoj, táto štrúdľa vyzerá byť nebezpečne lakocinková, určite raz vyskúšam (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (4.11.2008, 16:01)
ja mám štrúdle veľmi rada, táto je super, ale teraz si dám na dlho pokoj :-$vyskúšaj, je mňam (hello) (hello) (hello) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (3.11.2008, 10:37)
Toto super cesto sa robieva ja u nás.Odporúčam je jednoduché a fantastické (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.11.2008, 14:50)
Janka ďakujem, ja som ju jedla veľmi veľakrát a konečne som videla ako sa aj robí (Y) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (3.11.2008, 10:30)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (C) (C) (C) (hello) (hello) (hello) (wash)dost uz bolo dobrotok este kus a budem mat 100kg ;-) ;-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.11.2008, 14:49)
veru, ja veľmi ťažko odolávam tunajším dobrotkám, asi si dám do vianoc zákaz MMB :-D (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Alžbeta Š. (betyna8) ID 43155, mimibazar.sk/betyna8 (3.11.2008, 10:16)
Moja mamina robieva tiež takúto štrúdľu,z toho pivového cesta sa dajú urobiť aj iné dobrotky, šatôčky,slané tyčínky,pagáčiky.... (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.11.2008, 14:47)
Fíha, to som nevedela (Y)tak to je super, určite vyskúšam aj šatôčky |:o)ďakujem za tip (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Klaudia R. (kladika) ID 65067 (2.11.2008, 22:11)
(L)famozne to vyzera cez tyzden upeciem a dam vediet....mnaaaam (&)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lucia H. (gupka) ID 9968 (3.11.2008, 14:46)
teším sa, dufam, že bude chutiť tak ako nám (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu