Jana P. (kojban) ID 22009 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Benátske rezne
[ recept č. 8553 zo dňa 9.11.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
400 g brav. mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 40 g oleja, 40 g hladkej múky, mäsový vývar, 1 dl bieleho vína, 2 PL kečupu, zelená petržlenová vňať.
POSTUP PRÍPRAVY
Mäso pokrájame na rezne ktoré naklepeme, osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Cibuľu pokrájame na drobno, speníme na oleji, pridáme mäso a opražíme z obidvoch strán. Potom zaprášime múkou, opražíme, podlejeme mäsovým vývarom a vínom, prikryjeme a udusíme do mäkka. Keď je mäso mäkké, pridáme kečup a zohrejeme. Nakoniec ochutíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou na drobno. Podávame s uvarenými cestovinami alebo ryžou. S ryžou sme to ešte nejedli, ale s cestovinami to je super..
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Pripravíme si ingrediencie |
![]() |
Mäso nakrájame na rezne. |
![]() |
Naklepeme, osolíme a okoreníme. |
![]() |
Na oleji speníme cibuľu do sklovita. |
![]() |
Na cibuľku dáme naklepané, osolené a okorenené rezne. |
![]() |
Opečieme z obidvoch strán. |
![]() |
Dobre zaprášime múkou. |
![]() |
Podlejeme vývarom. |
![]() |
Pridáme aj víno a dusíme do mäkka. |
![]() |
Ak je mäso mäkké pridáme kečup a zohrejeme. |
![]() |
Nakoniec ochutíme posekanou petržlenovou vňaťou. |
![]() |
A toto je výsledok. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |