
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Andrea B. (Andy.pauli) ID 55071 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Sýty kurací hrniec s tekvicou ....[ recept č. 9311 zo dňa 10.12.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg kuracích stehien , 900 g tekvice , 1 PL olivového oleja , 1 stredne veľkú cibuľu , 4 strúčiky cesnaku , 200 ml bieleho vína , 2 PL paradajkového pretlaku , 2 bobkové listy , 1/2 KL rozmrveného sušeného tymianu , 1 konzervu (asi 460 g) veľkej bielej fazule , soľ , mleté čierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Vo veľkom ohňovzdornom hrnci rozohrejeme olej. Stehná umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Vložíme do hrnca a opekáme z oboch strán asi 6 minút dozlatista. Mäso vyberieme na tanier. Ošúpanú cibuľu a cesnak nahrubo posekáme. Pridáme do hrnca a na miernom ohni opekáme asi 3 minúty domäkka. Potom prilejeme víno a dobre premiešame. Pridáme paradajkový pretlak, bobkové listy, tymian a trochu soli. Vložíme kuracie stehná, necháme zovrieť a prikryjeme. Rúru rozohrejeme. Hrniec vložíme do rúry a pečieme 20 minút. Tekvicu prekrojíme, odstránime jadierka, olúpeme a dužinu pokrájame na väčšie kúsky. Fazuľu precedíme a necháme odkvapkať. Potom ju spolu s tekvicou pridáme k mäsu, prikryjeme a pečieme ďalších 20 až 30 minút, kým mäso aj tekvica nie sú úplne mäkké. Pred podávaním vyberieme bobkové listy. Servírujeme s čerstvým chlebom alebo chrumkavou bagetou. |
Kristína S. (KristyS) ID 21250, mimibazar.sk/kristys (11.12.2008, 11:42) |
Mnaaaaaaaaam, tento receptik poznam a mozem odporucit, je to fantasticky recept z kuracieho masa, vrelo odporucam! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |