. .. .. .. .. .. .
. .

Nebeske medove rezy - starodavny recept - RECEPT 9599

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

VIANOČNÉ CUKROVINKY

ID 47050 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 35 návštěvníkov)


Nebeske medove rezy - starodavny recept


[ recept č. 9599 zo dňa  ]


Nebeske medove rezy - starodavny recept


POTREBNÉ PRÍSADY

45 dkg hladkej muky 15dkg praskoveho cukru 3 PL medu 5 dkg masla 3 PL mlieka 1 vajce 1 KL sody PLNKA: 1 a 1/2 masla 1/2 litra mlieka 2 zlate klasy 3PL krystaloveho cukru * mlete orechy na posypanie, pripadne cokoladova poleva

POSTUP PRÍPRAVY

Tento recept je od mojej maminky, a ona ho ma este po mojej babicke. Je to neskutocne dobry zakusok, bez ktoreho si ja neviem predstavit Vianoce. Pripomina mi detstvo, domov, vsetko to krasne, co som prezila - je to taky moj liek na dusu :-)
Postup v obrazkoch.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Muku, praskovy cukor, med, maslo, mlieko, vajce a sodu spolu zmiesame na cesto.
Ak by sa nam to nedarilo zmiesit, pridame kvapku mlieka, nie vsak vela - cesto nema byt ani riedke, ani tuhe. Nechame chvilocku odpocivat. - cca 15 min.
Po tomto case si ho rozdelime na 5-6 rovnakych casti.
Kazdy kusok rovalkame a pomocou valceka prenesieme na dobre pomasteny plech. Pecieme na opacnej strane plechu - na chrbte. A este - pocas valkania poriadne cesto podsypame, aby sa nam neprilepilo na dosku. Prenesene cesto popichame vidlickou.
Upecene platy.
Pripravime si plnku - cukor upalime na karamel. Na hotovy karamel nalejeme cast mlieka, aby sa nam skaramelizovany cukor roztopil. Do druhej casti mlieka vmiesame zlaty klas a vlejeme ho do mlieka s rozpustenym skaramelizovanym cukrom. Uvarime hustu kasu. Vymiesame si maslo a vychladnutu kasu postupne vyslahame s maslom.
Plnku si rozdelime na rovnake diely tak, aby nam vyslo natriet aj navrchnejsi plat. Pekne a rovnomerne uhladime.
Vrch posypeme orechami, pripadne polejeme cokoladovu polevou. My vsak vzdy pouzivame orechy.
Naplnene platy mierne zatazime a nechame odpocivat do dalsieho dna. Potom obrezeme kraje a nakrajame na uhladne rezy. Z odrezkov mozeme spravit gulky, ale aj po tych sa urcite u vas, tak ako aj u nas, len tak zaprasi.
Na druhy den ...


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Suhajdy - velmi rychle | Nebeske medove rezy - starodavny recept | zemiakový závin >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Stanislava Š. (stanuš645) ID 194016 (24.8.2012, 16:19)
Dobrý deň, chcem sa spýtať, náhodou nie je potrebné dať do cesta viac masla, než iba 5 dkg? práve som totiž piekla tento koláčik, a musím sa priznať, mala som čo robiť, aby som pláty vyvaľkala. ešte nikdy som nemala v rukách po vaľkaní ciest svalovku...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Andrea K. (andrea181) ID 69522, mimibazar.sk/andrea181 (1.1.2012, 23:29)
Tak tento koláčik som robila na Silvestra a musím povedať, že je úžasný |:o) |:o) |:o). Naozaj niečo podobné ako marlenka, ale podľa mňa je lepší a nie je taký sladký. Akurát som sa s ním dosť vytrápila, ale stojí za to a určite čoskoro urobím a už to pôjde rýchlejšie. (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jarmila V. (Božolé) ID 30389 (26.11.2011, 20:45)
Ja dávam pod také koláče veľký mikroténový sáčik a nelepí sa to až tak veľmi :-) :-) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (4.12.2011, 21:23)
ja davam zasa papier na pecenie (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Viola D. (violka60) ID 124062 (25.11.2011, 18:15)
Prosím o radu. Robím tento koláč už veľa rokov a je úžasný, len.......vždy mi zmäkne spodný plát tak nenormálne, že už neviem na aký podnos, alebo kde ho strčiť, aby sa mi nelepil :-( Veľmi preveľmi ďakujem za dobrú radu a (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (4.12.2011, 21:24)
Violka, este sa mi to nestalo - ja davam papier na pecenie - taky mastny, ci ako sa vola, nikdy som to este takto nemala. Skuste :-$
ODPOVEDAŤnahlásiť
Natali F. (druna) ID 217609 (6.11.2011, 18:14)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (24.11.2011, 22:42)
,-) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Erika M. (Ester1) ID 8708 (22.12.2008, 17:14)
Maria,super recept..dakujem zan...ešte som ho neskúšala....ale chystám sa (jidlo)....ono mi to totiž veeeelmi pripomína Marlenku...a tá je božská
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (23.12.2008, 9:30)
erika, nie je za co.. naozaj je trosku marlenkovy.. ale tusim este aj lepsi... piekla som uz aj marlenku, co je tu na mmb, aj ta je vyborna (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (21.12.2008, 10:11)
tak a uz som pridala kolacik aj nakrajany (zajic)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kika S. (fia25) ID 71647 (19.12.2008, 15:27)
Ďakujem (F) (F) (F)určite vyskušame tento koláčik (L) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Kika S. (fia25) ID 71647 (19.12.2008, 15:12)
možem vás poprosit aj o postup?lebo vyzerá naozaj lákavo (hello) (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Maria I. (mucilienka) ID 47050 (19.12.2008, 15:21)
kika, v obrazkoch - zajtra pridam fotografiu uz nakrajanych rezov... prave som ich totiz dopiekla
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu