končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
SLADKÉ JEDLÁ |
Vanilkové osie hniezdaPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500 g polohrubej múky, štipka soli, 1 vajce, 1 dl oleja, 2,5 dl mlieka, 20 g droždia. Náplň: 250 g masla, 2 vanilínové cukry a práškový cukor podľa chuti. Na poliatie: 2 dl mlieka a 1 PL kryštálové cukru. POSTUP PRÍPRAVY Pripravíme si kvások a s ostatnými surovinami vypracujeme cesto. Hneď ho rozvaľkáme na tenší obdĺžnik, potrieme maslom vymiešaným s cukrami, zrolujeme a krájame na cca 2cm široké kúsky, ktoré kladieme na vymazaný plech. Na plechu ich necháme kysnúť cca hodinku. Pečieme pri teplote 180 stupňov a asi v polovici pečenia polejeme mliekom s cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov) KOMENTÁRE (20) posledné: 27.11.2013, 13:36 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Varený jablkovo-hruškový kompótPOTREBNÉ PRÍSADY Ovocie podľa chuti, kryštálový cukor, klinčeky, škorica POSTUP PRÍPRAVY Očistené a nakrájané ovocie zalejeme vodou, aby bolo prikryté, pokvapkáme citrónovou šťavou, podľa chuti pridáme cukor, klinčeky, škoricu a povaríme 3-5 minút. Konzumujeme ešte teplé alebo po vychladnutí. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (6) posledné: 27.2.2010, 21:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Torta z penových palaciniekPOTREBNÉ PRÍSADY 4 vajcia, 4 PL cukru, 4 PL hladkej múky, mlieko, štipka soli, vanilínový cukor, maslo POSTUP PRÍPRAVY Bielky s cukrom vyšľaháme dotuha, potom postupne do snehu zašľaháme múku a žĺtky a doriedime mliekom tak, aby vzniklo cesto hustotou ako na klasické palacinky. Opekáme na panvici na masle len z jednej strany, každú potom posypeme podľa chuti vanilínovým cukrom - ja som spotrebovala 1 a pol balíčka a vrstvíme na seba. Môžeme a nemusíme podávať s ovocím, ja som mala výborné sladké hrušky. Kto má rád vôňu vanilky ako ja, tak si určite príde na svoje :-)))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (4) posledné: 14.9.2009, 19:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zapekané cestoviny so slivkovým lekvárom a orechamiPOTREBNÉ PRÍSADY 2 balenia cestovín (800 g), 2 vajcia, 3 dl slivkového lekváru, 200 g orechov a práškový cukor POSTUP PRÍPRAVY Cestoviny uvaríme, polovicu zmiešame so žĺtkom a lekvárom (podľa chuti môžeme aj dosladiť), druhú polovicu s orechami, žĺtkom a práškovým cukrom podľa chuti. Plech dobre vymastíme a vysypeme strúhankou (prípadne kokosom), dáme naň orechami ochutené cestoviny, na ne lekvárové a prikryjeme snehom vyšľahaným zo zvyšných bielkov a cukru. Zapekáme pri teplote 170 stupňov, kým sneh nezhnedne. Orechy môžeme nahradiť aj makom a podľa chuti môžeme urobiť sneh vyšší z väčšieho množstva bielkov. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) KOMENTÁRE (2) posledné: 23.11.2008, 10:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Bodkované palacinkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 dl mlieka, 2 dl vody, 1 dl oleja, 200 g hladkej múky (môžeme kombinovať aj s celozrnnou), 2 vajcia, štipka soli, nutela, lentilky, šľahačka POSTUP PRÍPRAVY Z cesta si upečieme palacinky (mimochodom, recept na ne som sem dávala pri recepte na brokolicu zapekanú v palacinkovom ceste dávno predtým ako sa tu stal populárny :o)), hotové potrieme nutelou, posypeme lentilkami a ozdobíme šľahačkou. Nie veľmi zdravé jedlo pre deti, ale keďže to majú radi, z času na čas im urobím radosť :o) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) KOMENTÁRE (1) posledné: 26.10.2008, 17:05 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Zrýchlená verzia "dukátových buchtičiek"POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajcia, 2 hrnčeky (HR) polohrubej múky, 1 HR práškového cukru, 1 HR mlieka, 1/2 HR oleja 1 ČL sódy bikarbóny, 1/2 HR mletého alebo celého maku Vanilkový puding z 1l mlieka POSTUP PRÍPRAVY Suroviny na cesto len zmiešame, vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečiem pri teplote 180 stupňov podľa typu rúry cca 20 minút. Po upečení cesto nakrájame na kocky vo veľkosti dukátových buchtičiek a zalejeme pudingom. Je to obľúbené jedlo mojich detí a perfektné na toto prázdninové obdobie. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (22) posledné: 11.10.2009, 10:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Šišky plnené makom a jablkamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 kg hladkej múky, štipka soli, 2,5dl mlieka, 1 vajce, 50g roztopeného masla alebo oleja, trochu kryštálového cukru, 1/2 kocky droždia. Plnka: 2-3 postrúhané jablká, 150g mletého maku, práškový cukor podľa chuti a ja pridávam niekoľko lyžíc ľubovolného lekváru, škoricu a badyán POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame teplé mlieko, vajce, cukor, olej a droždie. Vylejeme to do osolenej múky vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť. Cesto potom vyvaľkáme, pokrájame na obdĺžniky (cca 24). Do stredu každého dáme plnku, preložíme na polovicu a okraje postláčame. Vyprážame v horúcom oleji a potom obaľujeme práškovým cukrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 14.2.2010, 19:57 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |