
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Hruškový koláč - Pear TartPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 250G hladkej múky, 125g masla, trosku soli, 1KL cukru, 45 ml ľadovej vody a 1 KL škorice (ale tá nemusí byť).. Plnka: Hrušky(asi 7) a hnedý cukor.... Medová poleva: 2pl medu a 1 pl vody POSTUP PRÍPRAVY CESTO: Múku+maslo+škoricu+cukor+soľ som zmiešala dokopy a vznikla taká mrvenička, do tej som priliala vodu a vymiešala lesklé cesto, ktoré sa nelepilo na ruky . Vložila som ho asi na 30 min do chladničky. Medzitým som si ošúpala hrušky, zbavila som ich jadierok a nakrájala na tenké plátky. Z chladnicky som vybrala cesto, vyvaľkala na pomúčenej doske. Formu som si vytrela maslom a položila som naň cesto - musela som si ho zrolovať na valček inak by sa mi potrhalo. Cesto som jemne popritláčala na formu a to čo prevyšovalo som obkrojila a nechala na ozdobu. Poukladala som hrušky aby to nejako vyzeralo a potrela som ich "medovou polevou" - nie celou!. Medovú polevu som si pripravila tak, že som si dala to malej nadobky med s vodou a trošku som si to vo vodnom kúpeli prihriala, kým sa med s vodou spojil. Po natretí som koláč posypala asi 3ma malými lyžičkami hnedého cukru. Z cesta, ktoré ostalo, som si urobila hviezdičky a srdiečka a poukladala som ich na koláč. PEČENIE: Prvých 15 minút na 210C. Potom som rúru stíšila na 170C a piekla asi 50min. Pri pečení na nižšej teplote som si koláč po 10tich minútach prikryla alobalom,aby hrušky moc nevyschli a pustili šťavu. Alobal som potom na koláči nechala asi 20 minút. Po týchto dvadsiatich minútach som koláč vybrala, odstránila alobal a zas potrela medovou polevou a posypala cukrom ako aj predtým,vrátila som ho do rúry. Posledných 20 minút sa koláč dopekala odokryty:) Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Lemon Muffins - Citrónové muffiny :)POTREBNÉ PRÍSADY 1 vajíčko, 1/2 šálky cukru, 1/2 šálky oleja, 3/4 mlieka( toto je v recepte, no ja som to zle pochopila a dala som iba takmer pol salky, ale vysli aj tak hehe:) ), kôra z jedného citróna, štava z dvoch citronov, 2 šálky hladkej muky, 1 kypriaci prášok a lyzička soli :) POSTUP PRÍPRAVY Zmiešame múku+kypriaci+soľ. v inej nádobe si vyšlahame pomaly vajicko s cukrom do peknej peny, pridame mlieko a olej, znovu premiesame a potom pridame citronovu koru a štavu z citronov :) Po vymiešani pridame po troške muku s kypriacim a solou a dobre vymiesame( ak su hrudky nevadi, ale ja som nemala). Ak je cesto hotove, mozme nakladat do kosickov. Mne vyslo na 13 kosickov, plnila som to par mm od okraja kosíčka, lebo som chcela aby boli pekné a velke :) Pečieme vo vyhriatej rúre na 200C a asi 23-25 minút:)\r\n Dobru chuť...a dufam, ze sa vám moje prvotinky páčia :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 8.5.2014, 15:09 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Apple Pie :)POTREBNÉ PRÍSADY Cesto:350g hladkej múky, Lyzička soli, 2 lyžice cukru , 226 gramov masla/ palmarín/hera, 60 ml ľadovej vody – podla potreby aj viac alebo menej, JABLKOVA PLNKA : 8- 10 jablk, 50+50 hnedeho a bieleho cukru,, 1 vanilkový cukor, 2-4 PL Citronova šťava –aby jablká nezhnedli, štipku soli, 1 lyzicka škorice, ¼ lyžičky muškatoveho orieška nastrúhaného, Muka/zlatý klas – ja som dala asi polku balíka Zlatého klasu, Plátky Masla na jabĺčka, Vajíčko na potretie, Cukor na krustu POSTUP PRÍPRAVY !! CESTO MUSI BYT POCAS CELEJ PRIPRAVY STUDENE !! Toto je recept asi zo 4 receptov, ktoré som našla na internete a prispôsobila som si ich podla seba :) Zmiešame všetko, čo treba na cesto, okrem vody. Keď sa vypracuje, vylejeme k cestu ľadovú vodu a dobre premiešame. Podla potreby sa prisype múka alebo doleje ešte ľadová voda. Cesto necháme odpočívať v chladničke tak polhodinku. Zatiaľ si pripravíme jablčka. Ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky alebo kocky ( nemožu byť tenké aby z toho nebolo pyré ). Zmiešame so všetkými ingredienciami ( okrem masla) a neháme odstáť ( jablčka pustia šťavu, tá sa ale nevylieva, zmieša sa so zlatým klasom :) ). Vyberieme vychladnuté cesto, rozdelíme na 2 polovičky,jednu schováme zas do chladnicky a tu druhú vyvaľkáme. Vymažeme formu trochou masla. Pekne uložíme cesto, poprepichuje sa vidličkou. Predtým , ako sa tam dajú jablčka, som ešte cesto posypala strúhankou, aby cesto dole nebolo moc mokré. Do jablcok prisypeme zlatý klas, ja som dala asi polku, tak by očko, ale nie veľa lebo potom to bude moc stuhnuté, a vysypeme na plech(trošku ich potlačime na seba nech je tam minimum vzduchu). Nakrájame si plátky masla a položíme na jablká. Vyvaľkáme druhú polovičku cesta a prikryjeme jablká. Kraje zatočíme dovnútra. Cesto opäť poprepichujeme vidličkou a urobíme v strede také plus alebo čo, hocijaký znak. Cesto potrieme vajíčkom a posypeme kryštálovým cukrom. Toho cukru kolko chcete, čím viac, tým to bude lepsie vyzerať( urobí sa taká super krustička ako na sladkom pečive z Tesca atd..). Koláč dame ešte na chvílu do chladničký nech stuhne( lepšie sa bude piecť). Pečieme prvých 15 minút na 210°C. Potom stíšime na 175°C a pečieme ešte 45-60 minút do zlatohneda. Kedže jablká maju tendenciu pustiť šťavu , tak som dala pod okrúhly plech aj plech s papierom na pečenie, aby sa mi nezašpinila rúra od štavy. A výsledok ej na obrázku, dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (8) posledné: 10.7.2014, 14:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Creme bruléePOTREBNÉ PRÍSADY 4 žltka, 0,5 L smotany na šlahanie, 60g cukru, vanilkový lusk ( ak nemáte, tak esencia , asi 1 kavová lyzicka :) ) , hnedý cukor na karamel o kludne aj normlany :) POSTUP PRÍPRAVY No ...do hrnca som si vyliala smotanu a dala som tam polku vanilkoveho lusku ( kludne sa moze dat a cely ale chcela som si urobit vanilkov cukor :) ) a mierne varila, teda ohriala a vypla z platnicky ked sa objavili bublinky okolo,nemalo by to vriet. Smotana sa neha trochu vychladnut. Počas chladnutia som si vyslahala zltka s 60g cukru do peny a po troskach som vlievala smotanu do vajicok, Nezabudnite vybrat lusk ,)\r\nNa povrchu by nemali byt bublinky ( ja som ich vsak mala, taku penu ale nemyslim ze to vadi,asi len pre efekt by tam nemali byt ). poukladala som si nadobky na bruléé na plech a naliala smotanu. Potom som do plechu opatrne naliala vriacu vodu, asi do polky vysky nadobky na brulée. Dajte si pozor aby sa do kremu nedostala voda..A dala do rury na 160 stupnov, 30 min.. Ked to vytiahnete malo by to byt take...pohyblive zele :) \r\nruru som si nastavila na gril ( normalne sa ta krusta robi takym ohnom ale tu nemam, niekde pisu ze staci dat ruru aj na najvyssiu teplotu..). Na creme brulee som nasypala hnedy cukor, nebojte sa ho dat viac nech to chrumka, a dala naspat do rury kym to krasne nezhnedlo:) Vytiahla, nehala vychladnut a sup este do chladnicky :)) Uz teraz slintám.. Dobrú chuť :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (7) posledné: 23.3.2012, 18:34 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Sladké raňajky s tvarohom :)POTREBNÉ PRÍSADY Po kelimka tvarohu, hrozienka, pol jablcka takeho vacsieho, vanilkovy cukor, curok krystalovy, kusok masla a škorica POSTUP PRÍPRAVY Jablcko si pokrajate na kocky a vyberte jadierka,ja ho nesupem :) Do mensieho hrnca som si dala rozpustit masielko,pridala jablcka a posypala van.cukrom a pridala hrozienka podla chuti ale ja ich velmi lubim :)) a nehala dusit kym s take super fajnovo makke :) podla chuti ocukrila a dala skoricu ...premiesaala a pridala som tvaroh,nehala trosku prehriat a na svete su moje sladke ranajky :)) mnam :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Chutný a rýchly jablkový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Na cesto: 3 cele vajcia, 1salka krystalového cukru, 1 van.cukor, 2 šálky hrubej muky, 1 prasok do pecva, kelimok hrudkovaneho tvarohu a 3/4 salky mlieka a to doliat olejom,holandske kakao :) Na jablckovu zmes: Asi 1,5kg jablcok, cukor,skorica, hrozienka,maslo, trochu zlateho lasu :) POSTUP PRÍPRAVY Najprv si pripravme jablckovu zmes. Jablka osupenevybereme jadierka a akrajame na take kusky.nie na platky lebo sa to rozvari Ja som si rozdelila jablko na polky a odkrajovala hrube kusky... vo vacsom hrnci som si rozohriaa maslo a dala tam jablcka,chvilku podusila a podla sladkosti som dala cukor od oka,ako aj hrozienka a skoricu a nehala chvilu dusit kym kusky zmaknu a budu takee super :) Kedze pustili dost stavy dala som tam zlaty klas,asi pol balika:) Odlozila z ohna a nehala trochu prechladnut. Cesto: Cele vajicka+cukre som vymiesala do peny,pridala tvaroh a vymiesala ale uz rucne, potom vmiesala mliecko s olejom a nakoniec muku zmiesanu s kypriacim praskom :) Ruru som si vyhriala na 18O..Plech som vylozila papierom na pecenie,vyliala cesto a trochu som si nehala a zmiesala s kakaom a urobila v ceste cesticky(ja sa s tym rada hram) :))) . na vrch som pohadzala jablckovu zmes a trosku poprasila skoricou ale len malinko a sup do rury asi na 30min lebo jablcka boli dost stavnate:) No a vytiahla a hned horuce papala.....jazyk zas popaaaleny...a este lepsi bo na druhy den..Fotka nevyzera moc lakavo ale je super makkucky a stavnaty :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) KOMENTÁRE (5) posledné: 7.11.2010, 11:24 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Chrumkavé čokoládové cookies :)POTREBNÉ PRÍSADY 150g hladkej muky, 1/2 kypriaceho prasku, 100g Hery, 50g kryst. cukru, 75g hnedeho cukru, 1 vanilinovy cukor, 2 vajička, 120g čokolady (ale aj viac podla chuti :) )) POSTUP PRÍPRAVY Muku zmiesame s kypriacim praskom..Heru vymiesame s hnedym,vanilinovym a krystalovym cukrom. Potom po jednom zaslahavame vajicka, muku s kypriacim praskom a na koniec na kusky polamanu cokoladu, ktoru som zabijala valcekom na cesto ;P (ja som dala horku asi 55 percentnu ale moze byt hocijaka podla chuti :) Plech som si vystlala papierom na pecenie a kavovou lyzickou som robila kopky, ak chcete mensie keksiky dajte taku zarovnanejsiu a ak vacsie tak kopcovitu riadne :) Robte velke medzierky medzi nimi lebo pocas pecenia sa rozleju ja som an jeden plech dala asi 12 :) Piekla som pri 180 stupnoch a 10 minut uplne stacilo...nehala vychladnut a papkala :))) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) KOMENTÁRE (1) posledné: 21.7.2012, 14:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 7 (zobrazuje sa 1-7) |