
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Jablkový krémešPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 1 palmarín, 300g hl. múky, 200g pr. cukru, 1 biely jogurt, 2ČL octu, štipka soli, balík okrúhlych piškót. Puding : 1l mlieka, 3 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 10PL kryšt. cukru, cca 1kg jablk POSTUP PRÍPRAVY Keďže tento rok sa jabĺčok urodilo neúrekom, vrátila som sa k tomuto receptu, ktorý som kedysi veľmi často robievala a je skutočne mňamkový a najmä jednoduchý. Nech sa páči postup. Cesto vypracovať, dať na cca 2 hodiny do chladničky oddýchnuť. Rozdeliť na dve časti, jednu časť vygúľať a dať na pripravený plech, naň poukladať okrúhle piškóty. Na piškóty navrstviť cca 2cm vrstvu postrúhaných jabĺk - nevytlačených, posypať 2PL cukru - ak sú jabĺčka sladké netreba a zaliať horúcim pudingom Na horúci puding prenesieme druhý vyvaľkaný plát cesta, poprepichujeme vidličkou a v predhriatej rúre upečieme do ružova. Potom stačí iba pocukrovať alebo kto je maškrtnejší, poliať čokoládovou polevou. Dobrú chuť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) KOMENTÁRE (15) posledné: 11.1.2014, 12:01 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Rebarborový koláč s tvarohom - fantastickýPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500g polohrubej múky, 150g cukor práškový alebo aj kryštálový - myslím, že je to jedno, 150g palmarín alebo hera, 2ks vajce, 4PL mlieko, 1prášok do pečiva Tvarohová plnka: 500g tvaroh, 1ks vajce, 2ks vanilkový cukor, cukor, rebarbora - ja som mala 500g, cukor a môže byť aj škoricový cukor POSTUP PRÍPRAVY Škoda nevyužiť takúto super zeleninku ako je rebarbora. Našla som a hneď aj vyskúšala recept na tento skvelý koláč a to skutočne famózny koláčik, krehký a tie chute ... a najmä je veľmi rýchlo hotový a bleskovo zjedený :-) Z uvedených surovín vypracujeme cesto a rozdelíme ho na dve časti. Prvú časť vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Natrieme tvarohovú plnku a na ňu navrstvíme nakrájanú rebarboru. Tú podľa chuti posypeme kryštálovým cukrom - ja som dala 4 PL a na polku plechu ešte aj škoricový cukor. Prikryjeme druhým rozvaľkaným cestom a popicháme ho vidličkou. Pečieme pri 180stupňoch do zlatista /v mojej plynovej rúre som piekla na 4 asi 40 minút/. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom - ja som nesypala, bo som už nemala... Dobrú chuť prajem. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov) KOMENTÁRE (6) posledné: 19.5.2013, 12:04 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Banány v čokoládePOTREBNÉ PRÍSADY banány, čokoláda na varenie - ja používam z Lidla s obsahom 52% kakaa POSTUP PRÍPRAVY Určite to nie je novinka, u nás to bola skôr ,,z núdze cnosť,, . Mali sme veľa banánov, tak som ich skúsila vylepšiť. Banány som si nakrájala na kolieska, kolieska obalila v rozpustenej čokoláde a dala zatuhnúť na pečiacom papieri do chladničky. Boli super, našim chutili oveľa viac ako banány s piškótou a v čokoláde a hlavne, rýchlovka. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) KOMENTÁRE (3) posledné: 27.1.2011, 18:42 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
MÚČNIKY, POHÁRE |
![]() Krémové rezy so salajkouPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 500g hladkej múky, 150g práš. cukru, 100g masla (hery), 1dl vlažného mlieka + salajka (jelenia soľ)Plnka: 6dl mlieka, 1 zlatý klas+2pl hladkej múky, 2vanilkový cukor, 6pl kryštál. cukru - uvariť a do vychladnutého vmiešať 100g masla, crknúť trocha rumu alebo rumovú esenciu - podľa chuti, nemusí byť. POSTUP PRÍPRAVY Na začiatok si dáme jemne prihriať mlieko, vsypeme do neho salajku a necháme cca 5 min. postáť. Zmiešame všetky suroviny na cesto a hotové rozdelíme na tri časti. Každú časť vyvaľkáme a zvlášť upečieme na opačnej strane vymasteného a múkou vysypaného plechu cca 10min. Musí byť bledé. Cesto pri pečení tak čudne páchne - po pridanej salajke. Keď máme všetky tri pláty upečené - oni po upečení stvrdnú, preto pozor, aby sa nelámali, môžeme ich naplniť krémom. Keď máme položený posledný plát, treba koláč zaťažiť - ja používam knihy, hrubé encyklopédie. Najlepšie ho robiť večer alebo ráno. Keď knihy opäť odložíme do poličky, koláč buď iba pocukrujeme práškovým cukrom s vanilkou alebo oblejeme čokoládovou polevou. Krájame ho ostrým nožom na obdĺžničky. Zobraz viac ... OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | KOMENTÁRE (2) posledné: 22.4.2012, 10:41 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 4 (zobrazuje sa 1-4) |