končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Čalamáda - nesterilizovaná (12) 12.11.2023, 20:30 Sterilizovaná kápia do šalátov (8) 9.10.2022, 19:51 Uhorkový šalát - zaváraný, vynikajuci (79) 22.8.2022, 13:56 Rýchly výborný (BABKIN) malinový sirup (10) 22.6.2022, 9:24 Nakladaná kyslá kapusta do pohárov-nepotrebujete žiaden súdok (205) 29.12.2021, 11:26 ◄ Zavárané slivky bez vody a cukru - vo vlastnej šťave ► (44) 4.9.2021, 7:55 zavárané hríby (3) 8.8.2021, 22:35 cviklovy sirup (8) 2.1.2021, 15:45 Zavárané orechy – spôsob uskladnenia vylúpaných orechov (12) 2.1.2021, 13:21 Slivkový lekvár z rúry (39) 27.12.2020, 16:43 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Čili pastaPOTREBNÉ PRÍSADY 300 ml olej repkový, 100-150 g papričky čili, 6 ks stredne veľké jablká, 500 g čerstvej kápie, 1 hrsť hrozienok , 1 PL soli, 1 PL octu POSTUP PRÍPRAVY Recept mám od kamarátky a myslela som si, že som tento rok so zaváraním skončila, ale dostala som červenú papriku, tak som si spomenula na tento výborný recept. POSTUP v obrázkoch: OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Ceresnovy dzemPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/06/ceresnovy-dzem.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:1.5kg ceresni,odkostkovanych 1 citron 750g krupicoveho cukru Postup:Ceresne si dame do hrnca a pridame 5 pasikov citronovej kory a cukor.Vsetko poriadne premiesame.Prikrijeme a nechame stat 3 hodiny. Do hrnca pridame citronovu stavu a nechame varit na stredne velkom ohni.Privedieme k varu(obcas premiesavame a pomocou lyzice odoberame penu).Plamen znizime na najslabsie a nechame bublat takmer hodinu.Dzem bude hotovy ked bude vyzerat husto a lepkavo.Prelejeme do pripravenych poharov,uzavrieme,prevratime hore dnom a nechame vychladnut. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 27.6.2015, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
PomazankaPOTREBNÉ PRÍSADY 2,5 kg bravčového mäsa 2,5 kg kožiek uvariť 1 veľké lečo 3 dcl kapie soľ, korenie podľa chuti 2 feferónky POSTUP PRÍPRAVY Kožky uvaríme, všetky suroviny pomelieme, premiešame, naplníme do fľiaš a sterilizujeme 1,5 hodín. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alžbeta D. (darma72) ID 148846 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Brusnicovy dzem so skoricou a bielou cokoladouPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/12/brusnicovy-dzem-so-skoricou-bielou.html POSTUP PRÍPRAVY Brusnicovy dzem so skoricou a bielou cokoladou Potrebujeme:250g brusnic 1/2 poh vody 2 poh cukru 2 CL mletej skorice 50g bielej cokolady Postup:Do hrnca si dame brusnice,vodu a cukor.Varime az pokial brusnice budu mat konzistenciu dzemu..Vmiesame mletu skoricu..Poriadne premiesame aby sa nam skoricu rozpustila ..Vypneme ohen a pridame cokoladu.Poriadne premiesame aby sa nam cokolada rozpustila a dzem porozdelujeme do cistych poharov..Poriadne zatvorime a prevratime hore dnom aspon na hodinu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 31.12.2014, 0:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Hruskovo skoricovy dzemPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/12/hruskovo-skoricovy-dzem.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:8 poh hrusiek (nakrajanych na male kusky) 4 poh krystaloveho cukru 1 PL mletej skorice stava z 1/2 citrona Postup:Do hrnca si dame hrusky s cukrom a nechame varit na stredne velkom ohni.Ked nam hrusky zmakknu rozmixujeme na hladko (ale mozte ich iba rozpucit ak nechcete mat az tak hladku a jemnu konzistenciu ). Pridame skoricu a citronovu stavu.Dobre premiesame a nechame varit az pokial bude dzem husty (test na to ci je hotovy urobime tak ze si kvapneme dzem na studeny tanier a uvidime ako bude husty po vychladnuti.)..Ked bude dzem hotovy porozdelujeme do poharov,poriadne zavrieme a otocime hore dnom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 14.8.2018, 10:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kvasené uhorky ,,kvasáky"POTREBNÉ PRÍSADY väčšie prezreté uhorky, krajec staršieho chleba, 2 bobkové listy, 5 zrniek čierneho korenia, 5 zrniek nového korenia, malá viazanička kôpru (môže byť aj kvet, ten dáme naspodok alebo navrch pohára), 2 mladé viničové výhonky, 2 - 3 PL soli, voda POSTUP PRÍPRAVY Umyté a očistené uhorky pozdĺžne nakrojíme (ja ich krájam pozdĺžne, rez začínam cca 0,5 cm pod vrchom uhorky a končím asi 1 cm pod spodnou časťou uhorky), pričom dávame pozor, aby sme ich neprerezali úplne. Na spodok 4 l pohára (môže byť aj menší) poukladáme všetky ingrediencie, naložíme uhorky a zalejeme slanou vodou. Pohár zatvoríme a položíme na slnečné miesto na 3-4 dni. Dĺžka kvasenia závisí od dostatku slnka a tepla. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Mária B. (mariabela) ID 297491 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
kvasaky bez chlebaPOTREBNÉ PRÍSADY 5 l vody 1 dcl soli + 2 pl L nechat zovret a vychladnut 5 mal, cibul 5 cesnakov chren hroznovy list 3-4 visnový list 4-5 kopor dat na vrch a prikryt tanierom ked je teplo za tyzden su hotove POSTUP PRÍPRAVY vsetko ulozime do pohara a zalejeme , slanu vodu nechame na dolievanie ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Marhulový džemPOTREBNÉ PRÍSADY cca 4kg vykôstkovaných marhúl, nie prezretých 1,5kg krišt. cukru 1/3 kyselina citronova POSTUP PRÍPRAVY Marhule som vykôstkovala, umyla a rozmixovala. Rozmixovanú masu som dala do hrnca variť na cca 20 minút. Potom som pridávala postupne cukor a zamiešala. Priebežne som miešala a odstraňovala penu, ktorá sa pri bublaní tvorila. Neskôr som pridala kyselinu citronovu. Videla som rôzne recepty, aj s krátkou dlžkou varenia, ale mne to tak rýchlo nehustlo. Musela som variť a priebežne miešať cca 2,5 hodiny. Skúška hustoty: za lyžičku džemu dáme na tanier vychladnúť, urobíme prstom cestičku. Ak sa nezaleje, tak je džem hotový. Hotový ešte horúci džem som naliala do pohárikov (vyšlo mi z toho cca 9 pohárikov 3dcl). Zavrela viečkom a na 10 minút nechala hore dnom:) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 12.7.2014, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jahodovo vanilkovy dzemPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/jahodovo-vanilkovy-dzem_4.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:680 g jahod,nakrajanych 2 poh cukru 2 vanilkove lusky 1 citron,nastruhana kora a stava Postup:Do misky si dame jahody,1 poh cukru ,vanilkove lusky (ktore sme prekrojili a pomocou spicky nozika vytiahli zrnka tie pridame do misky...ja osobne som pridala do misky aj lusky ktore mi potom ostali ).Premiesame az pokial nam jahodky zacnu pustat stavu a nechame odpocivat minimalne 2-3 hodinky maximalne 72 hodin.Napokon pridame odstate jahody so zvyskom (1 poh) cukru do hrnca.Privedieme k varu a nechame varit....Autorka odporucala nechat varit az pokial dosiahneme 104 C...Ja osobne nemam zavaraci teplomer tak som isla podla oka a varila som to az do momentu ked uz to len tak kludne bublalo (huste lepkave bubliny ),co mohlo byt cca 30-35 min ak ho chcete mat redsi a hustejsi kludne varte 45-55 min to je uz o vasich osobnych preferenciach .Ja som ho chcela mat redsi tak som ho varila kratsie. 5 minut pred skoncenim varenia pridame citronovu koru a stavu. Ja si vzdy sterilizujem pohare..VZDY....Dzem rozdelime do poharov prevratime hore dnom a nechame tak minimalne 2 hodinky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Jahoda+kiwi dzemPOTREBNÉ PRÍSADY Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/05/jahodakiwi-dzem.html POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme:2 poh pokrajanych jahod 1 poh pokrajaneho kiwi 1 1/4 poh krystaloveho cukru stava z polky citronu Postup:Do misky si dame jahody,kiwi a krystalovy cukor a premiesavame pokial nam ovocie pusti stavu.Dame do panvice/hrnca a varime na najvyssom ohni az pokial nam to nezhustne.(cca 8-10min).Dzem bude pripraveni ked varechou prejdete po strede a dzem sa pomalicky k sebe vrati.Pocas poslednych dvoch minut varenia som pridala citronovu stavu.Kedze tento dzem je iba malinka davka tak som ho naliala do pohara a dala do chladnicky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 6.5.2014, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >> |