. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > ZAVÁRANINY

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
NAJNOVĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE RECEPTY | NAJOBLÚBENĚJŠIE ZA POSLEDNÝ MESIAC | NAJDISKUTOVANĚJŠIE RECEPTY
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY
Čalamáda - nesterilizovaná (12) 12.11.2023, 20:30
zavárané hríby (3) 8.8.2021, 22:35
cviklovy sirup (8) 2.1.2021, 15:45
Slivkový lekvár z rúry (39) 27.12.2020, 16:43
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkom: 373 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >>

ZAVÁRANINY

Čili pasta



POTREBNÉ PRÍSADY

300 ml olej repkový, 100-150 g papričky čili, 6 ks stredne veľké jablká, 500 g čerstvej kápie, 1 hrsť hrozienok , 1 PL soli, 1 PL octu

POSTUP PRÍPRAVY

Recept mám od kamarátky a myslela som si, že som tento rok so zaváraním skončila, ale dostala som červenú papriku, tak som si spomenula na tento výborný recept.

POSTUP v obrázkoch:

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Ceresnovy dzem



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2015/06/ceresnovy-dzem.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:1.5kg ceresni,odkostkovanych
1 citron
750g krupicoveho cukru
Postup:Ceresne si dame do hrnca a pridame 5 pasikov citronovej kory a cukor.Vsetko poriadne premiesame.Prikrijeme a nechame stat 3 hodiny.
Do hrnca pridame citronovu stavu a nechame varit na stredne velkom ohni.Privedieme k varu(obcas premiesavame a pomocou lyzice odoberame penu).Plamen znizime na najslabsie a nechame bublat takmer hodinu.Dzem bude hotovy ked bude vyzerat husto a lepkavo.Prelejeme do pripravenych poharov,uzavrieme,prevratime hore dnom a nechame vychladnut.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 27.6.2015, 21:45 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Pomazanka



POTREBNÉ PRÍSADY

2,5 kg bravčového mäsa 2,5 kg kožiek uvariť 1 veľké lečo 3 dcl kapie soľ, korenie podľa chuti 2 feferónky

POSTUP PRÍPRAVY

Kožky uvaríme, všetky suroviny pomelieme, premiešame, naplníme do fľiaš a sterilizujeme 1,5 hodín.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Alžbeta D. (darma72) ID 148846 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Brusnicovy dzem so skoricou a bielou cokoladou



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/12/brusnicovy-dzem-so-skoricou-bielou.html

POSTUP PRÍPRAVY

Brusnicovy dzem so skoricou a bielou cokoladou
Potrebujeme:250g brusnic
1/2 poh vody
2 poh cukru
2 CL mletej skorice
50g bielej cokolady
Postup:Do hrnca si dame brusnice,vodu a cukor.Varime az pokial brusnice budu mat konzistenciu dzemu..Vmiesame mletu skoricu..Poriadne premiesame aby sa nam skoricu rozpustila ..Vypneme ohen a pridame cokoladu.Poriadne premiesame aby sa nam cokolada rozpustila a dzem porozdelujeme do cistych poharov..Poriadne zatvorime a prevratime hore dnom aspon na hodinu.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 31.12.2014, 0:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Hruskovo skoricovy dzem



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/12/hruskovo-skoricovy-dzem.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:8 poh hrusiek (nakrajanych na male kusky)
4 poh krystaloveho cukru
1 PL mletej skorice
stava z 1/2 citrona
Postup:Do hrnca si dame hrusky s cukrom a nechame varit na stredne velkom ohni.Ked nam hrusky zmakknu rozmixujeme na hladko (ale mozte ich iba rozpucit ak nechcete mat az tak hladku a jemnu konzistenciu ).
Pridame skoricu a citronovu stavu.Dobre premiesame a nechame varit az pokial bude dzem husty (test na to ci je hotovy urobime tak ze si kvapneme dzem na studeny tanier a uvidime ako bude husty po vychladnuti.)..Ked bude dzem hotovy porozdelujeme do poharov,poriadne zavrieme a otocime hore dnom.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (4) posledné: 14.8.2018, 10:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Kvasené uhorky ,,kvasáky"



POTREBNÉ PRÍSADY

väčšie prezreté uhorky, krajec staršieho chleba, 2 bobkové listy, 5 zrniek čierneho korenia, 5 zrniek nového korenia, malá viazanička kôpru (môže byť aj kvet, ten dáme naspodok alebo navrch pohára), 2 mladé viničové výhonky, 2 - 3 PL soli, voda

POSTUP PRÍPRAVY

Umyté a očistené uhorky pozdĺžne nakrojíme (ja ich krájam pozdĺžne, rez začínam cca 0,5 cm pod vrchom uhorky a končím asi 1 cm pod spodnou časťou uhorky), pričom dávame pozor, aby sme ich neprerezali úplne. Na spodok 4 l pohára (môže byť aj menší) poukladáme všetky ingrediencie, naložíme uhorky a zalejeme slanou vodou. Pohár zatvoríme a položíme na slnečné miesto na 3-4 dni. Dĺžka kvasenia závisí od dostatku slnka a tepla.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Mária B. (mariabela) ID 297491 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

kvasaky bez chleba



POTREBNÉ PRÍSADY

5 l vody 1 dcl soli + 2 pl L nechat zovret a vychladnut 5 mal, cibul 5 cesnakov chren hroznovy list 3-4 visnový list 4-5 kopor dat na vrch a prikryt tanierom ked je teplo za tyzden su hotove

POSTUP PRÍPRAVY

vsetko ulozime do pohara a zalejeme , slanu vodu nechame na dolievanie

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

alena k. (pajo) ID 9224 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Marhulový džem



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 4kg vykôstkovaných marhúl, nie prezretých 1,5kg krišt. cukru 1/3 kyselina citronova

POSTUP PRÍPRAVY

Marhule som vykôstkovala, umyla a rozmixovala. Rozmixovanú masu som dala do hrnca variť na cca 20 minút. Potom som pridávala postupne cukor a zamiešala. Priebežne som miešala a odstraňovala penu, ktorá sa pri bublaní tvorila. Neskôr som pridala kyselinu citronovu.

Videla som rôzne recepty, aj s krátkou dlžkou varenia, ale mne to tak rýchlo nehustlo. Musela som variť a priebežne miešať cca 2,5 hodiny.

Skúška hustoty: za lyžičku džemu dáme na tanier vychladnúť, urobíme prstom cestičku. Ak sa nezaleje, tak je džem hotový.

Hotový ešte horúci džem som naliala do pohárikov (vyšlo mi z toho cca 9 pohárikov 3dcl). Zavrela viečkom a na 10 minút nechala hore dnom:)

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Hana D. (sharmana) ID 135570 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (3) posledné: 12.7.2014, 13:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jahodovo vanilkovy dzem



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/06/jahodovo-vanilkovy-dzem_4.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:680 g jahod,nakrajanych
2 poh cukru
2 vanilkove lusky
1 citron,nastruhana kora a stava
Postup:Do misky si dame jahody,1 poh cukru ,vanilkove lusky (ktore sme prekrojili a pomocou spicky nozika vytiahli zrnka tie pridame do misky...ja osobne som pridala do misky aj lusky ktore mi potom ostali ).Premiesame az pokial nam jahodky zacnu pustat stavu a nechame odpocivat minimalne 2-3 hodinky maximalne 72 hodin.Napokon pridame odstate jahody so zvyskom (1 poh) cukru do hrnca.Privedieme k varu a nechame varit....Autorka odporucala nechat varit az pokial dosiahneme 104 C...Ja osobne nemam zavaraci teplomer tak som isla podla oka a varila som to az do momentu ked uz to len tak kludne bublalo (huste lepkave bubliny ),co mohlo byt cca 30-35 min ak ho chcete mat redsi a hustejsi kludne varte 45-55 min to je uz o vasich osobnych preferenciach .Ja som ho chcela mat redsi tak som ho varila kratsie.
5 minut pred skoncenim varenia pridame citronovu koru a stavu.
Ja si vzdy sterilizujem pohare..VZDY....Dzem rozdelime do poharov prevratime hore dnom a nechame tak minimalne 2 hodinky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

ZAVÁRANINY

Jahoda+kiwi dzem



POTREBNÉ PRÍSADY

Do komentarov som pridala priamo iba link na moj blog .Cize ked nan kliknete dostanete sa priamo na moj blog :)Recept aj s obrazkovym postupom najdete aj na mojom blogu:http://madewithlovesk.blogspot.co.uk/2014/05/jahodakiwi-dzem.html

POSTUP PRÍPRAVY

Potrebujeme:2 poh pokrajanych jahod
1 poh pokrajaneho kiwi
1 1/4 poh krystaloveho cukru
stava z polky citronu
Postup:Do misky si dame jahody,kiwi a krystalovy cukor a premiesavame pokial nam ovocie pusti stavu.Dame do panvice/hrnca a varime na najvyssom ohni az pokial nam to nezhustne.(cca 8-10min).Dzem bude pripraveni ked varechou prejdete po strede a dzem sa pomalicky k sebe vrati.Pocas poslednych dvoch minut varenia som pridala citronovu stavu.Kedze tento dzem je iba malinka davka tak som ho naliala do pohara a dala do chladnicky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

Denisa R. (Deni91) ID 246138 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (2) posledné: 6.5.2014, 23:03 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 373 (zobrazuje sa 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,38 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu