končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY Výborné kysnuté trojuholníčky na slano (7) 4.7.2024, 12:44 mini hamburgeriky (25) 26.12.2022, 8:53 Slaninový chlieb s cibuľou ♥ ♥ ♥ (9) 7.3.2022, 15:55 Slané hodové trojuholníky (69) 13.2.2022, 12:00 ***PIZZA SLIMÁKY Z KYSNUTÉHO CESTA OD MIŠKY*** (24) 6.2.2022, 13:09 "Papuľky" (3) 31.12.2021, 9:21 Slané kolieska s klobásou (88) 7.10.2021, 8:17 SYROVÉ TYČINKY (7) 30.12.2020, 23:46 Slané gazdovské trojuholníky (115) 11.9.2020, 7:51 Pizza rožky/trojuholníčky (42) 6.7.2020, 18:41 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 1.604 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,161 ďalšie >> |
CHUŤOVKY |
zelené pestoPOTREBNÉ PRÍSADY čerstvé listy bazalky, olivový olej, kešu orechy natural, soľ, parmezán, cesnak POSTUP PRÍPRAVY Lámala som si hlavu, ako sa vyhnúť roztĺkaniu v mažiari. Riešenie sa našlo. Mäsový mlynček. Doň ale treba striedavo vkladať lístky (uľahčujú mletie) a kešu. Nakoniec pridáme samotné lístky na prečistenie mlynčeka. Odoberáme do zaváraninového pohára, solíme a zalievame olejom. Nakoniec pridáme rozotretý cesnak a parmezán. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alena T. (činčila) ID 205017 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slimáky s medvedím pestom a fetouPOTREBNÉ PRÍSADY 1 lístkové cesto, 200 g syra Feta, 5-6 lyžíc pesta z medvedieho cesnaku POSTUP PRÍPRAVY Lístkové cesto rozvaľkáme na tenko, potrieme pestom a rozmrvíme syr (ak je veľmi suchý, rozmiešame s 3-4 PL kyslej smotany). Zrolujeme z dvoch strán smerom ku stredu a nakrájame na cca 1,5 cm kúsky. Kladieme na papierom vyložený plech reznou stranou nadol. Dáme upiecť na 220 st. cca 15 minút. Je to vynikajúca a rýchla mňamka, určite treba urobiť aspoň z 2 dávok :-) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
kvašáky - kvasené uhorkyPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY uhorky, voda, soľ - + čo vás napadne POSTUP PRÍPRAVY nechcem kopírovať, výborný nielen recept, ale aj vysvetlenie celého procesu kvasenia a jeho základných princípov nájdete na blogu Pavla Onderu. Pavel Ondera/recept z 1.7.2008. Mne začal spontánne kvasiť uhorkový šalát, ktorý stál pri izbovej teplote 2 dni. Podľa horeuvedených rád som nálev použila na naozajstné kvasenie uhorky, tentokrát zámerné. Už viac nebudem mať uhorkové blato ako kedysi - tomu verím. poznámka: ak kvasím v menšej než 4 litrovej nádobe, má menší otvor. Na zabránenie kontaktu hladiny slanej vody (nálevu) so vzduchom sa bude hodiť pohár od kečupu alebo veľký od jablkového pyré. Ak už mám kúpené kvasené uhorky a chcem si urobiť väčšie množstvo vlastnoručne, nálev z kupovaných môžem využiť. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Alena T. (činčila) ID 205017 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slaná tortaPOTREBNÉ PRÍSADY toastový chlieb (2 bal. svetlý a 1 bal. celozrnný), pomazánkové maslo (bez príchute 4x200 g, s cesnakovou príchuťou 2x200 g), syr v črievku 2x, cesnak a papriková pomazánka na ochutenie, syr na strúhanie 200 g, plátky syra, šunky, zelenina POSTUP PRÍPRAVY pri foto OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Janette M. (Zinka16) ID 75844 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 6.11.2019, 16:16 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Rýchle brokolicové muffiny na slanoPRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY 2 celé vajíčka, brokolica (zhruba hrsť a pol), šunka (kuracia alebo podľa chuti), strúhaná mozarella, štipka vegety alebo soli, čierne korenie, PL polohrubej múky, štipka kypriaceho prášku POSTUP PRÍPRAVY 1. Uvaríme ružičky brokolice do polomäkka a šunka nakrájame na rezančeky. 2. Po uvarení brokolicu nakrájame na drobno. 3. Všetky suroviny zmiešame v miske. 4. Pripravíme si košíčky na muffiny - najlepšie silikónové formičky ktoré vytrieme kvapkou olivového oleja (muffinky sa potom nelepia a sú z krajov chrumkavé), prípadne vymastiť plechovú formu na muffiny. Papierové košíčky neodporúčam veľmi sa lepia. 5. Košíčky plním do trištvrte formičky. 6. Pečieme kým sa nam muffiny trošku nezdvihnú, ja som piekla 15-20 minút pri 150-160 stupňoch. 7. Pred dopečením môžme na vrch každej muffinky hodiť štipku mozarelly čo nám ostala prípadne iného nastrúhaného syra. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Veronika J. (veronicka14) ID 330620 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 6.11.2019, 22:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Škvarkové pagáčikyPOTREBNÉ PRÍSADY Recept som prevzala z webstránky varecha. Luss44 - recept Úžasné oškvarkové pagáčiky.rnUž dlho som mala recept odložený a konečne prišiel ten správny čas ho vyskúšať. Pagáčiky sú naozaj úžasné a odteraz už mám výborný, osvedčený recept, kedykoľvek dostaneme chuť na túto dobrotu.rnrnSuroviny: 1 kg polohrubej múky, 250 g palmarin, 1 ks žltok, 1 ks celé vajce, 400 ml vlažného mlieka, 6 ČL soli, 1 kocka droždia, 2 ČL kryštálový cukor, 3 PL bravčovej masti, 500 g mletých škvariek, 1 ks vajce na potretie POSTUP PRÍPRAVY Do misky nasypeme múku, v strede urobíme jamku, nasypeme cukor a nadrobíme droždie, ktoré zalejeme teplým mliekom a necháme nakysnúť kvások. Zamiešame, pridáme rozpustený a mierne vychladnutý Palmarin + 1PL masti, žltok, vajce, soľ, mlieko a vypracujeme cesto, mlieko pridávame podľa potreby, aby bolo cesto pekne vláčne, miesime kým sa cesto nelepí na misku, ja používam hnetacie metly na šľahači, krásne sa vždy cesto vypracuje. Poprášime múkou a dáme vykysnúť. rnrnCesto preložíme na dosku, rozvaľkáme a potrieme 1/3 mletých oškvarkov rozmiešaných s 2 PL masti. Natreté cesto preložíme ako obálku a necháme 10 min.nakysnúť, postup opakujeme ešte 2x. Po poslednom nakysnutí rozvaľkáme na cca 1,5 cm, nožom urobíme ozdobnú mriežku a vykrajujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.rnrnPagáčiky necháme ešte 20 min. podkysnúť, potrieme vajíčkom a upečieme pri 200 st., čas neviem presne, ja to sledujem, kým nie sú upečené pekne dohneda. Najlepšie sú úplne čerstvé, také chrumkavé.rnrnhttps://varecha.pravda.sk/recepty/uzasne-oskvarkove-pagaciky-fotorecept/41967-recept.html OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Miinka K. (miinka) ID 45774 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Olivové špirálky...POTREBNÉ PRÍSADY 150g hladkej múky, 150g polohrubej múky, 1 Čl kryštálového cukru, 1 ČL soli, 1/2 kocky droždia, 1/2 Čl kypriaceho prášku, 100ml oleja, 100ml teplého mlieka, 2 strúčiky cesnaku, vajíčko na potretie, zelené a čierne olivy, špajdle, hrubozrnná soľ POSTUP PRÍPRAVY Receptík je z internetu, ale je tak báječný, že sa podelím... V teplom mlieku si rozmiešame droždie a cukor, necháme vzísť kvások. Múky zmiešame spolu s kypriacim práškom a soľou, pridáme prelisovaný cesnak, vykysnutý kvások a olej. Vymiesime redšie cesto, ktoré necháme hodinku prikryté kysnúť. Potom ho vyklopíme na dosku posypanú múkou a rozdelíme na 10 častí. Na špajdle napichneme olivy /striedavo raz zelenú, raz čiernu - po 6 kúskov na jednu špajdľu/. Z každej časti cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske šúľok, ktorý obmotáme okolo olív na špajdli a potom položíme na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba. Potrieme ich vajíčkom a posypeme soľou. Pečieme na 200°C, asi 15-20 minút, dozlata. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 2.6.2018, 13:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Špaldové tortillyPOTREBNÉ PRÍSADY 1,5 hrnčeka špaldovej múky 0,5 hrnčeka teplej vody 2 PL olivového oleja 1 ČL morskej soli POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny spolu premiešame kým nevznikne hladké cesto. Rozdelíme na 3-4 časti (podľa veľkosti panvice). Na pomúčenej doske ručne vytvarujeme prvú tortillu a dáme ju opiecť na suchej panvici 1 minútu z každej strany. Kým sa opeká prvá placka, vytvarujeme druhú a následne ďalšie. Kto chce, môže upečené placky potrieť olivovým olejom, nakrájať na malé trojuholníky a dať piecť do rúry na 5-10 minút. Záleží na type rúry, je nutné ich sledovať, nakoľko prechod medzi zlatým opálením a spálením je veľmi rýchly. Vzniknú tip-top tortillové čipsy, akurát zdravšie ako originál. :) ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Iveta P. (ivusshik) ID 304736 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Slané rožky so syrom...POTREBNÉ PRÍSADY 300g polohrubej múky, 400g hladkej múky, 100ml oleja, 2 vajíčka, 200ml cmaru izbovej teploty, 100ml mlieka, 1PL soli, 1ČL kryštálového cukru, 1 kocka droždia...250g zmäknutého masla alebo iného tuku, 250 nastrúhaného údeného syra...1 vajíčko POSTUP PRÍPRAVY V zohriatom mlieku si rozmiešame cukor a rozdrobíme droždie. Necháme vzísť kvások. Do misy si nasypeme obe múky, pridáme soľ, zamiešame, pridáme olej, vajcia, cmar, a vykysnutý kvások. Zamiesime cesto, ktoré necháme prikryté na teplom mieste kysnúť na dvojnásobok. Maslo alebo margarín si rozdelíme na 6 častí. Cesto si rozdelíme na 9 rovnakých častí. Vezmeme si 3 z nich a každú rozvaľkáme na pomúčenej doske na tenkú placku. Na prvú placku si naukladáme plátky z masla /1/6/ a posypeme časťou syra, prikryjeme druhou plackou, na ktorú poukladáme plátky masla /druhú 1/6/ a znovu posypeme časťou syra a prikryjeme treťou plackou. Trochu valčekom rozvaľkáme a pomocou ostrého noža alebo radielka rozdelíme placku /kruh/ na 8 častí. Každú zrolujeme do rožka /začneme od širšej strany/, poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie /odporúčam, nakoľko nám maslo alebo tuk bude pri pečení určite vytekať a síce rožky pri chladnutí niečo vsiaknu späť, ale uľahčíme si potom umývanie pekáča/. Vezmeme ďalšie 3 časti cesta a znovu rozvaľkáme natenko, poukladáme maslo a posypeme syrom ako som popísala vyššie a znovu rozdelíme na 8 častí, z ktorých zrolujeme rožky. Postup zopakujeme ešte raz. Rožky potrieme vajíčkom /kto chce môže posypať semienkami/ a pečieme na 200°C, cca 15 minút... treba si ustriehnúť a piecť dozlata. Necháme vychladnúť na plechu a potom už len degustujeme ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 18.1.2018, 20:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
CHUŤOVKY |
Nivové praclíky...POTREBNÉ PRÍSADY 250g Hery alebo Palmarínu, 250g Nivy, 250g hladkej múky, 1/2 ČL soli, na potretie: 1 vajíčko, na posypanie: trocha rasce... POSTUP PRÍPRAVY Do misky nasypeme múku, pridáme soľ, nasekaný tuk a nastrúhanú Nivu. vymiesime cesto, ktoré necháme asi 1 hodinu v chlade. Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, potrieme vajíčkom /môžeme posypať rascou/ a vykrojíme praclíky. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 180°C, 15 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 13.1.2018, 20:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.604 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,161 ďalšie >> |