končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY KiRina Syrečková Supernátierka (41) 26.5.2024, 11:43 Rybacia pomazánka (1) 11.8.2021, 19:27 Nátierka z medvedieho cesnaku... (6) 3.5.2020, 11:11 Školkarske nátierky (100) 3.1.2020, 14:50 Lahodná nátierka z Hokkaido tekvice (2) 24.10.2019, 20:19 Tuniakova natierka - ta najlepsia :) (24) 15.6.2019, 9:44 FANTASTICKÁ SYROVÁ POMAZÁNKA (51) 29.12.2018, 20:20 Avokádová nátierka (28) 6.3.2018, 14:23 Falošný losos z tofu (1) 21.2.2018, 12:32 NABÍDKA NÁTIEREK (1) 14.1.2018, 0:10 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 559 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,56 ďalšie >> |
NÁTIERKY |
Lahodná nátierka z Hokkaido tekvicePOTREBNÉ PRÍSADY Na 4-6 porcií : 1 menšia Hokkaido tekvica, 1 kopcovitá polievková lyžica neochutenej Lučiny, soľ, korenie, kari korenie, čerstvé bylinky (tymián, oregano) POSTUP PRÍPRAVY Tekvicu umyjeme, osušíme, pokrájame na štvrťky, dáme na pekáč s papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 1801C upečieme domäkka (asi 30 minút). Po upečení necháme čiastočne vychladnúť a oddelíme dužinu od šupky (môžete použiť aj šupku, ale nátierka nebude taká jemná). Vložíme do mixéra, prídáme zvyšné suroviny a vymixujeme na hladkú hmotu. Ja som nechala vychladiť a podávala som na nasucho opečenom toustovom chlebíku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.10.2019, 20:19 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Jednoduchá, chutná a zdravá cviklová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY červenú repu (cviklu) - uvarenú alebo upečenú čerstvý roztierateľný syr (Lučina, Philadelphia, Cottage, ...) soľ korenie kvapka balzamikovej redukcie kvapku smotany alebo mlieka ak je nátierka príliš hustá čerstvý chren na posypanie (dá sa použiť aj sterilizovaný - pridám do nátierky) Množstvo surovín nechám na Vás, podľa pomeru použitej červenej repy a syra bude farba nátierky viac alebo menej intenzívna. POSTUP PRÍPRAVY Uvarenú alebo upečenú cviklu očistíme, pokrájame na menšie kúsky a rozmixujeme, pridáme zvyšné suroviny (okrem čerstvého chrenu) a premixujeme do krémovej konzistencie. Mne najviac chutí na hrianke (nasucho opečený toast). TIP : Ak použijete Cottage, odporúčam použiť iba tuhú časť, bez tekutiny, aby nebola nátierka zbytočne tekutá. Ja osobne najradšej používam na nátierky Lučinu, ktorá má takú akurátnu konzistenciu. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Chutná šampiňónová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY Na 3-4 porcie potrebujeme : 1 šalotku nadrobno pokrájanú, 2 strúčiky cesnaku nadrobno nasekané, 1/2 póru najemno pokrájaného, 30 g masla, 150 g šampiňónov pokrájaných čo najjemnejšie, 1 PL kopcovitá bieleho jogurtu alebo kyslej smotany, 1 ČL horčice (ideálne hrubozrnnej), soľ, korenie, mletá rasca, koriandrová alebo petržlenová vňať alebo bylinky podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Šalotku, cesnak a pór restujeme na masle cca 5 minút, pridáme pokrájané šampiňóny a za stáleho miešania dusíme 5-10 minút (záleží od toho na aké kusy máme nakrájané hríby) - pokiaľ nie sú hríby mäkké. Pridáme biely jogurt alebo kyslú smotanu, horčicu, ochutíme soľou, korením, štipkou mletej rasce a posekanou vňaťou alebo bylinkami podľa chuti. Najlepšie chutí na chrumkavom čerstvom pečive alebo na opečených hriankach. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Tekvicová nátierkaPOTREBNÉ PRÍSADY (3-4 porcie) : 250g očistená a na jemno postruhaná tekvica, 1 mrkva očistená a na jemno nastrúhaná, 1 šalotka nadrobno pokrajaná (alebo cibuľa), soľ, korenie, 1 ČL udena mletá sladká paprika, 1 PL Kecup alebo paradajkový pretlak + trocha cukru, 1 PL olivový olej, kusok masla, 0,5 dl biele víno (nemusí byť), 1 dl voda, 2 paradajky (bez jadierok) POSTUP PRÍPRAVY Na oleji a masle orestujeme šalotku, mrkvu a tekvicu zbavenú prebytočnej vody, podlejeme 1/2 dl biele víno, 1 dl voda, paradajkový pretlak a cukor alebo kečup, dusíme 10 minut, pridame pokrajanu paradajku, soľ, korenie, papriku, dusime ešte 10 minút - rozmixujeme, v prípade potreby odparime prebytočnú tekutinu alebo necháme vychladnúť na site aby odtiekla. Môzeme dochutiť chilli, strúhaným parmezánom, cesnakom, opečenou sušenou šunkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Zuzana M. (zumma) ID 214481 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
NABÍDKA NÁTIEREKPOTREBNÉ PRÍSADY viz. postup POSTUP PRÍPRAVY Atlantická pomazánka Velký uzenáč nebo uzená makrela, 50 g majolky, 2 natvrdo vařená vejce, sladkokyselá okurka, paprika sterilovaná v oleji, kousek cibule, hořčice, citrónová šťáva, sůl. Rybu pečlivě vykostíme, zbavíme kůže a maso spolu s vejci, cibulí a okapanou paprikou umeleme. Směs spojíme majonézou, přidáme na kostičky nakrájenou okurku, ochutíme hořčicí, citronovou šťávou a solí. Necháme proležet. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Šárka B. (Šárja) ID 281143 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 14.1.2018, 0:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Cuketová pomazánkaPOTREBNÉ PRÍSADY Mladá cuketa, cibula, zelená paprika, sol, korenie, vegeta, bambíno v črievku POSTUP PRÍPRAVY Na oleji si osmažíme na drobno nakrájanú cibulku, pridáme papriku tiež nakrájanú na malé kúsky a na drobno nastrúhanú cuketu, osolíme, okoreníme, dáme vegetu a necháme zmäknúť. Ked je to mäkké, vytlačíme k tomu bambíno a ešte stále na sporáku necháme spojiť a syr trochu roztopiť. Dáme dolu zo sporáka a necháme vychlaadnúť a môžme podávať. Ak máte velkú cuketu, treba vydlabať jadierka a nastrúhať len časť lebo z celej by to bolo velmi vela ale ak máte mladú malú tak netreba dlabať a nastrúhať môžte celú. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Lenka N. (lenkaajanko) ID 235898 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
♠ Svieža vajíčková nátierka ♠POTREBNÉ PRÍSADY Mám ju veľmi rada, pretože je ľahká a svieža a to je práve to čím je "netradičná". POSTUP PRÍPRAVY 5 kusov vajec uvarených natvrdo olúpeme, 200g kyslej smotany, 2 ČL plnotučnej horčice, 1 cibuľa nasekaná nadrobno, soľ vajíčka prepasírujeme cez mriežku na zemiaky /tú, ktorú máme na zemiakový šalát :D/, pridáme cibuľu, smotanu, horčicu a osolíme... premiešame, necháme vychladiť a podávame na chlebíku napr. posypané pažítkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
♣ Bazalková nátierka ♣POTREBNÉ PRÍSADY Netradičná, ale zato vynikajúca nátierka... pre mňa určite, Keďže bazalku milujem takmer v čomkoľvek. Našla som na internete a trošku upravila podľa seba... POSTUP PRÍPRAVY Potrebujeme približne 5 stoniek bazalky, 1 tofu s bazalkou alebo údené, 1 mladá cibuľka, 2 strúčiky cesnaku a asi 3-5 kúskov sušených rajčín, 1 PL plnotučnej horčice, soľ... Bazalku umyjeme necháme obschnúť a natrháme listy, ktoré vhodíme do mixéra. Tofu nakrájame na kocky, cesnak olúpeme a prekrojíme na štvrťky, cibuľku očistíme a nakrájame, všetko prisypeme k bazalke do mixéra, pridáme horčicu, paradajky a osolíme.... dohladka vymiešame a podávame na pečive. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Cottage nátierka s pórom.POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 póru, 1 cottage syr bez príchute, syr niva v črievku, trošku soli... POSTUP PRÍPRAVY Cottage cheese si dáme do misky, pridáme Nivu, premiešame, prisypeme nadrobno nasekaný pór a podľa chuti osolíme. Ešte premiešame a podávame s pečivom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 17.4.2016, 13:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
NÁTIERKY |
Tuniakovú nátierka...POTREBNÉ PRÍSADY 1 konzerva tuniaka, 100g zmäknutého masla, 1 syr v črievku, 1 uvarené vajíčko, 1 PL plnotučnej horčice, 1 malá cibuľa alebo 1 jarná cibuľka, soľ POSTUP PRÍPRAVY Tuniaka zlejeme z oleja, pridáme uvarené nasekané vajíčko, vytlačíme syr, pridáme maslo, horčicu a osolíme. Spolu vymixujeme do hladka a podávame. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 559 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,56 ďalšie >> |