končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POSLEDNE KOMENTOVANÉ RECEPTY SILVESTROVSKÁ KAPUSTNICA super de luxe špeciál :-) (74) 31.12.2023, 14:23 Zeleninovú polievku s vajcom a zemiakovými haluškami (2) 24.4.2023, 18:26 Jednoduchá paradajková polievka. (221) 16.4.2023, 14:01 Zemiaková polievka na kyslo (1) 1.2.2022, 19:12 Recepty zo školskej jedálne (66) 13.1.2022, 7:02 Mrkvovo-karelábová polievočka-rýchla a hlavne zdravá (14) 13.7.2021, 16:48 Zelerová polievka-rýchlovka (11) 25.6.2021, 12:19 výborná šošovicová polievka so zemiakmi a párkom (41) 6.4.2021, 23:34 Rýchla syrová polievka s hráškom (176) 28.2.2021, 12:54 Prava cinska ostrokysla (73) 23.2.2021, 12:26 |
DISKUSIE O RECEPTOCH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech |
Celkom: 1.253 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,126 ďalšie >> |
POLIEVKY |
Legitimní nabídka půjčkyPOTREBNÉ PRÍSADY Ahoj všichni, pokud potřebujete profesionální půjčku, koupit auto, nemovitost, splatit dluhy, naše půjčky jsou jednoduché a rychlé. Výše měsíční splátky a pevná úroková sazba silně závisí na charakteru, výši a délce trvání úvěru. Doba splácení od (1 do 400) měsíců. pro více informací kontaktujte email: veroslavaulrich@gmail.com POSTUP PRÍPRAVY Ahoj všichni, pokud potřebujete profesionální půjčku, koupit auto, nemovitost, splatit dluhy, naše půjčky jsou jednoduché a rychlé. Výše měsíční splátky a pevná úroková sazba silně závisí na charakteru, výši a délce trvání úvěru. Doba splácení od (1 do 400) měsíců. pro více informací kontaktujte email: veroslavaulrich@gmail.com ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Radovan K. (kolnikradovan8) ID 337068 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Zeleninovú polievku s vajcom a zemiakovými haluškamiPOTREBNÉ PRÍSADY 1 veľkú cibuľurn2 mrkvyrn2 zemiakyrn1 lyžicu olejarn1 liter zeleninovej vývarurn1 lyžicu majoránkyrnsoľ a korenie podľa chutirn4 vajciarnrnNa zemiakové halušky budete potrebovať:rnrn500 g zemiakov (olúpaných a nakrájaných na menšie kúsky)rn200 g hladkej múkyrn1 vajcernsoľ a korenie podľa chuti POSTUP PRÍPRAVY Na polievku budete potrebovať:rnrnrnPostup:rnrnV hrnci rozohrejte olej a orestujte na ňom nasekanú cibuľu.rnPridajte nakrájané mrkvu a zemiaky a orestujte ich spolu asi 5 minút.rnPridajte majoránku a zeleninový vývar.rnDajte variť 20-30 minút, kým zelenina nie je mäkká.rnVajcia rozbierte do hrnca s polievkou a za neustáleho miešania nechajte zovrieť.rnZnižte teplotu a varíme ďalších 5 minút.rnNa bramborové halušky:rnrnZemiaky uvaríme v osolenej vode, necháme ich trochu vychladnúť.rnZemiaky pretlačíme alebo rozmixujeme do hladka.rnDo zemiakovej hmoty pridáme vajce, múku, soľ a korenie.rnZ hmoty vytvoríme halušky a vložíme ich do osolenej vriacej vody, kde ich necháme variť cca 5 minút.rnHalušky odkvapkáme a pridáme do polievky. Podávame.rnDúfam, že vám tento recept pomôže! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Evka D. (Evka Dubrovská) ID 336220 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 24.4.2023, 18:26 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Sladkokyslá zemiaková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY zemiaky, mrkva - na 2 stredne veľké zemiaky 1 stredná al. väčšia mrkva, sušené bedle (netreba veľa, pol hrste stačí) , kyslá smotana, múka alebo zemiakový škrob, cukor- max. 1PL na 4 porcie, zeleninový bujón, soľ, korenie nové, čierne, zázvor mletý, kurkuma mletá. POSTUP PRÍPRAVY Uvaríme sušené bedle. Budeme z nich používať vývar. Do veľkého hrnca pripravíme nakrájané ošúpané zemiaky a ošúpanú mrkvu. Zalejeme vodou a dáme variť. Nastavíme kuchynský budík na 35 minút a medzičasom sa tanečným krokom premávame po kuchyni a pridávame ostatné ingrediencie. Po polhodine vyberieme mrkvu, nakrájame na kolieska a vrátime do hrnca. Vodu, ktorá sa varom odparila, doplníme bedľovým vývarom. Nakoniec urobíme zátrepku z kyslej smotany a niečoho ako múka alebo škrob a vmiešame do polievky. Dobrú chuť! Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | Alena T. (činčila) ID 205017 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Ostrokyslá polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY kura alebo kuracie stehná na vývar, olej alebo iný tuk na smaženie, cibuľa alebo pór, čínska huba (judášovo ucho), šampiňóny, 3 väčšie mrkvy, 2x údené tofu (kto má rád jemnejšiu chuť, neúdené), 2 vajcia, škrob, voda, ryžový ocot, sójová omáčka, 1 lyžička chilli alebo čier. korenia, na dochutenie jar. cibuľka alebo pažítka, prípadne sezamový olej. POSTUP PRÍPRAVY Vývar z kuracieho mäsa s kosťami, môže byť celé kura alebo iba stehná, čím je vývar silnejší, tým je polievka lepšia. Mäso vytiahneme, oberieme a nakrájame na malé kúsky Osmažíme jarnú cibuľku alebo pór či cibuľku a dáme do vývaru Do vody namočíme čínsku hubu a potom ju nastriháme na kúsky Mrkvu nastrúhame na slzičky Šampiňóny nakrájame na plátky syr tofu nakrájame na kocky Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Martina K. (Martina46) ID 31472 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Paradajková polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY Suroviny na 4 l: • 4000 l vody • 3 kocky mäsového bujónu • 8 PL oleja • 8 PL (zarovnané) hladkej múky • 500 g paradajkového pretlaku alebo pyré v krabičke • 5 PL kečupu • 2 lyžičky mletej červenej papriky • 4 PL cukru • 4 väčšie bobkové listy • 100 g ryže • 4 PL vegety • petržlenová vňať • tvrdý syr POSTUP PRÍPRAVY V hrnci rozohrejeme olej, vsypeme múku a na miernom ohni pražíme, miešame, kým zápražka prestane peniť. Ku koncu pridáme papriku, premiešame, zalejeme postupne studenou vodou a rozmiešame. Necháme prevariť 15 min. aby z polievky zmizla múčna chuť. Pridáme kocky mäsového vývaru, paradajkový pretlak, kečup, cukor, bobkový list a polievku varíme pol hodiny. Občas premiešame. V polovici varenia prisypeme prepláchnutú a sparenú ryžu. Pred podávaním vyberieme bobkový list. Polievku ochutíme vegetou a najemno nasekanou petržlenovou vňaťou. Polievku si na tanieri ozdobíme postrúhaným syrom. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Paťa C. (Pata333) ID 278922 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 15.1.2021, 11:30 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Kelovo-šošovicová polievkaPOTREBNÉ PRÍSADY 12 ks ružičkového kelu, 2 hrste červenej šošovice, 1 malá cibuľa, najemno, šťava z 1/2 citróna, 3 PL oleja, soľ a korenie, chorizo klobáska, alebo slaninka a krutóny z tekvicového chleba POSTUP PRÍPRAVY Ružičkový kel očisť, niekoľko vrchných lístkov z neho odlož na dekoráciu a zvyšok nakrájaj na štvrtinky. V hrnci opraž najemno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridaj kel a šošovicu, jemne ochuť soľou a korením a citrónovou šťavou a ešte chvíľočku podus. Teraz všetko zalej vodou (asi 1 liter), priveď do varu a nechaj 20 minút jemne vrieť. Medzitým si v panvici opraž chorizo klobásku, alebo slaninku. Teraz polievku ponorným mixérom rozmixuj najemno a prípadne dochuť soľou a korením. Hotovo. Polievku nalej do misiek, ozdob opečeným chorizo na postieľkach z kelových lístkov a krutónmi z tekvicového chleba (pozri môj blog) a posyp nasekanou pažítkou, alebo petržlenovou vňaťou. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Zuzana M. (Zush) ID 145478 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (5) posledné: 6.11.2019, 22:18 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Krémová šampiňónová polievka...POTREBNÉ PRÍSADY 400g čerstvých očistených šampiňónov, 60g masla, 2 PL hladkej múky, 800ml zeleninového alebo mäsového vývaru, 200ml smotany na šľahanie, 3 strúčiky cesnaku, štipka soli, štipka mletého čierneho korenia.... POSTUP PRÍPRAVY Šampiňóny nakrájame na plátky. Cesnak olúpeme a roztlačíme. Maslo rozpustíme, pridáme šampiňóny a cesnak a orestujeme. Prikryjeme a necháme 5 minút podusiť. Potom poprášime múkou, zalejeme vývarom a privedieme do varu, povaríme 10 minút. Polievku rozmixujeme ponorným mixérom, osolíme, okoreníme a pridáme smotanu. Necháme prejsť varom, odstavíme a môžeme podávať ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 10.6.2018, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Mrkvovo-cibuľová polievka...POTREBNÉ PRÍSADY 1 veľká cibuľa /alebo dve menšie/, 500g očistenej mrkvy, 50g masla, 2 Pl hladkej múky, 1,25l slepačieho vývaru /buď si odložíme z nedeľnej polievky alebo použijeme 1 kocku bujónu/, 0,5l smotany na varenie, 1 PL nastrúhanej pomarančovej kôry /môže byť aj sušená alebo z BIO pomaranča/, štipka soli POSTUP PRÍPRAVY Maslo rozpustíme, cibuľu olúpeme a nakrájame na plátky, mrkvu na kolieska. Oboje opražíme spolu na masle a potom zasypeme múkou, zas trochu opražíme. Zalejeme vývarom, privedieme do varu a povaríme asi 25 minút. Potom polievku rozmixujeme do hladka, pridáme pomarančovú kôru, soľ a vlejeme smotanu. Prevaríme, odstavíme a podávame s nasekanou pažítkou... hladošom aj s krutónm. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 10.6.2018, 15:51 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Slepačia polievka pre telo i dušuPOTREBNÉ PRÍSADY 1/2 sliepka, 3 litre voda, 1 petržlen, 2 ks mrkva, 1/2 celer, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 4 guľky nové korenie, 4 guľky čierne korenie, petržlenová, celerová vňať, soľ, 1 panák koňaku POSTUP PRÍPRAVY Slepačie mäso očistíme od tuku a kože (kto má rád masnú polievku tak nie) a spolu s kosťami vložíme do studenej vody. Pridáme očistenú zeleninu a koreniny a varíme do mäkka,aspoň 2 hodiny. Po uvarení mäsa aj zeleniny, to celé precedíme. Mäso a mrkvu pokrájame na kúsky a dáme do polievky. Polievku necháme povrieť a pridáme trofku vegety, zavaríme rezance. Na konci frcneme aj panák konaku, Potom vypneme a do polievky nakrájame zelenú vňaťku , dochutíme mletým korením. Ak polievku budú jesť aj malé deti, koreie ani koňak nedáme do celej polievky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Mária S. (atsi) ID 264015 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 1.2.2018, 6:27 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
POLIEVKY |
Berlínska polievka...POTREBNÉ PRÍSADY Dobrá alternatíva tradičnej mäsovej polievky: 1 l mäsového vývaru /môže byť aj z kocky/, 2 PL masla, 2 PL hladkej múky /môžeme vynechať/, 400g očisteného zeleru, 2 Ks petržlenu, 3 ks mrkvy, 1 cibuľa, 1 bobkový list, majoránka, mletá rasca, nasekaná petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, trocha sterilizovaného chrenu... POSTUP PRÍPRAVY Na masle osmažíme cibuľu a pridáme na kocky nakrájanú zeleninu, osmažíme, zasypeme múkou, zalejeme vývarom, pridáme bobkový list a rascu a varíme zeleninku do mäkka. Pridáme potom majoránku, petržlenovú vňaťku, okoreníme a prípadne ešte dosolíme a dochutíme chrenom /ja som dala 3 kopcovité čajové lyžičky/. Prevaríme a môžeme podávať. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov) Maria P. (teleflex) ID 105501 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.10.2018, 14:37 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.253 (zobrazuje sa 1-10) | 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,126 ďalšie >> |